girdi 

kapat
  1. türkçe ekleri entry kelimesine bağlayamadığım zamanlarda entry yerine kullandığım türkçe sözcük.
    (muru3xi, 10.04.2006 22:23)
  2. Zor bir sınav sonrası öğrencilerin en çok kullandığı kelime.
    (honour, 10.04.2006 23:26)
  3. sözlükte bundan sonra "entry" yerine kullanmak istediğimiz turkce sozcuk.
    (can, 15.04.2006 23:31)
  4. (bkz: çok oturgaçlı götürgeç)
    (steve2, 15.04.2006 23:34)
  5. giri olsa belki isim olur. ancak girdi, girmek fiilinin di'li gecmis zamanindan ote bir manayi ifade edecek kapasiteye sahip degil.. en azindan turkce'de.. giri derseniz.. o zaman istiklal marsi'na da ulusal dutturu deyin madem..

gul gibi diliniz var, ne istiyosunuz ne gareziniz var allasen..
    (child, 16.04.2006 05:56)
  6. başından kötü bişey geçen şahsı muhteremin konu ve sonucu hakkındaki yorumu..
    girdi..
    (aby, 16.04.2006 07:23)
  7. entry kelimesine türkçe ek getirememe sıkıntısından dolayı kullanmaya başladığım kelime.
    (merakli, 21.10.2006 16:09)
  8. semsiyeyse açmamak lazımdır.
    (don kişot, 26.10.2006 20:49)
  9. başlıklarda entry yerine kullanımı sakıncalı olan kelime. zira aramaya inanırken problem çıkabilir. ayrıca çok fazla tdk koktuğundan itici gelmekte. yazı desek başka bir şey desek neyse. "girdi" ne ola ki? iletmekten ileti, çözülmekten çözelti(bu yamuk oldu biraz) girmekten girdi. ne hoş durdu mübarek. giri desek daha mantıklı ama bunu başta yapmalıydık. artık çok geç. entry yerine girdi yazılmış başlıklar da gammazlanmalı diye düşünüyorum.
    (abuzittin zelzele, 04.11.2006 17:24)
  10. işletmeye giriş dersinde sistem kavramı konusunun içinde bir öğe.
    (Aktif matkap, 26.11.2006 22:16)
  11. (bkz: gidi)
    (mta88, 07.03.2007 19:53)

© 2008 - uludağ sözlük

feci şekilde bir ek$i sözlük klonudur. yukarıda yazanların hepsi yalan olmakla beraber sadece uludağ sözlük yazarlarını bağlamaktadır. sitede yazanlar birinci dereceden el emeği göz nuru olup yürütülmesi durumunda iş bu kişi uludağ a tatile ıssız bir kulubeye davet edilecek 'ben içerdeyim gel canım nedir problem' denilip uludağ gazozuna ilaç konmak suretiyle etkisiz hale getirilecek ve sonra ibreti alem için bilimum dağ hayvanatına yem yapılacaktır. ayrıca soğuk içilmesi tavsiye olunur ve bundan doğabilecek bir boğaz tahribatı durumunda bana ne denilir.

» hayattan umdugunu bulamamak » sinan cetin le fenomen » gilberto silva » ekip » nihat dogan in yazar olunca acacagi basliklar » arabam var » erman toroglu » impresario » laguna beach » yaprakla kurek arasindaki farklar » dugun fotografi » ataturk rozeti ile camiye gelmeyin » leman sam » bihter ozdemir » ilk kez yayinlanan filme bunu izledim diyen anne » tikal » t 64 » sigaradan cekilen ilk firtla kibriti sondurmek » ayar verirken ayar almak » aptal numarasi yapmak » umut kuzey » takimin esekligini yapan futbolcular » mhp lilerden hatirla sevgili icin suc duyurusu » terakkiperver cumhuriyet firkasi » korku filmlerinde yapma denileni yapan mal adam » camel vs marlboro » askin elif hali » bunyan in tarihi eserleri » teoman a b c d e f g h i j k l m n o p q r s t u v w x y z 0 1 2 3 4 5 6 7 8 9 » sitemap » kısa