george a romero 

kapat
  1. belki de zombi filmi kültürünü ortaya çıkaran adam. 1940 ''bush-arikanya'' doğumlu olup, ilk defa 1968 senesinde night of the living dead filmini çevirerek, bu tür filmlere ilk adımını atmış ve de korku sinemasına bir alt tür daha kazandırmıştır. her ne kadar ilk filmi, makyaj, efekt, yönetim belki de inandırıcılık açısından yavan gibi görünse de, dönemin toplumunu eleştiren yapısı, hayat sonrası ölümden sonraki hayata belki de göndermeleri ile zombi filmlerine devam etmiş, night of the living dead, dawn of the dead ve day of the dead üçlemeleri ile bilinen, en son vizyona 2005 senesinde girmiş land of the dead filmi ile yönetmenliğe devam eden yönetmen. her ne kadar bilenler bilse de, filmleri birbirinin kopyası ya da, tekrarı gibi görünmektedir; buna rağmen, her filminde işlediği zombi olayına ek olarak gösterdiği yenilikler, eklentiler, başka bir açıdan zombilere ele alması, hiç de bir sonraki filminin, diğer filmlerinin tekrarı olduğunu göstermez... fakat 1968 senesinden bu yana geçen yaklaşık 30 senelik zaman diliminde kalkıp da, ölülerin efendim günleri, geceleri, düşüşleri, ülkeleri hakkında kafayı bozmuş, filmlere başka isim bulamamış mıdır çok merak ettiğim bir konudur. acaba bahşedilen yaşam süreci zarfında daha kalkıp da, ölülerin ülküsü, ölülerin partisi, ölülerin wc'si, ölülerin yatağı(kırmızı noktalı), ölülerin matrix'i, ölülerin titanik'i, gibi filmleri çekecek midi, zannımca merak konusudur...
    #1096903 (faidelibilgi, 03.01.2007 00:33)
  2. zombi dededir. hakkında araştırma yapıp filmlerini de izleyince, aslen bu tür filmlerden korku ve vahşetten başka bir şey beklemeseniz de, adamın mutlaka bir şeyleri işaret ettiğini, mesajlar verdiğini görmezden gelemezsiniz. sosyal, siyasi mesaj vermek için fazla uygun bir tarz gibi görünmeyebilir zombi teması, ancak ölüler üzerinden canlıların zayıflıkların yansıtılması ve bunun yanında dalaklar, böbrekler, bağırsaklar ve 3,5 atan izleyici kombinasyonu...sayın romero öldüğünde herhangi bir anma etkinliğinde açılacak pankartların içeriğini şimdiden tahmin edebiliyorum.
    #3883770 (han ritm, 28.08.2008 19:45)
  3. efsane kişilik. zombilerden hala bıkmamıştır. land of the dead filminde bambaşka bir zombi profili çizmiştir. bu filmde zombilere bir bilinç ve vatan sevgisi gibi kavramlar yükleyerek insanlara karşı savaştırmıştır. mutlaka izlenmesi gerek filmlerindendir. hatta sinemaya ilgi duyan mutlaka filmlerini seyretmelidir.
    #3883854 (OnurKul, 28.08.2008 20:04)

Copyright © 2009 - uludağ sözlük

george a romero başlığındaki tanımlamalar uludağ sözlük yazarları tarafından yapılmıştır. george a romero ile ilgili tanımlamalar bulunmaktadır. yazılanların hepsi yalan olmakla beraber sadece uludağ sözlük yazarlarını bağlamaktadır. sitede yazanlar birinci dereceden el emeği göz nuru olup yürütülmesi durumunda iş bu kişi uludağ a tatile ıssız bir kulubeye davet edilecek 'ben içerdeyim gel canım nedir bu george a romero nedir problem' denilip uludağ gazozuna ilaç konmak suretiyle etkisiz hale getirilecek ve sonra ibreti alem için bilimum dağ hayvanatına yem yapılacaktır. ayrıca soğuk içilmesi tavsiye olunur ve bundan doğabilecek bir boğaz tahribatı durumunda bana ne denilir. feci şekilde bir ek$i sözlük klonudur. in this page you can find information about george a romero. Copyrights of the articles are belong to their authors.