bugün

george a romero

Zombie filmlerinde sanılanın aksine sadece kan organ parçacıklarının saçılmasını değil süpermarket temasıyla tüketim toplumunun bütün pisliklerini gözümüzün önüne saçmayı başarabilmiş büyük üstad.

2000'lerdeki saçma korku filmlerini saymazsak, 1950'den 1990'ların ortasına kadar Hollywood korku sineması toplumun aksak yönlerini göstermekte en başarılı sinema türlerinden biri olmuştur. 1950 ve 60'lardaki Sovyet ve Soğuk Savaş korkusunu, 70'lerdeki Baby Boom kuşağının yabancılaşma korkusu, 80'lerde, toplumun değerlerini yitirdiği ve dağılacağı korkusu (slasher filmlerinde ölen hep güzel açık saçık ona buna veren kızlarken katili avlayan hep mazbut çirkin ama namuslu kızdır) 90'larda da bireyselleşmenin ve teknolojinin korkusunu yansıtmıştır.

George Romero da, 60-70'de coşup Baby Boomcuların saf insanlar olmaktan çıkıp tüketim toplumunun birbirine uzak üyeleri olarak yabancılaştırdığını zombie filmleriyle aktarmıştır.

Ayrıca Stephen King'le pek bi sevişen sinema adamıdır; Creepshow ve the Dark Half (Hayatı Emen Karanlık) filmlerinin de yönetmenidir.