bugün

Gazi Eğitim Fakültesi 1926 yılında "Orta Muallim Mektebi ve Terbiye Enstitüsü" adı ile öğretime başlamıştır. 1929 yılında adı "Gazi Orta Muallim Mektebi ve Terbiye Enstitüsü" olarak değiştirilmiştir. 1976 yılında "Gazi Eğitim Enstitüsü" adını alan şu anki fakülte 1980 yılında 4 yıllık eğitim veren "Gazi Yüksek Öğretmen Okulu" olmuştur. 1982 yılında Gazi Üniversitesi bünyesine alınarak ismi "Gazi Eğitim Fakültesi" olarak değiştirilmiştir.

Bölümlerde mecburi derslerin yanı sıra, öğrencinin ilgi ve yeteneğine yönelik seçmeli dersler de bulunmaktadır. Fakültede öğretim normal öğretimin yanı sıra ikinci öğretim olarak da yürütülmektedir.

2005-2006 öğretim yılında fakültede kayıtlı 11.100 öğrenci bulunmaktadır. Gazi Eğitim Fakültesinde 78 Profesör, 32 Doçent, 114 Yrd. Doç., 67 Öğretim Görevlisi ve 205 Araştırma Görevlisi (Fakültemiz elemanı ve diğer üniversitelere öğretim elemanı olarak yetiştirilmek üzere görevlendirilmiş araştırma görevlileri) ile zengin bir öğretim elemanı kadrosu görev yapmaktadır.

Fakültenin ortaöğretime öğretmen yetiştiren bölümlerinde ilk 3.5 yılı alan bilgisi derslerini içerirken, geriye kalan 1.5 yılı ise öğretmenlik formasyonuna yönelik dersleri içermektedir. Diğer alan fakültelerinde (Fen, Edebiyat,...) öğrenim gören öğrencilerden öğretmen olmak isteyenler bu 1.5 yıllık öğretmenlik formasyon derslerini bu fakülteden tamamlayarak ; hem tezsiz yüksek lisans sahibi olabilecekler hem de öğretmenlik sertifikası alabileceklerdir.

1997-1998 Öğretim yılına kadar bütün bölümlerinde 4 yıllık öğrenim programları yürütülürken, 1998-99 öğretim yılından itibaren, YÖK' ün eğitim fakültelerinin yeniden yapılandırılması çalışmaları doğrultusunda; fakültenin ortaöğretime öğretmen yetiştirmeyi amaçlayan bazı bölümleri 5 yıllık; ilköğretime ve ortaöğretime yönelik bazı bölümleri ise 4 yıllık eğitim öğretim programları uygulayacak şekilde yeniden düzenlenmiştir

Fakültede 9 bölüm içerisinde 26 farklı anabilim dalı bulunmaktadır.

Fakültemizde bilgi teknolojileri etkin bir şekilde kullanılmaktadır. Tüm öğretim elemanlarımıza dizüstü bilgisayar ve projeksiyon cihazını dershane ortamında kullanma olanağı sağlanmaktadır. Sadece öğrencilerimizin kullanımına yönelik olarak fakültemizde 8 adet bilgisayar laboratuarında internete bağlı 200'ün üstünde bilgisayar bulunmaktadır. Bu bilgisayarlar Türkiye'de en yüksek hızla internete bağlıdır.
*
necatibey (balıkesir üni),
kazım karabekir (atatürk üni),
atatürk (marmara üni),
hasan ali yücel (istanbul üni)
eğitim bilimleri (ankara üni)

gibi türkiye'deki köklü eğitim fakültelerindendir.

türkiye'de arapça öğretmenliği* bölümü sadece burada bulunmaktadır.
türkiye'nin seçkin eğitim fakültelerindendir. verilen eğitimin kalitesi en belirgin şekilde iş ortamında anlaşılmaktadır.
üç beş tane dallama yüzünden insanlar tarafından iyi anılmayan, fakat özünde türkiyenin en iyi eğitim fakültelerinden birisidir.
türkiye'nin malesef en iyi eğitim fakültesi. artık gerisini siz düşünün.

gazi eğitim faküktesi'nde bir vize sınavından;

soru: kapitalizm ve insan hakkında bir fıkra yazınız.
kağıtlar dağıtılır dağıtılmaz soru soran öğrenci: kapitalizm nedir hocam?

ve evet: (bkz: mal lan bunlar)

edit: ne o zoruna mı gitti? ne kadar mal olduğun?
eğitim olarak :seçkin öğretim üyelerine sahip fakültedir. hocalar fazla kasmaktadırlar , bütünleme yoktur. 4 sene de mezun olmak bölümden bölüme değişir.
yönetim olarak : öğretim kadrosu gibi dekan ı da çok iyidir. fakat okulda öğrenci konseyi hakimdir. öğrenci konseyi ise ülkücü gençlikten oluşur . çay içerken birden elleri havada tekbir getiren bir sürü öğrenci görülebilir , doğaldır , şaşırmadan işinizle ilgilenmeniz iyi olur.
öğrenciler olarak : öğrencileride alanlarında iyi puan alarak gelmiş öğrencilerdir. hacettepe gibi , ankara gibi her köşede yeyişme olmaz . yaz gelince çoğunluk çimlere yayılır.
en güzel mekanı : gidenler için d blok ve c blok un ortasında kalan kısımdır ki , çok canlıdır , istiklal havası vardır.
4 yılın nasıl da geçtiği anlaşılamayan fakültem. bitti, ama tek ders sınavı bizi beklemekte. genelikle son sınıfta öğrencilere kolaylık sağlanırken alemdar yalçın gibi bir adam denk gelirse bölüm başkanının bile* son sınıftaki adamı geçirmek için 26 olan vizeyi 36 olarak değiştirdiği yerde küt diye gelen dd ile tek ders için şimdiden küfretmeye başlarsınız. neyse son son alemdar yalçın şokuna rağmen yine de güzel yerdirr, iyi fakültedir.
yaz okuluna kaldıktan sonra farkettim ki gazi eğitim fakültesi baya dandik bir fakülte. diğer eğitim fakültelerini düşünmek bile istemiyorum. bu arada yaptığım hesaplara göre eğitim hocalarının %40'ı deli, vallahi deli.
Türkiye'nin en iyi eğitim fakültesi diye geldim ama aradığımı bulamadım... birbirleri hakkında atıp tutan hocalar mı ararsınız, çan sistemi etkisiyle not yüzünden birbirini döven insanlar mı ararsınız, yoksa notu olduğu halde not vermeyen sizden çok bilgili olduğu halde sizi sömürmeye çalışan köylü kurnazlarını mı ararsınız hepsi mevcuttur... bizzat yaşıyorum ve görüyorum.
türkiye nin en köklü eğitim fakültelerinden biridir. türkiye de öğretmen yetiştiren ilk kurumdur. iyi öğretmen yetiştirir tabi bölümden bölüme fark gösterebilir.
büyük bir heyecanla kendisine gitmemi bekleyen güzide okulum. gel de son dönem giderayak nasıl ağza sıçılırmış göstereyim diyor. el mecbur gideceğiz....
Ülkücü paçavralarına, kastıran hocalarına, antisosyal yapısına rağmen dört senede hiç alttan ders almadan bitirdiğim ama her şeye rağmen en güzel yıllarımın geçtiği fakültedir.