bugün

insan hakları evrensel bildirgesi; her bireyin eğitim görme hakkı vardır diyor. eski türkiye'de güya vardı. meslek liselilere uygulanan kat sayı farkı, imam-hatip mezunlarına uygulanan insanlık dışı uygulamalar hatırımızda elbette.

ülkenin her alanına yetişebilme gayretinde olan ak parti, eğitimde fırsat eşitliğini getirdi. katsayı saçmalığını ortadan kaldırdı. zamanında ikna odaları kuranlara tarihin kirli sayfalarına gömdü.

ülkemiz ak parti iktidarı ile muasır medeniyetler seviyesine ulaşmakta gün be gün sağlam adımlarla ilerliyor.
herkese aynı eğitimi vermek değil, herkese potansiyelini gerçekleştirme fırsatı vermektir. açık ve net.
fırsatçılık demek daha doğru olurdu.
Sadece eğitim değil sağlık ulaşım adalet konularinda da olmasi gereken eşitliktir.
Ancak kahrolasi kapitalizm bunun önüne set çekiyor.
Bizim memlekette yoktur

Eskiden nerede gerizekali sığır fetocu varsa kpss tus ALES ÖSS LYS demeden hepsinde torpilin a.ina koydular

Bugün amir memur takımının çoğu eski fetocu yeni AKP'li

Ondan sonra parası olan özel okul özel üniversite özel ders herşeyin özeline layikken

Parası olmayan elindeki imkâna mecbur.
Eğitimde fırsat eşitliğinin sağlanması için kapitalizmin ortadan kalkması lazım o da mümkün değil. Kısaca ailen zenginse 2-0 öndesin.
Almanya ve Finlandiya da geçerli olan bir durum.
eğitimde fırsat eşitliğini savunan ya cahil ya da embesil olmalı.
eğitimde fırsat eşitliği eğitimin kalitesini seviyesini yok eder. eğer biri çıkıp tersini savunursa cehalet geri zekalılık ötesi aptallığındandır.
eğitimde fırsat eşitliği diyen cahillere bir örnek; vereceğiniz eğitim, eğitimi verdiğiniz insanın anlayacağı-algılayacağı ve ileride uygulayacağı seviyede olmalıdır. eşek katır at deve hepsi yük hayvanı diyerek hepsine aynı ağırlıkta yükü yükleyip aynı coğrafyada aynı hızda gitmesini, hepsinden de aynı verimi almanız düşünülemez.

akıl zeka yetenek olarak duvarcı ustacı, sıvacı olacak birini tıp fakültesine alıp estetik cerrah eğitimi vermek, nalbant olacak birine devlet güzel sanatlar akademisinde resim (grafik, teknik ressam) eğitimi vermek, bunlara "fırsat eşitliğinde insanların istediği bölüm-branşlarda eğitimi alma hakkı vardır" demek, baraj puanlarına, yetenek-yeterlilik sınavlarına karşı çıkmak (örn: devlet güzel sanatlar akademisine puanım tutuyor diye, fırsat eşitliği diye gireceğim demek) savunmak cehalet ötesi bir durumdur.
unutmadan... akıl zeka yetenek ve altyapı olarak bir eğitimi alma yeterliliğine haiz biri maddi veya manevi açıdan bu eğitimi alamıyorsa (para, kültür, çevre, imkan-kaynak, okul vb nedenlerle) o insana bu eğitimi vermek devletin ve toplumun asli görevidir.
devlet ve toplum insanlarını ihtiyaçlarına göre geleceği için yetiştirmek zorundadır.
nalbant olacak insanları nalbant, duvarcı sıvacı olacak insanları duvarcı sıvacı olarak yetiştirmek eğitmek zorundadır.
fırsat eşitliği diyerek eğitimde her insanı istediği okula koymayı-istediği eğitimi almasını sağlamak, sınavlarda baraj puanı, extra yeterlilik yetenek sınavları, değerlendirme-eleme kriterlerine karşı çıkmak cehalet ötesi aptallıkla açıklanabilir. böyle bir eğitim sisteminde kalite olmaz. toplumun devletin kaynakları ve zamanı gereksiz yere boşa harcanmış olur.
bir toplumun gençliğini eğitmeyi yetiştirmeyi, devlet toplumun geleceğini şekillendirmeyi bırakın, evde sebze çorbası yapsanız veya turşu kursanız elinize geçeni yemeğin turşunun içine doğramaz damak zevkinize beğeni kriterinize göre davranırsınız.
eğitimde de toplumun ihtiyacı, zamanın geleceğin gerekliliği, insanların akıl zeka yetenek alt yapısına kapasitesine göre yol izlersiniz.
fırsat eşitliği diyerek neyi savunduğunuzu bile anlamaya anlatmaya zekanız yetmeden ahkam kesmeyin.
tıp fakültesi yok diye tıp eğitimi alamayan veya param yok diye okuyamayan ya da kadınlar okumaz, bu aileden modacı çıkmaz vb gerekçelerle okuyamayan-istediği eğitimi alamayan insanları fırsat eşitliği kapsamında değerlendirmemek gerek ve de eğitimde fırsat eşitliği diye cahilce saçmalamayın.
eğitimde fırsat eşitliği olmaz.
yeterliliğiniz yoksa o eğitimi alamazsınız.
Eğitimde fırsat eşitliği; parası olan ile olmayan arasında bir ayrımı ortan kaldırmak üzerine değil de, eğitime ulaşma ihtimali olmayan insanların eğitime ulaşmasını sağlamak için yapılmaktadır.

Dolayısıyla ooovv parası olan daha iyi okuyor diye sallayanlar, konunun ne olduğunu önce anlamalı sonra yorum yapmalı.

Her zaman her şeyin daha iyisi var. Paran olsa da daha iyisi var.

Ama eğitime hiç ulaşamayan insanların eğitime ulaşması temel bir gereksinimdir.
Hayatın neresinde eşitlik var ki eğitimde olsun?
Ayrıca eşitlik dediğin şey sadece (duymak hoşuna gitsin veya gitmesin) zavallıların ve kaybedenlerin ihtiyaç duyduğu, istediği birşey. Güçlü olan eşitlik adı altında başkasından beklentiye girmez. istediğini, hakkettiğini kopara kopara kendi alır.
Eşitlik beklemekle hsrcıyacağınız zamanı kazanmak için harcayın.
Bilal Erdoğan'ın Harvard'da okuduğunu öğrendikten sonra benim ne fırsat eşitliğine ne de Harvard'a inancım kalmadı. O sebepten gidip Harvard'da okumadım bile. Şeytan görsün yüzlerini! Yanlış anlaşılmasın; lafım Okçu'ya değil Harvard'a. Bu kış soğuk geçecek diyolla da :-).
egitimsizlikte firsat esitligi getirdiler.

ister imam hatipte egitimsiz kal istersen acik lisede.
liseye kayıt olacaktım evimize yakın lise kayıdımı yapmadıydı almamak için bahane uydurdular heralde kayıt parası isteyeceklerdi. sonra annem muhtar hanıma gidip durumu anlatmış ve başka yakın bir lise için konuşmuş müdüre kendinin gönderdiğini söyleyerek kaydımı yaptırmıştı.

orda da şunu farkettim heralde kayıt parası bağış durumuna göre sınıflara öğrenci yerleştirmişler. benimde gittiğim sınıf son sıradaydı. tabi sınıfta birinciydim okul genelinde denemesinde de 83. mü ne olmuştum. devlet okulunda böyle bir firsat eşitsizliği var.

Kuzenim kolejde özel lisede okuyordu orası ise farklı bir oluşum onu saymıyorum bile. yani paranız yoksa ne eğitim ne sağlık vb. eşitlik yok sözde her vatandaş yasalar önünde eşit falan filan.
Mezun oldugum Darüşşafaka da olan şey.