bugün

malesef türkiye'de yeteri kadar bilinmeyen, gölgede kalan, ilgi gösterilmeyen ama aslında ön planda olan piyanistlerin neredeyse hepsinden daha yetenekli olan ve işini gerçekten hakkıyla yapan piyanist. türkiye sınırları içerisinde sahnede daha fazla görmek istediğim insandır aynı zamanda.
çok başarılı, hangi eserin nasıl çalınması gerektiğini sondere güzel bilen ve her dönemden eseri iyi yorumlayan türkiye'nin yeni çağ piyanisti. malesef türkiye'de yeterince tanınmıyor kendisi.
Ağustos 1976'da Ankara'da doğan Emre Elivar piyano öğrenimini, 5 yaşından itibaren Hacettepe Konservatuarı Piyano Ana Sanat Dalı bölümünü sınıflar atlayarak birincilikle bitirinceye kadar Prof. Kamuran Gündemir ile sürdürdü. Parlak mezuniyetinin ardından en önemli Alman devlet bursu DAAD'yi (Alman Akademilerarası Değişim Bursu) kazanan Elivar, 1996 yılı Ekim ayında Dresden Carl Maria von Weber Müzik Akademisi'nde Prof. Peter Rösel ile çalışmalarını sürdürdü ve Ocak 1999'da master; derecesini birincilikle tamamladı. Aynı akademide başladığı virtüözite doktorasını Ekim 1999'dan itibaren Berlin ;Hanns Eisler Müzik Akademisi'nde Prof. Georg Sava ile sürdüren sanatçı, bu eğitimini Şubat 2005'de 80 yıllık okul tarihinin en iyi derecesini alarak birincilik ile tamamladı.

Emre Elivar genç yaşlarından itibaren çeşitli uluslararası piyano yarışmalarında kazandığı ödüllerle yeteneğini kanıtladı. Bunların en önemlileri arasında üç büyük ödül aldığı 1999 Uluslararası Bremen Piyano Yarışması, bronz madalya kazandığı 1999;Cidado do Porto ve 2000 World Piano Competition; yarismalari, 2001 Steinway Ödülü, 2002 Arthur-Schnabel Ödülü ve birincilik aldığı 2003 Vendôme-Prize Piyano Yarışması sayılabilir.

Sanatçı 2005 yılında değerli dostu piyanist Özgür Aydın ile hazırladığı proje doğrultusunda, istanbul Uluslararası Müzik Festivali kapsamında J. S. Bach'ın her birinde 24er prelüd ve fügün yer aldığı iki defterden oluşan Das Wohltemperierte Klavier; isimli dev eserinin birinci defterini üstlenerek üç saatlik bir resitalde Türkiye'deki ilk seslendirilişini gerçekleştirdi. Sanatçının diğer önemli konserleri içinde 2008 istanbul Uluslararası Müzik Festivali kapsamında verdiği ve F. Mendelssohn (Variations Sérieuses op. 54), J. Brahms (Paganini-Varyasyonları op. 35/her iki defter) ve L. v. Beethoven'in (Diabelli-Varyasyonları op. 120) eserlerinden oluşan Romantik Varyasyonlar; resitali, Haziran 2009'da Washington DC'de verdiği ve R. Schumann ve F. Chopin'in görece ender çalınan eserlerinden oluşmuş Amerika debü konseri ile Shostakovich (Aforizmalar op. 13 ve 2. Sonat op. 61) ve Prokofjew (Visions Fugitives op. 22, Sarkazmlar op. 17 ve 2. Sonat op. 14) programı sayılabilir.

Elivar, henüz konservatuarda iken TRT Kurumu için birçok çağdaş Türk bestecisinin piyano eserlerinin kayıtlarını yaptı. Almanya'da da Radio Bremen ve Deutschlandradio Berlin için kayıtları bulunan sanatçının Necil Kazım Akses'in piyano yapıtlarından oluşan CD'si Cord Aria firması tarafından basılmıştır. Elivar'ın italya'da Fazioli Konser Salonu'nda gerçekleştirdiği ve L. v. Beethoven'in vasiyetnamesi sayılan opp. 109, 110 ve 111 Son Üç Sonatı ile dev eseri, op. 120 Diabelli Varyasyonları'nın yer aldığı iki CDden oluşan kaydın yanı sıra, Radyo Berlin Brandenburg - Sony Almanya ortak yapımı olarak kaydedilen ve Mart 2009'da piyasaya çıkan F. Schubert D 946 Üç Piyano Parçası ile R. Schumann'ın op. 13 Senfonik Etüdler'inin yer aldığı CD uluslararası eleştirmenler tarafından beğeni ile karşılanmıştır. Sanatçının Haziran 2010'da R. Schumann'ın 200. doğum günü şerefine verdiği ve bu büyük bestecinin iki büyük sonatını birden kapsayan resitali Avrupa Radyo Yayıncılığı Birliği (European Broadcast Union) üyesi 50 radyo tarafından canlı yayınlanmıştır.
11. antalya piyano festivali'nde piyanist emre şen ile birlikte muhteşem bir chopin gecesi yaşatmıştır.
bis de çaldığı chopin nocturne yorumu da ayrıcı güzeldi.

http://www.youtube.com/watch?v=ckknGx2h1zA