dursun bey 

kapat
  1. türk dış politikalarında önemli bir yere sahip insandır. gerçek midir rivayet mi bilinmez.
    abdülhamit döneminden beri, türk dış politikalarında, muhattapların isteklerini kabul edip yapmamak, daha doğrusu yapacağız vaadi ile zamana yayıp etkisini yok etmek süregelen bir adettir. bunun teknik bir adı da vardı lakin unuttum.
    derler ki, dış işlerinde işe giren bir genç, bir ülkeye yapılacağı söz verilmiş bir iş bulur ve bunu üstüne sunar. üstü belgeyi inceler ve dursun beye götür der.
    çocuk tüm bakanlıkta dursun beyi arar.
    efendim dursun bey, bir dosyanın ismiymiş. dosyadaki belgeler, oraya "dursun" diye konur. orada bırakılırmış.
    #3666105 (regulus, 15.07.2008 01:38)

© 2008 - uludağ sözlük

dursun bey başlığındaki yazılar uludağ sözlük yazarları tarafından yazılmıştır. dursun bey ile ilgili tanımlamalar bulunmaktadır. yazılanların hepsi yalan olmakla beraber sadece uludağ sözlük yazarlarını bağlamaktadır. sitede yazanlar birinci dereceden el emeği göz nuru olup yürütülmesi durumunda iş bu kişi uludağ a tatile ıssız bir kulubeye davet edilecek 'ben içerdeyim gel canım nedir bu dursun bey nedir problem' denilip uludağ gazozuna ilaç konmak suretiyle etkisiz hale getirilecek ve sonra ibreti alem için bilimum dağ hayvanatına yem yapılacaktır. ayrıca soğuk içilmesi tavsiye olunur ve bundan doğabilecek bir boğaz tahribatı durumunda bana ne denilir. feci şekilde bir ek$i sözlük klonudur.

» springfield ulku ocaklari » crzytarantla » zeki insanlarin dindar olmasi » sozluge yahu sen forum olmussun demisler sozluk de beni boyle sev seve » captain black » hlr » islam » uzun ve dolgun kirpikli erkekler » bu kadin hep sarki soylesin ben dinlerim » usain bolt a b c d e f g h i j k l m n o p q r s t u v w x y z 0 1 2 3 4 5 6 7 8 9 » sitemap » kısa » Beijing 2008 Olympic Games