bugün

0 'dan başlayarak sonsuza kadar giden sayılardır.
mesela 1.
duz mantıkla bakıldıgında sızı boyle bır dusunceye sevkedebılır.
dogal olmayan sayılar estetıklı mı?
ussu sayilar gibi kokos ve abartiya yatkin sayilarin yaninda, kendilerini olduklari gibi kitlelere sevdirmeyi basarmis sayilardir. helal olsundur. ya gorundugun gibi ol, ya oldugun gibi gorundur.
keşfedilişinden bu yana çok uzun zaman geçmesine rağmen hala daha doğallığını kaybetmeyen yapay olmayan sayılardır, valla helal olsundur ünlüler gibi yumuşamadılar...
Doğal sayılar,N={0,1,2,3,4,5,6,7,...} şeklinde sıralanan tam sayılardır.Bazı kaynaklarda "0" doğal sayı olarak alınmaz. Matematikte hala sıfırın bir doğal sayı alınıp alınmayacağı tartışma konusudur, ancak eğer cebirsel inşâlar yapılmak isteniyorsa "0" sayısının doğal sayı olarak alınması avantaj sağlayabilir. Matematiğin diğer dallarında da problem hangi durumda daha kolay ifade edilebilecekse doğal sayılar kümesi de o şekilde alınır.
negatif değer almazlar.
(bkz: organik sayılar)
matematik doğal sayılar teoremiyle başlar.Bütün sayılar doğal sayılar türevidir.El cabir allahın varlığını bu teoremle ispatlar.Çünkü önce 0 ın varlığı kabul edilir.o ın denklik sınıfının eleman sayısı 1 olarak alınır.Diğer sayılar bu şekilde açıklanır.
(bkz: sayma sayıları)