bugün

Olmaz diyenlerin argümanları nedir bunları da açıklarlarsa güzel olur. Zira tüm dinlerde değişmez bir gerçek vardır ve bu gerçekliği bilen insanlar vardır ( hoca, papaz, keşiş vs). Bunlar herhangi bir kast sistemindeki gibi gerçeğin anahtarını ellerinde tuttuklarından dolayı ve bu gerçeklik değişmediğinden dolayı bunu sabit tutmak isterler ve bundan da faydalanırlar oysa bilim değişimdir ve ilerlemedir. Dolayısıyla sabit ve değişmezlik ile tamamen zıt kutupludur. Bir kaç ayet ve hadis-i Şerif ile işi örtbas edemezsiniz komik olur zira müslüman dünyası altın çağını dahi islam sayesinde değil Yunanlıların eserleri sayesinde yaşamışlardır. Neyse komuta dönecek olursam bir soru sormak istiyorum.

Darwin’in teorisini kitaplardan çıkaran bir ülkede neyden bahsetmiyorsunuz ya? Darwin’in teorisi bilimsel değil mi? Bu bilimsel teoriyi kaldıran islamcılar değil mi? Ee daha ne?
Bunu zamanında katolik kilisesi Galileo, darwin ve freud’a yaptı. Bugün darwinle başlar yarın başkasını da engeller oysa kimi Protestan müslümanlar darwin’in haklı olabileceğini bile söylüyor. Hatta bilimsel her şeyde bu kur’anda var deniliyor hahaha o da ayrı komik de neyse.

Edit : Katolik kilisesi de ayrıca bu teoriyi kabul etmiştir. Yine islamcılarda da var eden.
9-10-11-12-13-14. Yüzyıllardan bi haber olan yazar düşüncesidir. Gayrimüslim halk yollara tuvalet yaparken müslüman ilim adamları bugünün matematik, tıp, astronominin temellerini atıyordu. Harezmi, ibni sinadan habersiz olmak onlara saygısızlıktır.
Su dönemde herhalde sadece islam ülkelerinde kalan durum.
dine inanan zaten yeterince zeki degildir. bilim yapmasa da olur.
avrupa en karanlık çağını yaşarken emevi devletinin bilimdeki seviyesini bilmeyen trollerin yalan beyanı. avrupada akli dengesi bozuk insanlara içine şeytan kaçmış deyip öldürülürken bursada ilk akıl hastahanesinin acıldığını da bilmiyor bu denyolar. ilk füzeyi de türklerin bulduğunu bilmez. görmediğim yerde masumlar olabilir deyip kullanılmaz o ayrı mesele. emevi bir müslüman tarafından yazılmış bir botanik kitabının avrupada 19. yy a kadar üniversitelerde okutulduğunu da bilmezler bunlar. endülüste sadece bir şehirde 20 den fazla üniversite seviyesinde okul olduğunu da bilmez. saati müslümanların bulduğunu da bilemez. ama saatli bombanın avrupalıların eseri olduğunu bilir. çünkü kendi tarihi yerine onların tarihini okumayı tercih eder.
peki sonra ne oldu da böyle olduk. bu uzun bir mesele.
hiçbir şekilde engel olmaz. zaten islam dini ilim öğrenmeyi ve doğal olarakta bilimi destekleyen bir dindir.
kafirlerin yalan yanlış sanrısı. kettle'ın üretim şemaları kuran'da var bir kere.
dogmaya, kabullenmeye dayalı bi sistemin sorgulamaya, şüpheye dayalı bi sistemi desteklemesi gibi oksimoron bi durumu ortaya çıkaran sorunsal.
" ne az düşünürsünüz" , " hiç düşünmez misiniz" şeklinde türlü yerlerinde geçer kuran-ı kerim'in insanları düşünmeye yönelten ayet. ancak ... offf ya yine birilerini kâle aldım galiba.
Din bilime engel değildir. Bilime engel olan şey, din adı altında kutuplaşan menfaat odaklarının saplandıkları skolastik düşünce tarzıdır. Din adına itiraz edilen her buluşta bir menfaat zararı vardır.

inandığınız dini iyi bilirseniz bunları ayırt eder, yolunuza , öğrenmenize devam edersiniz.

Dini bilimin karşına koymak malasef "ucuz" bir ateizm propagandasıdır.
inanıyorsan ona göre bilim yap, inanmıyorsan ona göre.böyle bir ayrım yapıldığını sanmıyorum.
bu soruya cevap vermek için tek bir söz söylense yeter.

''anlamak için inanıyorum.'' (clement)
orta çağ avrupasını ve 17.yy sonrası osmanlısındaki gerici birtakım ulemanın ve işgüzar yönetici sınıfın ön ayak olduğu pozitif ilimleri geri plana atma yönelimlerini baz alarak konuşan ama yanlış yapan kişinin söylemidir. bu; farabileri, birunileri, ali kuşçuları, kurtuba medreselerini en önemlisi de ilim çinde de olsa gidin öğrenin diyen bir peygamberin dinini yanlış yorumlamaktır.
bir din hocamızın anlattığı gibidir gerçekten. ünlü bilim adamları deisttir. deist tanrının varlığına inanan ancak tanrının dünya hayatına karışmadığını yani herhangi bir dinin olmadığını savunandır. neden böyle bir şeye inanıyorlar demişti hocamız. sonra da kendi cevabını kendisi verdi çünkü din insanları her işlerine burunlarını sokuyorlardı. bilimin gelişmesine izin vermiyorlardı o yüzden dedi. osmanlı devletine matbaa'nın kaç yıl sonra geldiğine bakılarak doğru olduğu kabul edilen önerme.
ancak artık türkiye gelişmiştir. türklerin pek haberleri olmasa çok iyi icatları vardır. ama nedense bunlar yurt dışına satılmaktadır.
(bkz: bilim yaptım yer misin)
var olmayan sorunsaldır. hakkında bu kadar yazı yazmak ameleliktir.

ayrıca (bkz: bilim yapmak), (bkz: bugün ne bilim yaptı be).
Din bilim yapmaya, bilimin kendisiyle çelişmeyeceği noktaya kadar izin verir. Caiz değil geçeriz çelişirse, çok kolay nasılsa.
başlık için harika cevaplardan biri.

http://www.youtube.com/watch?v=FfuVSEEN8JI
din engel olmadığı gibi, insana faydalı her türlü bilimi teşvik eder.

din adına engel olanlarsa dünün, günümüzün ve yarının yobazlarıdır.
Din Bilim Felsefe ilişkisi konusunda türkiye de bir numara olan adam cevaplıyor

http://www.youtube.com/watch?v=jXktIFD5qrk
beraberinde çelişkili sorunsallar doğuran sorudur. bilime inanmak? bilim inanılası bir olgu değildir, mistik bir yönü yoktur, hayatı daha çok mekanik düzeyde alır, din ile bilimin metodu farklıdır ancak amacı birdir, bireysel ve toplumsal huzur.

bilime inanmak gibi bir deyimin etimolojik anlamda hiçbir anlam ifade etmediğini açıkladıkktan sonra bilimsel bilgiyi kayde değer buluyor iseniz ve bilim dünyasına katkım olsun diyor iseniz pek ala dine de inanabilirsiniz, inanamazsını diyenler bilim tarihinden habersizdirler.

bir diğer sorunsal dine inanıyorsanız bilimi anlayamazsınız. bunun için birden fazla kişisel referans verilebilir. yine bilim tarihini öneriyorum. dinin verdiği algı bilimin sorgulayış biçimi ile taban tabana zıt değildir, zıt olan, din bilimle ala külli hal bir arada olamaz algısı, suni bir algıdır.
Tartışılıyorsa ZATEN DiN iLE BiRLiKTE BiLiMiN BERABER iç içe yürütülebileceği tartışılıyordur ve olmaz. Eğer denmek istenen bilim insanının dini kimliğini tamamen bırakarak üretmeyi hedef alarak bir şeyler yapmasıysa tabii ki olur. Ama din ile bilim iç içe geçemeyecek apayrı yerlerdedir.
--spoiler--
uzaya gemi fırlattınız da baş örtüsüne mi takıldı?
--spoiler--

din olsa da olmasa da gelişeceği kadar gelişir, zamanında dünya yuvarlak diyeni astılar da sonuçta ortaya çıkmadı mı?
hiç bir şey bilimin gelişmesini engelleyemez, bilim merakla gelişir; merak insanın doğal dürtüsüdür. engellenemez.
Dünyanın gelmiş geçmiş en ünlü bilim adamı newton'un üçlemeye inanmayan dindar hristiyan olması, bu başlığa güzel cevap olur. din bilime engel olsaydı newton'dan papaz olurdu.
böyle bir saçma soruya basit bir cevap vermek lazımdır. oda tabii ki hayır'dır.
güncel Önemli Başlıklar