bugün

alakası yoktur, dinin felsefesi olur, neden olmasın dinde kendi içinde tartışılır yanlış olan yanları düzeltilir, her ne kadar dinler kendilerini kusursuz olarak ifade ediyor olsa da kusurludur. eğer bu reformları yapmazsa kendi içinde yok olur.
Hem laik hem müslüman olunmaz saçmalığına katılmasam din felsefesi dediğimiz şey cidden saçma hatta imkansızdır. Din deyince akla direk islam geliyor ama dinlerin büyük çoğunluğu bir yerde teslimiyeti yani sorgulanmaz olmayı talep eder. Felsefe zaten düşünce kalıplarını yıkmak ve sorgulamak üzerine kurulu olduğundan bu ikisinin bir yerde tıkanması kaçınılmazdır.
dogmatik değerler üzerinde ne kadar felsefe yapılabilir ki? çık kuranda bu kısım yanlış de ya da saçma de, şurayı şöyle değiştirelim de taşlarlar seni, kafanı keserler(!). din de tartışmaya, düşünmeye, sorgulamaya yer yoktur (sorgulamaya başlayınca ateist olur çıkarsın zaten). dinin kuralı bellidir inanır geçersin, din felsefesi çok saçma olur. değişmeyecek değerler üzerine neden felsefe yapılsın ki.
felsefe en genel anlamda varlığa neden, niçin, nasıl... sorularını sormak ve o konuyla ilgili 'derinlemesine' bilgi elde ederek, elde edilen bilgileri 'akıl ve mantık' süzgecinden geçirmek demektir. din halihazırda var olan bir gerçekliktir. insanı iyi veya kötü etkilemektedir. din, olumlu veya olumsuz etkiler altında kalmaktadır. o nedenle gerçek din'i anlayabilmek için 'derinlemesine' araştırmak ve 'akıl mantık' süzgecinden geçirmek gerekir. bunu da din felsefesi yapar. ülkemizde felsefe eğitim yapan üniversiteler içinde sadece boğaziçi üniversitesi son sınıflarda seçmeli ders olarak din felsefesi dersini okutmaktadır.
Farabi gibi büyük filozofu duymamış cahil bir ateist sözüdür.
imam gazalî'nin farabî'nin, buda'nın, konfüçyüs'ün saçmaladığı anlamına gelmektedir.

(bkz: bsg)

ne cahiller var şu dünyada amk.
felsefe aklı hedef aldığı için din gibi bir safsatayla yan yana anılması varlığına hakarettir. ayrıca felsefecilerin rolü asla yadsınamaz. din çünkü her çağda aynı kalmıyor ve sürekli değişen dünyaya uymak zorunda. hal böyle olunca din felsefecileri düşünüp çağın sorularına cevap bulmaya çalışıp bu gericiliği sürdürüyorlar.
ful zararlar amk.
Dinler dogmatiktir, yani sorgulamaya ve düşünmeye izin vermez onlara yalnızca inanırsınız.
Felsefe ise düşünmek demektir.
Din denen olgunun nasıl felsefesi olur aklım almıyor.
Lisede din felsefesini gördüğümde de çok saçma bulmuştum.
(bkz: tasavvuf)
felsefe gibi aklı ön planda tutan kutsal bir şeyin,

din gibi dünyayı yüzyıllardır kana bulamış boktan bir olguyla karıştırılması.

lan senin o boktan kitabın sorgulama diyor sorgulama. felsefe ise sorgulamadan ilerleyemez. tıpkı bilim gibi. bu ikisini birbirine yamamaya çalışmak kepazelikten öte bir şeydir.

tasavvuf felsefesine ve idealizme kafam girsin ayrıca.
Yazılan entrylere bakınca anlıyorum ki müslümanı da ateisti de din felsefesi ile kelamı ayırt edemiyor.

Bir sikim bildiğiniz yok ama hepiniz filozofsunuz amına koyim!

Din ile felsefe bir arada anılamazmış(!) Geri zekalılar!
Şimdi uzun uzun anlatacağım da, yemin ederim bu kadar cahili bir arada görünce anlatası da gelmiyor insanın.

öncelikle din felsefesinin saçma olduğunu düşünen at gözlüklü at kafalı arkadaşım, o inandığın kutsal kitabı iyice anlayarak okumanı tavsiye ediyorum.

din felsefesinin saçma olduğunu düşünen at gözlüklü at kafalı arkadaşın inandığı kitabı okumadan etmeden cahil cahil konuşan at kafalı diğer arkadaşım, milletin inancına laf atmadan önce o inanç hakkında gerekli donanıma sahip olman gerektiğini hatırlatır, geri kalan yaşamında esenlik dilerim.

Ulan ilber ortaylı bile -hiç bilmediği değil, tam olarak bilmediği- bir konu hakkında yorum yapmaktan kaçınırken size bu atıp tutma cesaretini veren şeyi de merak etmiyor değilim.
Felsefenin hasıdır. binlerce yıllık bir birikim olup beyni kullanıma açma konusunda bire birdir.