di 

kapat
  1. fiile geçmiş zaman anlamı katan ek.

(bkz: di mi)
    (the kene, 25.06.2006 17:04)
  2. (bkz: the)
    (the kene, 28.08.2006 12:21)
  3. ayrıca latince de iki anlamına gelir. (bkz: di hidrojen di oksit)****
    (frozsgy, 28.08.2006 12:23)
  4. italyancada iyelik anlamı katan ek. italik noktalısı olanı ise gün anlamına gelir.
    (doillon, 28.08.2006 12:30)
  5. Yunanca iki anlamına gelen ön ektir. *
    (Victor, 10.11.2006 20:30)
  6. "değil mi?" şeklinde olan soru cümlesini, günümüz gençleri kısaltıp "dimi?" olarak değiştirmesi sonucunda, "dimi?" sorusuna cevap verecek şahsın, "değil mi?"'yi "dimi?" diye çevirenden bir fark yaratmayıp güzelim türkçemizi katletmek amacına verdiği cevap.
    - dimi?
    + di. *
    (ufo goren masum koylu, 18.02.2007 13:02)
  7. muhasebe dilinde direk işçilik manasına gelen kısaltmadır.işçilik maliyetlerinin izlendiği hesaplarda kullanılır.
    (ARTAM, 09.04.2007 02:00)
  8. geçmiş zaman anlamı katar; ama görülen ve bilinen geçmiş zamandır.
    (minti, 26.07.2007 21:49 ~ 22:07)
  9. enver ercan'ın 1989 yılında çıkan gectigi her seyi opuyor zaman kitabından bir şiir.

elim sana değse
    diniyor gece
    saçlarından başlıyorum
    günü çözmeye

yüzüm sana değse
    sürçüyor zaman
    daracık odalarda
    ben kâfir, sen müslüman

dilim sana değse
    uyanıyor sözcükler
    (bonkor banker, 19.08.2007 01:17)
  10. alm. kıs. salı
    (muhasebeye giris, 29.09.2007 17:24)

© 2008 - uludağ sözlük

feci şekilde bir ek$i sözlük klonudur. yukarıda yazanların hepsi yalan olmakla beraber sadece uludağ sözlük yazarlarını bağlamaktadır. sitede yazanlar birinci dereceden el emeği göz nuru olup yürütülmesi durumunda iş bu kişi uludağ a tatile ıssız bir kulubeye davet edilecek 'ben içerdeyim gel canım nedir problem' denilip uludağ gazozuna ilaç konmak suretiyle etkisiz hale getirilecek ve sonra ibreti alem için bilimum dağ hayvanatına yem yapılacaktır. ayrıca soğuk içilmesi tavsiye olunur ve bundan doğabilecek bir boğaz tahribatı durumunda bana ne denilir.

» fasist » hop osurup hop kalkmak » gercegi inciten papagan » wolfgang amadeus mozart » bana soz ver » abdulhamit in tahttan inisini kutlayan masonlar » yurtdisinda yasamak » chirurgus » betty puf puf » veli toplantisi » venividivici » yilmaz morgul » interneti facebook msn ve sozlukten ibaret sanmak » birini elde ettikten sonra ondan sogumak » kavak yelleri » degirmen » preeklampsi » starship » masa tenisi » aina » salim basol » cennet arti cehennem esittir cehennet » show tv nin uefa finalini canli yayinlamamasi » alimacgraw » abdullah ozer » 16 mayis 2007 » kemal unakitan in vaftiz cocugu olmak » pergamon » ege universitesi a b c d e f g h i j k l m n o p q r s t u v w x y z 0 1 2 3 4 5 6 7 8 9 » sitemap » kısa