ders 

kapat
  1. eugene ıonesco'nun bir oyunu.
    (logos, 21.01.2006 19:46)
  2. insan ömrünün ilk 20-25 yılında nefret edilen bir şey.
    (eskimsi, 21.01.2006 19:48)
  3. "omur biter ders bitmez."

bir uzak dogu ogretisi
    (eksimsi, 21.01.2006 19:57)
  4. eğitim-öğretim'in insanlara kazandırmak istediği bilgi, beceri toplamı.
    (asiti kaçmış kola, 26.04.2006 19:32)
  5. her halükarda girilmesi gereken (bkz: devamsızlık)
    aslında girildiği sanılan
    halbuki giren bir şeydir...
    (sidikli, 24.05.2006 13:33)
  6. şuanda içimi kemiren,sırf onun yüzünden son bikaç haftadır her türlü nesneye küfrettiğim,artık tiksindiğim ve hayatımı kendi elleriyle boğmaya başladığını düşündüğüm iğrenç yaratık.
    (echidna, 05.08.2006 19:11)
  7. teneffus bittikten sonra mola verilip derse girilir
    (samaryum, 24.09.2006 01:54)
  8. bir öğretmenle öğrencisi arasında geçen bir dersi konu alan tiyatro oyunu.
    Eugene Ionesco'nun "Ders ve Sandalyeler" adlı oyunundan uyarlayan Ayşe Burcu Eren'dir. Murat ipek'in yönettiği oyunun oyuncuları, Ayşe Burcu Eren ve ibrahim Can'dır.

--spoiler--
    Ders esnasında olanlar, bireyin içsel çatışmaları, sahneye yansıyor. Hikayede tekrarlanan son, oyunda bir süpriz olarak karşımıza çıkıyor ve gündelik hayatın absürditesi, tüm trajikomikliğiyle gözler önüne seriliyor. Ders, anlamsız bir dünyada şaşkınlık içinde sürüklenen, çaresiz bireyler arasındaki iletişimsizliği gözler önüne seriyor. izleyiciye verilmek istenen yegane mesaj, Ionesco'nun şu sözlerinde somutlaşıyor: "Bu dünyaya yardım edebileceğini sanmaktan gülünç ne olabilir?"
    --spoiler--
    (amanbenburadakalmisim, 19.11.2006 19:01)
  9. bir olayın sonuçlarının zihinde bıraktığı izler.
    (hoscakal, 11.01.2007 21:38)
  10. ing. lesson
    (ufo goren masum koylu, 11.01.2007 21:39)
  11. bir ömür boyunca insanın peşini bırakmayan dertler bütünü.
    (wokaltwinter, 06.11.2007 02:40)

© 2008 - uludağ sözlük

feci şekilde bir ek$i sözlük klonudur. yukarıda yazanların hepsi yalan olmakla beraber sadece uludağ sözlük yazarlarını bağlamaktadır. sitede yazanlar birinci dereceden el emeği göz nuru olup yürütülmesi durumunda iş bu kişi uludağ a tatile ıssız bir kulubeye davet edilecek 'ben içerdeyim gel canım nedir problem' denilip uludağ gazozuna ilaç konmak suretiyle etkisiz hale getirilecek ve sonra ibreti alem için bilimum dağ hayvanatına yem yapılacaktır. ayrıca soğuk içilmesi tavsiye olunur ve bundan doğabilecek bir boğaz tahribatı durumunda bana ne denilir.

» belinden sopayi karnindan sipayi eksik etmiceksin » super arkadas » shockwave » i have forgiven jesus » severken terk etmek » tavas in tarihi eserleri » kelmajeste » uludag sozluk moderasyonu » x saniye icinde yonlendirileceksiniz » astsubaylarin astegmenleri sallamamasi » pipo icicisi » fenerbahce yenilince biz de yenilmis sayildik » dream theatre » bursa nin erkekleri » vera lynn » cemil meric » ella » anlasilmaz siirler » ulusalci kesimin kiz tavlamadaki basarisizligi » pikolo klarinet » kirletmek guzeldir » sevinc turu atan cimbomlulara saldiran fenerliler » asi » ruzgarin lafi yok » t a k » aletinizin nesi var » dimple » fenerbahce galatasaray kardesligi » 10000 days a b c d e f g h i j k l m n o p q r s t u v w x y z 0 1 2 3 4 5 6 7 8 9 » sitemap » kısa