bugün

sozluktede onemlimidirki acaba? diyen mallardir.*
sen de bu başlığı okuyacaksın ki, bir şeyler öğrenebilesin degil mi?
(bkz: baglac olan de ve ki ekleri)
(bkz: bir imla kılavuzu olarak sozluk)
işbu başlıkta dahi delerin milerin kilerin yanlış yazıldığı görüldüğü vakit, ağır bulunan, hakaret diye adledilen sıfatın, bazı kişilere az bile kaldığı düşünülüyor kimi düşünürlerce.
(bkz: de mi ve ki leri ayırma cılgınlıgı)
ayrıca türk medyasında da bolcana bulunur bu malezyalılar'dan. kardeşim sen ki; daha şu basit kuralı öğrenememişsin, nasıl geldin oralara; televizyonlara ve gazetelere yazı yazacak makamlara.

rtük kapatsa bunları 2 ay, soğurum ancak o zaman. gazeteyi de toplatsınlar.
hiç bir zaman doğru olsun diye kasmadığım kasmayacağım kurallar topluluğudur fazlasıylada anlamsız olup yazılanlara herhangi bir anlam katmadığı gibi sözlük olayını fazla ciddiye alan yazarların açtığı başlıktır mühim olayan yazılış şekli değil yazılanların okuyanlara kattığıdır.
genel kanının aksine, gayet de gerekli kurallardır. hiçbir kural durduk yere, keyfi bir şekilde konmaz. hele ki bir de insanların almaşmasına yarayan "dil" sozkonusu ise. yanlış anlaşılmalar sonucu sokakta birbirini bıçaklayan insanlar bile varken, doğru anlatmanın ve anlaşılmanın, yazı dilinde imla kurallarına uyularak mümkün olduğu su göztürmezdir*. yani, yazılanlara anlam katmaktan öte, onları anlamlı kılanlardır.

imlanın önemine bir örnek:

oku da baban gibi, eşek olma.
oku da, baban gibi eşek olma.

virgülün -noktadan bozma bir işaretin- dahi önemi ortadayken yazı dilinde, değil mi ki bağlaçlar, ekler...
"gelin de' lerin, mi' lerin, ki' lerin nasıl yazılacağını öğrenelim, haydi koşun" gibi daha anaç, daha ilkokul öğretmeni modunda bir yaklaşımla açılsa olumsuz tepki almazdı diye düşündüğüm başlık. hiçbir kural yeşillik olsun diye konulmamıştır. okuyucuya doğru mesajı verebilmek için noktalamanın, bağlaçların yerinde kullanılması gerekir. burası bilgi paylaşım ortamıdır. içerik güzel ancak yöntem yanlıştır.
öss'ye girildiğinde rakip eleme açısından çok da yararlı olan güzelim türkçe dersinden anlamadıklarını düşündüğüm,kendi dilinin incelik ve kurallarını bilmediğini görüp adlarına üzüldüğüm insan topluluğudur. Mal değillerdir;ancak çoğunun kafası matematikle o kadar doludur ki matematiksel düşünmeyi sağlayan dili ikinci plana atmışlardır. Bu tip insanlar hayata mühendis olarak atılırlar genelde;ancak sonrasında meslekleri sorulduğunda e harfini iğrenç biçimde uzatıp yayşak yavşak söyleyen insan türü de bunların arasından çıkar.

(bkz: sözüm meclisten dışarı)
(bkz: kültürlü uludağ sözlük mühendisleri)
(bkz: yalaka yazarlar)
ne olursa olsun şefkatle yaklaşılması gerekilen canlılardır.*
hatalı da olsa ne yazıldığını anlayabilenlere selam edenlerdir.
(bkz: tükenmez kalem)
(bkz: klavye)
yazarlıkta çığır açmış genel kültürü ile okuyucuya ve sözlüğe çok şey katmış, bilgilendirmiş yazarlarımızın sozlukten atılmalarını istediği yazarlardır.

(bkz: herşeyi bilen yazarlar)
(bkz: bu çaylaklık neden bitmedi)
Bu insanlar eğitim görmemişse onlara mal demekle büyük haksızlık yapılmıştır.
(bkz: ismail yk nın klibinde tövbeyi töğbe diye yazan mal)
(bkz: insanları mal olarak nitelendiren ultra süper mega yetenekli zeki donanımlı şahıslar)
bu adamlarin zaten dillerini bilmemelerinden henuz kafalarinin pek calismadigini da rahatlikla gorebiliriz. ogreten mi yok demiyoruz tabi ki internette yapiyorlar bunu. bazilari useniyorum be abi msn dili irc dili kihiihe derler. (bkz: gachayim)
(bkz: bilinçli olmak hastalıktır)
(bkz: hasta)
(bkz: tavuk)
(bkz: lama)
(bkz: amip)
bir insan de veya ki'nin ayri yazılıp yazılmayacagını bilmiyorsa bu onun mal oldugunun gostergesi degil,cevresinde bunu bir sorun gibi goren insanlarin mallık derecesinin bir gostergesidir..
...
öncelikle sakin olunmalıdır. fare imleci yavaşça yazar isminin üstüne getirilmelidir. bu esnada yazar adının hemen altında beş küçük butoncuk çıkıverir ki bunlardan sağdan ikincisi burada bahsedeceğimiz güzide butoncuktur.fare imleci yavaşça üzerine getirilir ve tıklanır.
karşınıza Özel Mesajlarım başlığında bir sayfa çıkacaktır. buradaki Özel Mesaj: kutucuğuna yalın ve saygılı bir biçimde yapılan hata anlatılır ve düzeltilmesi rica edilir. mesajın sonunda başarılar dilemek sizin kendinize olan saygınızın da belirtisidir. bu küçük ve zahmetsiz işten sonra hatalı yazılan giri kontrol edilir ve çok büyük olasılıkla düzeltilmiş olduğu gözlemlenir. böylece hem bir mal Türkçeye kazandırılmış olur hem de hakaret içeren bir başlıkla başkalarına ayar verme güdüsü mutlu bir biçimde kontrol altına alınır.
başarılar...
başlık açarken dikkat de etmezler bunlar.
güncel Önemli Başlıklar