cumhuriyet elden gidiyor 

kapat
  1. Memlekette olup bitenlere bakarak geleceğinden ve bugününden, en önemlisi de; bugününü ve geleceğini, dahası bugüne gelmesine ve geleceğe güvenle gitmesine yol verecek olan; dünden filizlenerek var olan ve bireyi yüceltip o bireyin, sınırları içinde yaşadığı devletin kurulmasında ve kurulmasından sonra bütünleştirici ve ileriye dönük yol aldırıcı olmuş olan cumhuriyet'in karşısında beliren,

o cumhuriyet'e kin bileyen gövdelere tanık olunması akabinde dillendirilen; dillendiren kişinin bu gövdelerin uzantılarının cumhuriyet kurumlarının içine sızarak tepeleri zapturapt altına alıp kendi sinsi amaçlarının gölgesinde kullanmak ve yavaş yavaş, tıpkı bedeni saran kanser gibi cumhuriyet ile özdeşleşmiş kurumlar ile makamların özüne kendi özelerindeki zehri ( dinsel yayıcılığı ) kusarak yeşillendirmek istemeleri gerçeği karşısında acı ile ve öfkeyle haykırılan,

bu haykırışı duyması beklenen, yüreği cumhuriyet ile atıp Atatürk sevgisi ile taşanların kendi haykırışları ile ortak olması ve böylece; duyarsızlık ile sarmalanarak vicdanı nasırlaşan insanların üzerindeki ölü toprağını atmalarının amaçlandığı,

tehlikenin farkında olmayanların, gözleri tıpkı mühürlü yürekleri gibi hissetmez ve kör olanların, ortada durup kaypak bir zeminde tıpkı, kendi kaypaklığı içinde bir sağa bir sola savrulanların, kendilerine gelmesini sağlamak için,

henüz hiçbir şey için geç kalınmamışken ve cumhuriteyet'in burçlarından yeşil bayraklar( tam anlamıyla ) sallandırılmamışken, alınması gerekli tedbirlerin alınması için sarf edilen söz öbeğidir.
    #1591745 (bluevelve, 30.04.2007 22:20)
  2. (bkz: cumhuriyet doneminin artik sonu geldi)
    #1591750 (no promise, 30.04.2007 22:21)
  3. (bkz: sıkı tut kaçmasın)
    #1591752 (öğrenci işi, 30.04.2007 22:23)
  4. (bkz: abdullah güler ahmet necdet sezer)
    #1591753 (cnkt, 30.04.2007 22:23)
  5. kendini cumhuriyet yanlısı sanan, ulu önder Atatürk'ün emanet ettiği değerleri benimsemiş görünen ancak atatürkçülük kisvesi altında tamamen din düşmanlığı yapıp, işler tamda rayına girdiği zamanlarda hortlatılan düşünceleri söylem haline getirenlerin ilk başvurduğu BAŞLIKtır...YAZIKLAR OLSUN...
    #1591797 (cryptical, 30.04.2007 22:31)
  6. (bkz: halk plaja hücum etti vatandaş denize giremiyor)
    #1591894 (art ist, 30.04.2007 22:47)
  7. atamıza hakaret etmiş,cumhuriyet döneminin bittiğini söyleyen sayın* akp üyelerinin bütün düzeni kendisine göre değiştirmesi ile hem cumhuriyetsiz hem topraksız kalacağız.
    mini mini bir kul donmuştu,hapishaneye koyulmuştu.aldık onu dışarıya adam gibi siyaset yapsın diye,yola devam derken şahlandı,ellerimiz bomboş kaldı...

not:eksi oy veren arkadaşlara saygı duyuyorum...bayağı bir çoklar, galiba %47'nin hepsi burada.
    #2064681 (supermario, 03.08.2007 20:30 ~ 20:45)
  8. iran'in islam cumhuriyeti çin'in de halk cumhuriyeti olduğunu bilmeyen bünyelerin serzenişidir.
    #2064692 (eurasia, 03.08.2007 20:32)
  9. böyle düşünen insanlar olmasına rağmen elden gitmeyendir. ne büyük üzüntü cümlesi ama! gerçek anlamda cumhuriyetin elden gideceğini düşünen insanın asla sarfetmeyeceği sözdür. çünkü o bilir böyle bir cümlenin sadece karışıklığa yol açacağını...
    #2064725 (desiree, 03.08.2007 20:38)
  10. (bkz: sakin ol ben geldim)
    #2064742 (gone with the sin, 03.08.2007 20:41)
  11. söyleyen kişi recai kutan'sa * * * devamı "bu böyle gitmez" olabilecek kaygı cümlesi.
    #2064747 (sosyalpenguen, 03.08.2007 20:42)
  12. Cumhuriyet gitmez, bu topraktan bizi kovsalar yine gitmez, diye cevap verilebilecek iddia..
    #2064775 (roarc, 03.08.2007 20:46)
  13. şaka gibi laflardan bir tanesi. "din elden gidiyor" diyip bunun üzerine siyaset yapan , insanları kandırıp oy kapmaya çalışan zihniyet kadar çirkin bir düşünce biçimi.

bu ülkenin dinamikleri hiçbir zaman izin vermez cumhuriyetin zarar görmesine. biz halk olrarak zaten bunu benimsedik başkasını kabul edemeyiz. ikinci tanım olarak şu söylenebilir: halkımı korkutmaya çalıştıkları öcülerden biri.
    #2064792 (aksak tirtil, 03.08.2007 20:48)
  14. giden sadece, tek parti cuntasının gölgesi, halk demokrasi içinde, cumhuriyet istiyor, demokrasisiz, babanızın cumhuriyeti olsa emin olun sizde istemessiniz. ayrıca, cumhuriyet nereye gidiyor, bu ülke de, hiç saltanatcı akımlar olmadı, ittihatcıların sacmaladıkları ikinci bir noktada burası.

bu halk, demokrasi istedi, ittihatcılar cumhuriyet elden gidiyor diye sacmaladılar. evet halk osmanlıyı sevdi, ama osmanlının, üyeleri dahi, babasının malı olan, ne bir sarayı geri istedi, nebir tek mücevheri. kepazelikte sınır tanımayan, ittihatcı pisliklere ragmen, onlar asil şekilde onlar milletin malıdır, dediler ve kimisi kamyon şöförlügü yaptı, kimisi hamallık.

ben olsam onların yaptıgını yaparmıydım, kesinlikle yapmazdım, babama yapılmış haksızlıgı, affetmezdim.
    #2708086 (akeem alojuwon, 17.12.2007 18:53)
  15. (bkz: puhaaa)

bakiniziyla mudahil olunacak onermedir. cumhuriyetin elden gittigi paranoyasi uzerinden siyaset yapan pek degerli devlet buyuklerimiz kadar temsil etmeye calistigi guruhu da maalesef bu dalga icerisinde gormekteyiz. kendilerine havaalani sehir merkezine 1,5 saat uzaklikta olan lozan yerine zurih'e tasinmalarini, fazil say'la uzun uzun modern dunya ve kita avrupasi konulu sohbetlere katilmalarini oneriyorum.
    #2708136 (benimadimmesmecon, 17.12.2007 19:05 ~ 30.12.2007 16:28)
  16. (bkz: eyvah cumhuriyet elden gidiyor komünizm geliyor)
    #2708198 (SuluBoya, 17.12.2007 19:21)

© 2008 - uludağ sözlük

cumhuriyet elden gidiyor başlığındaki yazılar uludağ sözlük yazarları tarafından yazılmıştır. cumhuriyet elden gidiyor ile ilgili tanımlamalar bulunmaktadır. yazılanların hepsi yalan olmakla beraber sadece uludağ sözlük yazarlarını bağlamaktadır. sitede yazanlar birinci dereceden el emeği göz nuru olup yürütülmesi durumunda iş bu kişi uludağ a tatile ıssız bir kulubeye davet edilecek 'ben içerdeyim gel canım nedir bu cumhuriyet elden gidiyor nedir problem' denilip uludağ gazozuna ilaç konmak suretiyle etkisiz hale getirilecek ve sonra ibreti alem için bilimum dağ hayvanatına yem yapılacaktır. ayrıca soğuk içilmesi tavsiye olunur ve bundan doğabilecek bir boğaz tahribatı durumunda bana ne denilir. feci şekilde bir ek$i sözlük klonudur.

» ergenekon operasyonu » anahtari iceride unutmak » vernon sullivan » ridvan nistelrooy » entry girebilen tuhaf yazar » yunus emre ye armagan » igrenc espriler » karasinek » yukaridan muzigin sesini kis ancuk diyen komsu » jim carrey nin bikini giymesi a b c d e f g h i j k l m n o p q r s t u v w x y z 0 1 2 3 4 5 6 7 8 9 » sitemap » kısa » 20 haziran 2008 hirvatistan turkiye maci