carl sagan 

kapat
  1. amerikalı fizikçi,astronom, bilim adamı.nasa da çeşitli çalışmalarda bulunmuş, seti projesinin geliştirilmesinde rol oynamıştır. kendisi, gelişmenin ve ilerlemenin, bilimin halk seviyesinde anlaşılabilir kılınmasıyla mümkün olacağına inandığı için hayatını bu konuda çalışmalara adamıştır.bilim popülerleşip bilimsel düşüncenin sıradan insanın da hayatında yer etmesi gerektiğini, bilimin belli bir zümre tarafından * tabulaştırılmasına ve sadece belli kişleirn ilgilendiği bir olgu olmasına karşıydı.
    cosmos, science as a candle in the dark*ve contact adlı yapıtların yazarı.
    mükemmel kişilik, karanlık bir dünyada bilimin mum ışıgı adlı kitabında, dört yüz kusur sayfa boyunca, sahte bilimcilere, ufoculara, üfürükçü saçmalıklarına bıkmadan usanmadan, ayar üstüne ayar veren insan.
    ayrıca contact adlı romanı mükemmel üslubu ve bir bilim insanının elinden çıkmış olmasıyla dünyadışı varlıklarla ilgili bir kitabın nekadar inandırıcı olabileceğini bize gösteren bir şaheserdir.
    #561210 (santa ernesto, 21.08.2006 00:45)
  2. karanlik bir dunyada bilimin mum isigi isimli harika kitabın yazarıdır.

"Cehaletin esenlik getirdiği yerde, zeki olmak budalalıktır" sözüyle insana hakkaten lan dedirten kitaptır. *

ayrıca; "Kendinizi iyi hissetmenizi sağladığı sürece bir şeyin doğru olup olmadığını umursamamak; cebiniz doluysa paranın nereden geldiğini boşvermek kadar kötüdür." sözü de altı çizilesi, üstünde kafa yorulası sözlerden biridir.
    #1605335 (beyazyelkenli, 04.05.2007 02:51 ~ 15.10.2007 03:22)
  3. dun itibariyle yeniden okumak icin kitaplıktan indirdigim, (birinci baskı: 1982 altın kitaplar) cosmos adlı, evrenin ve yaşamın sırlarını inceleyen kitabın yazarıdır.
    #2567175 (noname, 07.11.2007 20:59)
  4. tanrinin kapisini calan bilim adlı kitabı, asitanı ann druyan tarafından ölümünden sonra hazırlanmış ve çeşitli konferansları içermektedir.
    #3162448 (alejandro, 19.03.2008 14:19)
  5. inanmak istemiyorum,bilmek istiyorum diyen,,ateist,erken yaşta dünya değiştiren muhterem şahıs..
    #3328160 (bruno, 27.04.2008 23:44)
  6. 'bazı dahilere gülünüp geçildiği, gülünen herkesin dahi olacağı anlamına gelmez. colomb'a güldüler, fulton'a güldüler, wright kardeşlere güldüler. ama aynı zamanda soytarı bozo'ya da güldüler' demiş yazar.
    #3701562 (uretim cini, 22.07.2008 12:39)
  7. yaşlı kurt amerikalı astronom... olaylara değişik bakış açısıyla, amerika'da çok hatun hoplattığı halk arasında söylenegelmiştir. sanırım 1996 yılında ölmüştü. köyde amcamın mallarını güderken tüm kitaplarını okuma fırsatım oldu. eserlerinde; bir yandan ateizmi önerirken, diğer yandan inanca açık kapı bırakıyor.

dünya dışında hayat-canlı var mı yok mu, evrenin-yaşamın sırları vs. inanmakla inanmamak arasında sıkışıp son nefesini verdi... kitaplarında bilimin gerçek sorgulayıcı dilini bulmak mümkün. halka bilimi sevdirmek adına didinip durmuştur. o zamanlar öğle vakti inekleri sulayıp çeşmenin oluğuna kafayı tomdurur, dünya dışı varlıklarla iletişime geçmeye çalışırdım…

giderayak karanlik bir dunyada bilimin mum isigi adlı kitabı yazmış, hayatı boyunca dünya dışı yaşamı aradığını, bulamadığını itiraf etmiştir. şöyle bir sözü var hiç unutmam; "kanitin yoklugu yoklugun kaniti degildir" sırf bu yüzden okunası insan.
    #3913419 (niyazii, 04.09.2008 03:41 ~ 03:42)
  8. contact isimli kitabında dünya dısı yasam ile ilginç bir tespiti bulunur.

"evren çok büyük, bizden başka zeki canlılar olması da çok olası, yok ama eğer yoksa ozaman evrenin büyüklüğü gerçek bi alan ısrafıdır." (bunun gibi bişeydi.

ayrıca hayatta olduğu sürede cornell üniversitesinde ders verdi.
    #3953869 (papaganini, 12.09.2008 17:09)
  9. 'kanıtın yokluğu yokluğun kanıtı değildir' şeklinde basit ve güzel bir sözü olan cosmos adlı belgesel serisini sunan çirkin saçlı güzel insandır.
    #3953897 (solid_snake, 12.09.2008 17:14)

© 2008 - uludağ sözlük

carl sagan başlığındaki tanımlamalar uludağ sözlük yazarları tarafından yapılmıştır. carl sagan ile ilgili tanımlamalar bulunmaktadır. yazılanların hepsi yalan olmakla beraber sadece uludağ sözlük yazarlarını bağlamaktadır. sitede yazanlar birinci dereceden el emeği göz nuru olup yürütülmesi durumunda iş bu kişi uludağ a tatile ıssız bir kulubeye davet edilecek 'ben içerdeyim gel canım nedir bu carl sagan nedir problem' denilip uludağ gazozuna ilaç konmak suretiyle etkisiz hale getirilecek ve sonra ibreti alem için bilimum dağ hayvanatına yem yapılacaktır. ayrıca soğuk içilmesi tavsiye olunur ve bundan doğabilecek bir boğaz tahribatı durumunda bana ne denilir. feci şekilde bir ek$i sözlük klonudur.

» aziz yildirim » msn namustur » ovvvv cok feciiii » bavulu kapattiktan sonra koyacak esya cikmasi » batinin ahlaksizligi » asirtma golu » makinist » windows xp » yaran basliklar » duygu somurusu » trabzonspor » daniel miguel alves gomes » tayyip oglunu askere gonder » kene tezahurati » football manager 2009 » a » b » c » d » e » f » g » h » i » j » k » l » m » n » o » p » q » r » s » t » u » v » w » x » y » z » 0 » 1 » 2 » 3 » 4 » 5 » 6 » 7 » 8 » 9 » sitemap » kısa » cool cat » konustuktan sonra telefonu gobege silmek » besiktaslilik » 31 mayis 2003 diyarbakirspor elazigspor maci » the godfather » cagatay sahin » cotton eyed joe » erkeklerdeki dusunce ozurlulugu » huzun » osman oztunc » masturbasyonun seksten iyi yanlari » onurkul » cemil ipekci » seinfeld » mini etekliye donup bakmayan erkek