bos insanlar 

kapat
  1. Bulunduğum yerde çokça bulunan ve beni hayattan soğutan topluluk. Bu kişilerin yaşama kattığı en ufak bir şey bulunmaması yetmiyormuş gibi birde zarar verirler. insanların %90 ı yaşamazlar sadece vardırlar sözüne de yakışır bir durumdur ayrıca.
    #3075121 (diyv, 29.02.2008 15:00)
  2. Bazen boş insanlar yerine hoş insanlar dememe sebep olan insan ve diğer her türlü canlının karışımından oluşan insan topluluğudur. bazen onların mutlu olduğunu düşünmeme rağmen kendimi topluma ve en onemlisi kendime karşı sorumluluğum ve meymundan ayrılan yonum ve ben ben ben..... beni gerçekleştirme arzum, Allah'ın bir yoruma göre ben insanlar ve cinleri kendilerini gerçekleştirsinler diye dünyaya gönderdim ayeti. ve diğer nedenler. hayır hayır dostlar ben boş bir insan değilim sorumluluğumla mutluyum çünkü ben benim, var olduğumu ve varlığımı düşünüyorum.
    #3075704 (brokerX5 ya da mustang, 29.02.2008 17:56)
  3. gıpta edilesi insan gurubu. pek bir şeyi takmazlar, bu nedenle gerçek birer filozof sayılırlar. bu insanları acilen örnek alıp hayatımıza çeki düzen vermeliyiz.

(bkz: boş insan olmanın yolları)
    #3075730 (azerbaycan yarrakli kuvvetleri, 29.02.2008 18:04)
  4. (bkz: bardağın boş tarafı)
    #3075815 (yemrec, 29.02.2008 18:33)
  5. ot gelen ve ot gidecek olan insan modelidir.katlanılmaz muhabbeti,olmayan görüşleri;karşısındakini yer bitirir.
    #3075952 (psodomaki, 29.02.2008 19:10)
  6. kimsenin kendine yakıştırmadığı sıfat tamlamasıdır..her zaman karşıdaki , boş , ot , düşüncesizdir hatta kimileri , bunların boşluklarını kıskanıp lan keşke ben de böyle olsam adamlar ne boş hiç bi şeyi takmıyolar diyecek kadar kendini otomatik olarak öteki sınıfa koymuştur..
    boş insanla dolu insan arasındaki en mühim benzerliği söyliyeyim ; ikisi de kendini dolu insan sanır..en mühim fark ise, birinin doluluğu için kendi beyanatına ihtiyacı yoktur..
    çok doluyum diyene , kime neye kıyasla vs. diyeceğim ama luzumsuz..tamam osman boş ben doluyum işte..
    şu söz bi yerlere misal uludağ sözlük logosuna yazılsa çok hoş olur:
    kimsenin derinlikleriyle oynama
    wittgenstein ustaya sevgiyle..
    #3075968 (hefeweizen, 29.02.2008 19:13)
  7. kendini kültürlü sanan fakat velakin hiç bi bilgiye sahip olmayan üstüne üslük bunu kabıllenmeyen bünyeler .
    #3076037 (paraisorey, 29.02.2008 19:27)
  8. günün 18 saati wow oynayıp geri kalan zamanlarda yemek uyku ve boşaltım yapan insanlardır. hayatta olma amaçları ekranda gördükleri uçan kaçan kesen büyü yapan yaratıklardır. ya da hiç bir amaçları olmadıklarından bunu amaç edinmiş olabilirler. bir kaçış da olabilir.
    #3076052 (kabacocuk, 29.02.2008 19:29)
  9. "boş durmak boş koşmaktan faydalıdır" düşüncesine göre faydalı iş yapan insanlardır.
    #3076127 (pcmuhendis, 29.02.2008 19:43)
  10. dolu insanları gördükçe, ne kadar tıngır teneke oldukları iyice ortaya çıkan insanlardır.
    #3100209 (tepesersemi, 06.03.2008 03:02)
  11. günde 3-4 saatten fazla bir zamanını sözlük başında geçiren insanlardır. yani hepimiz. acı, ama gerçek. kısa ve acısız.
    #3100213 (beni siz cildirttiniz, 06.03.2008 03:04)
  12. çoğu zaman nitelik değil nicelik açısından yapılan bir irdeleme neticesinde belli kişiler hakkında varılan kanaati yansıtır yafta.
    #3100215 (grand ekinoks, 06.03.2008 03:05)
  13. kendini bile sevemeyen insanlardır.
    #3100218 (athena, 06.03.2008 03:05)
  14. Camiden gecerken musalla tasını masa zannedip bunları niye buraya koymuslar diyen insan profili.
    #3100248 (DeViLkG, 06.03.2008 03:26)
  15. gereken ve kendisinden beklenen kalıpları dolduramayan insanlardır.
    #3100333 (Gabriel gray, 06.03.2008 04:22)
  16. geçen zamana, dakikalara, saniyelere yanan ve daha çok çalışmayı arzu eden, birim zamanda daha çok mesafe kat etme planları bulunan, dünyaya gelmesinin bir anlamı olduğunu düşünen, insanlara daha faydalı olma azmiyle her geçen gün kendini gerçekleştirme idealinden asla vazgeçmeden çabalayan "yüce" insanlardan, kıçlarını kaldırmadan, oturdukları yerlerden nasiplenen ve hazırcılığa eğilimli, "düşünmenin" ne olduğunu bile düşünemeyecek basitlikte insanlardır.
    Bu insanlar kendilerini bi bok gibi lanse etmeyi çok iyi becerebilirler. televizyonda en çok görünenin doğru olduğu" dünyada yaşamlarını sürdürürler. sayıları giderek artmakta ve çalışan, değer üreten ve kıskanılan insanlara çelme takmaya ve onları demoralize etmeye çalışırlar ve yaptıkları tek "çalışma" da gerçekten budur.
    Şöyle bir şehir gezintisine çıkın bakın: kafeler dolu, kahveler dolu, parklar-bahçeler dolu, kaldırımlar dolu; ne yapar bu insanlar? Ne üretirler, ne amaç için yaşarlar bilinmez. Evden çıkarken Bahaneleri vardır. Çok bişey amaçlayarak çıkılır evden, altalta yazılır, akılda tutulmaya çalışılır yapılacaklar. Oysa yapılacak işler bir tuvalet kağıdından daha değerli de değildir.
    Sanal alemler bu insanların en yoğun olduğu yerlerdir. Toplum olarak bir transformasyon sürecinde olduğumuzu kestirmek güç değil. iyi-kötü, doğu-batı, islam-ateizm, patrisyen-plebiyen, zengin-fakir, sol-sag, dinci-komünist, türk-kürt gibi zıtlıklarla iç içe yıllarca yaşayan insanlarımız, artık yorgun düşmüş, "boş" işleri ve "boşluğu" fark edebildiklerinde kendilerini olağanüstü insanlar kategorisine kendilerini dahil etmekten de alıkoymuyorlar. Oysa ki farkında olmak sadece "istemek" veya "istememek" arasında belirgin bir şekilde ötekini, yani farkına vardığı olumsuzluğa karşı iyiyi-doğruyu-güzeli seçmeyi ve icra etmeyi gerektirir. Bu noktada elinizden yine bişey gelmezse "kronik" boş insanlıktan kendinizi kurtarmış addedemezsiniz de.
    dünle beraber gitti cancağızım, ne kadar söz varsa düne ait. şimdi yeni bir şeyler söylemek lazım... değil mi?
    #3303849 (arcadian, 22.04.2008 15:37)

© 2008 - uludağ sözlük

bos insanlar başlığındaki yazılar uludağ sözlük yazarları tarafından yazılmıştır. bos insanlar ile ilgili tanımlamalar bulunmaktadır. yazılanların hepsi yalan olmakla beraber sadece uludağ sözlük yazarlarını bağlamaktadır. sitede yazanlar birinci dereceden el emeği göz nuru olup yürütülmesi durumunda iş bu kişi uludağ a tatile ıssız bir kulubeye davet edilecek 'ben içerdeyim gel canım nedir bu bos insanlar nedir problem' denilip uludağ gazozuna ilaç konmak suretiyle etkisiz hale getirilecek ve sonra ibreti alem için bilimum dağ hayvanatına yem yapılacaktır. ayrıca soğuk içilmesi tavsiye olunur ve bundan doğabilecek bir boğaz tahribatı durumunda bana ne denilir. feci şekilde bir ek$i sözlük klonudur.

» farkli cinsel isteklerinin kurbani olmak » sozlukte yazdigi gibi konusamayan insan » webcam e kicini gosteren turbanli kiz » simdi benim baslik altindan cosuyoruz tamam mi abi » korgan » koray candemir » iki tasagim onume aksin » egitim » cezalandirma yetkisini kendinde bulan dinci » taraf a b c d e f g h i j k l m n o p q r s t u v w x y z 0 1 2 3 4 5 6 7 8 9 » sitemap » kısa » Beijing 2008 Olympic Games