bugün

internette teşhir olayı...

"bakın ben böleyim bakın resimlerim hadi seyredin beni" demenin kısa hali...
dijital günlük denebilir bir nevi.
hoş bir olgudur, istediğiniz gibi saçmalarsınız; sevgilinizle ettiğiniz kavgaları hatta sexte yaşananları vs bile yazabilirsiniz abartıp... eğer msn spaces kullanıyorsanız bir çok insan gibi sonra msn messenger'da adınızın yanında parlayan yıldız gelir aklınıza... anne tıklayabilir o yıldıza... ya da baba.. eyvah eyvah... en kötüsü de mesaidaşlardan biri...
neüzübillah...
blogger veya blogcu tarzı hizmet veren siteler olduğu gibi php ile yazılmış scriptler ile kendi sitenizde de yayınlayabilirsiniz. (bkz: wordpress) (bkz: drupal)
iran cumhurbaskanı Mahmud Ahmedinecad'ın da kendi adına açtığı sitede tutmaya başladığı web günlüğü.
(bkz: ahmedinejad ir)
(bkz: ahmedinejad in blogcu olmasi)
web log
kısaca blog
web günlüğü.
peki neden blog?
çünkü..

içini dökersin blog'una. yazarsın. kimsenin okumayacağını bilsen de paylaşma hissi verir. o zaman aç defterini günlük yaz derseniz eğer; elinize geçmiş ya da bizzat kendinizin çektiği hoş bir fotografı blogunuza kolaylıkla eklemenin,yazıya iliştirmenin duygularınızı daha rahat anlatabileceğini söylerim size.bir de "olur da benimle aynı dili konuşan,aynı frekanslara sahip gizemli biri gelir okur ve bana ulaşır belki" duygusu bloga yöneltir elbet... çok mu yalnızım ne :S
http://burkinafasafiso.com/
sanal alemde kendini ifade etme yöntemlerinden biri.
kanallar gibi bir bir bölüme sahip olan sitenin bu bölümüne tıkladığımda her seferinde kapanmasını anlayamadığım ve tekrar girmeye çekindiğim site.
(bkz: Weblog hosting)
sizin dünyanız..
(bkz: http://www.soldansay.blogspot.com)
herkesin kendi yazdığını okuduğu paylaşım biçimi.
internet günlügü.
(bkz: wiki)
(bkz: pamphlet)
internette keşfedilen yenilikleri, linkler aracılığıyla aktarmayı kendisine görev bilmiş, tek sayfalık internet siteleri. tabi sadece kişisel mevzu olanları da vardır, işte onlar uzak olsun, kimse okumasın.
internet üzerinden ego tatmini...
sanal benlik masturbasyonu...
iyi yazılar, şiirler ve fotoğraflar içerenler; doksanların ortalarında ortaya çıkıp hayatımızı değiştiren fanzinlerin, günümüzdfeki hallerine benzemektedir.
(bkz: fanzin kültürü)
Blog, teknik bilgi gerektirmeden, kendi istedikleri şeyleri, kendi istedikleri şekilde yazan insanların oluşturdukları, günlüğe benzeyen web siteleridir.

ingilizcedeki "web" ve "log" kelimelerinin birleşmesinden oluşan weblog kavramının zamanla yaygınlaşmış adıdır.

Blog, genellikle güncelden eskiye doğru sıralanmış yazı ve yorumların yayınlandığı, web tabanlı bir yayını belirtir. Çoğunlukla her gönderinin sonunda yazarın adı ve gönderi zamanı belirtilir. Yayıncının seçimine göre okuyucular yazılara yorum yapılabilir. Yorumlar, blog kültürünün çok önemli bir dinamiğidir; bu sayede yazar ve okuyucular arasında iletişim sağlanır. Bunun dışında, geri izleme (trackback) mekanizmasıyla, belirli bir yazı hakkında yazılan diğer yazıların belirlenebilmesi de mümkündür. Türkiye'de ki en büyük blog sitesi blogcu.com'dur bubun yanı sira alternetif blog siteleri de açılmıştır.
bir insanın yazı yazabileceği en rahat yerdir, kanımca sözlük olayları ülkemizde bu kadar yaygın olmasa blog dünyası ve vikipedi çok daha fazla gelişirdi.. Şimdilik insanımızın anladığı "alıntı olmasın, sevgili blog diye başlasın" şeklinde, gelişmeleri izliyoruz..
kendimi uzunca bir süredir alamadağım hededir. insan sardığı zaman bırakamıyor. blogların arşivlendiği sitelerde çok popüler şu aralar
http://www.blograzzi.com gibi
buralar blog sahipleri bloglarını sonuna kadar savunup yapılan yorumlara cevap vermektedirler. (bkz: baadir)
(bkz: benim de blogum var ben de insanım)
http://www.pisihole.com
Sex hayatınızdan sevgilinizden vs.bahsettiğinizde tutmayan hayat içinde karşılaştığınız yeniliklerin iyi ve kötü yanlarını insanlara sununca bişeye benzeyen herkesin kolay kolay hakim olamayacağı olgu.Benimki için
(bkz)
http://yeninesilnet.ed5.org
bir satanistinki için;
http://innerdepravity.com
tanım yapmaya gerek olmayan yazı türü.

yazıları düzeltme hedesini bir türlü bulamadığım yer.
http://www.blogger.com
istediğiniz her konuda bahsetmekten özgür olduğunuz web günlüğü. blogspot, wordpress com, blogcu gibi ücretsiz hizmet sunan sitelerden açabileceğiniz gibi, eğer birazcık daha teknik bilgiye sahipseniz veya üç beş kuruş harcama yapma imkanınız varsa kendi domaininizi kullanarak da açabilirsiniz. bunun için en popüler blog betiklerinden birisi olan wordpress'i kullanmanızı tavsiye edebilirim.
bir örneği için: http://www.hitman.gen.tr/