bir yerde 

kapat
  1. izlediğim, okuduğum yazılardaki kullanılış biçimlerini bir yere yazdım, konuşurken dillerinden düşürmeyenlere bunu ne anlamda kullandıklarını sordum, hep başka başka açıklamalarla karşılaştım; sonra da bunları karşılaştırdım, hiçbiri ötekini tutmuyordu. işte yazılardan ve konuşmalardan not ettiğim birkaç örnek: "bir yerde haksızsın,", "bir yerde susmak zorunda kaldım,", "bunu bir yerde yapamazsın,", "doğru bir yerde.", "bir yerde güzel kadın." önce şunu söyleyeyim, bu tümcelerin hiçbirinde "bir yerde" sözü, "mekan" anlamına kullanılmış değildir. sordum, "bir yerde"ye verilemk istenen anlamlar şunlarmış: "bir anlamda", "bir bakıma", "bir parçası", "en sonunda", "o durumda". önce lütfen, yukarıdaki örnekleri teker teker bu anlamlarla karşılaştırın, hangisinin hangisine uygun düştüğünü bulun. eğer bir örneğe birkaç anlam uygun düşüyorsa, o tümcenin anlamı belli değil demektir. sonra da, en önemlisi, "bir anlamda", "bir bakıma", "o durumda" sözleri dururken niçin, hangi gereksemeye karşılık olarak ortaya çıkmıştır o "bir yerde"?

ek: derseniz ki lan bu kadar laga luga ediyon sen kullanmıyor musun sanki bu kelime grubunu diye. haklısınız derim. maalesef ki kişi kendini soyutlayamıyor dil konusunda. ama arada bir geri çekilip olaya yabancılaşmakta herkes adına fayda görüyorum. selametle...
    #1356725 (vernon sullivan, 28.02.2007 01:45)
  2. kullandıgımı farkettigim bir kelime gurubu.

-bir yerde haklısın sende- gibi,
    -bir yerde bende senin gibi dusunuyorum- gibi.

onaylama anlamını yukluyorum bir yerde diyerek. oysa bir bakıma' da pekala kullanılabilir. insan kendini soyutlayamıyor. muhtemelen yakın cevreden birisinden duymus ve calmısımdır bu kelime gurubunu. elekten suzmemisimdir. icinde ingilizce kelime yok ya, herhalde sebep bu. o kadar hassaslastık ki artık ingilizce kelime kullanmamak icin diger kalıplara dikkat etmiyor muyuz ne? bir bakıma reset etmemek, load etmemek, copy pastelemek, level atlamamak, editlememek, quotelere hasta olmamak icin olsa gerek.

hadi bakalım.
    gercekten selametle...
    #1357602 (kabaktadi, 28.02.2007 13:06 ~ 13:09)
  3. (bkz: being there)
    #1357928 (CATY Blake, 28.02.2007 14:42)
  4. bir kemal dogulu - hande yener şarkısı.
    http://www.youtube.com/watch?v=hKNo8DUy2Bg +
    #2817334 (janjan, 10.01.2008 14:31)
  5. hande' ye bak kaptı çıtırı derken bu klip ve ben artık bu adamı hiç beğenmiyorum romeo falan değil bu kermite daha çok benziyor. *

edit: ya bu o değilmiş. kadirdi di mi romeo? evet çıtır gerçekten. hande kapmış çıtırı.
    #2818632 (nihan, 10.01.2008 18:29 ~ 21.01.2008 20:13)
  6. inanılmaz güzel bir şarkı. elektronik müzik söz konusu olduğunda sesin ikinci plana düştüğünü çok güzel gösteriyor kemal doğulu.
    #2830152 (mitheithel, 13.01.2008 00:20)
  7. kemal doğulu'nun söylediği, hande yener'in eşlik ettiği süper şarkı.
    #2916802 (fransiz kaldim, 30.01.2008 00:31)
  8. mtv turkiye'de klibi çıktığında, "Kemal Doğulu feat. Hande Yener" yazması aslında durumu tam olarak açıklıyor. Bir pazar var ve bu pazara uyum sağlıyor bazıları. Kötü amaçla söylemiyorum. Bence şarkı güzel. Şu an böyle şarkılar dinleniyor ve amaca uygun. hande yener'in de pop alanında yapabileceği fazla şey olmadığından bence bu alanda devam etmesi daha mantıklı. Bu kemal dogulu'nun da sesi falan güzel değil ama şarkıya yakışmış. Yani olay budur. Minimalist tınılarla, çirkin sesle de müzik yapılabiliyor. Hadi bakalım..
    #2938007 (Janis JopLin, 02.02.2008 16:56 ~ 16:57)
  9. klibinde hande yener'in mantığa uygunsuz hareketler yaptığı şey, ben şarkı diyemiyorum şahsi olarak.
    #2943370 (venividivici, 03.02.2008 17:47)
  10. hande yener'in kimseyi sallamadan kafasına göre takıldığını zannedenlerin aksine klip ve alt yapının ithal olduğunu anlamak zor değil ama en azından deniyor.. saçlarını değiştirmesini şiddetle tavsiye ettiğim hande yener'in klibi eğlenceli dansları vasat klibi alışılmışın dışında.. şarkı da farklı bir hava var 2 dinlemeden sonra bağlıyor. kemal doğulu'ya vererek yazık etmiş şarkıyı.
    #2943521 (titania, 03.02.2008 18:16)
  11. hande yenerin tavuk kılığına girdiği klip.
    #2943812 (bear, 03.02.2008 19:23)
  12. ait olduğun yerde değilsin
    yine de bekliyorum
    kalbimi yeniden çıldırtabilirsin
    yine de bekliyorum

çok geç değil
    0'dan uzanabiliriz sonsuza
    biz eski sevgiliyiz
    her an barışabiliriz

anlıyorsun ne hissediyorsan
    sahip olamadığında
    nerde görsen içleniyorsun
    unutamadığında

bir yerde göz göze gelmemiz yeter zaten
    bir yerde göz göze gelmemiz yeter bazen

sahip oldukça yalnız birisin
    yine de istiyorum
    kalbimi yerinden çıkarabilirsin
    görünce biliyorum

bu ilk değil
    yeniden uzanabiliriz sonsuza
    iki asi sevgiliyiz
    her an karışabiliriz

anlıyorsun ne hissediyorsan
    sahip olamadığında
    nerde görsen içleniyorsun
    unutamadığında

ait oldugu yerde olmayanlar için yazılmış bir şarkı heralde*.
    genede bekliyormuş.
    #2999967 (newdonis, 13.02.2008 23:30)
  13. altyapısı kuvvetli olsan hande yener parçası.
    #3077310 (hendrix, 01.03.2008 00:21)

© 2008 - uludağ sözlük

bir yerde başlığındaki yazılar uludağ sözlük yazarları tarafından yazılmıştır. bir yerde ile ilgili tanımlamalar bulunmaktadır. yazılanların hepsi yalan olmakla beraber sadece uludağ sözlük yazarlarını bağlamaktadır. sitede yazanlar birinci dereceden el emeği göz nuru olup yürütülmesi durumunda iş bu kişi uludağ a tatile ıssız bir kulubeye davet edilecek 'ben içerdeyim gel canım nedir bu bir yerde nedir problem' denilip uludağ gazozuna ilaç konmak suretiyle etkisiz hale getirilecek ve sonra ibreti alem için bilimum dağ hayvanatına yem yapılacaktır. ayrıca soğuk içilmesi tavsiye olunur ve bundan doğabilecek bir boğaz tahribatı durumunda bana ne denilir. feci şekilde bir ek$i sözlük klonudur.

» oglum olsa askere gondermezdim » ben 10 » korkmaktan korkmak » bashar2 » facebook » genc guzel ve otorite sahibi kadin » savas sanati tarihi » yusuf simsek » dismenore » ask acisi ceken erkek a b c d e f g h i j k l m n o p q r s t u v w x y z 0 1 2 3 4 5 6 7 8 9 » sitemap » kısa » 20 haziran 2008 hirvatistan turkiye maci