being there 

kapat
  1. (bkz: Peter Sellers)'ın harika oynadıgı mutlaka izlenmesi gereken, izlemeden yaşanmaması gereken muazzam sinema filmi...
    #537709 (Victor, 14.08.2006 11:25)
  2. jerzy kosinski yine bir eser yaratır. ama bu eser bu seferlik peter sellers'a mal olacaktır. çünkü peter sellers kosinski'ye bir mektup yazacak ve '' hayatta en çok canlandırmak isteyeceğim karakter chance'tir'' diyerek bir mektup yazacak ve kosinski de ona saygıyla reveransını verecektir. ortaya ise böyle bir performans şaheseri çıkacaktır. kosinski'nin öykünmesi hakkında zaten söylenecek söz yok, hadi filmde yönetmenliği de geçtim, hatta ve hatta haddim olmayarak shirley maclane'i de bir basamak geride bıraktım ama hala peter sellers'ın performansına hayranlığımdan kurtulamamaktayım.. işte yönetmenine değil de oyuncusuna mal olacak bir film dedim. zaten kosinski de filmden sonra sellers'ın hakkını vermiş ve ''o chance'i ben den daha iyi anladı'' gibi bir saygı sunmuştur. açıkçası filmi izlerken aklıma coen kardeşlerin orda olmayan adam filmi geldi.. sanki orda olmayan adam filminde nasıl billy bob thornton orda değilse bu filmde de adına yaraşır biçimde peter sellers oradaydı. ve son sahnesiyle de beynimi dağıttı..
    sonuç: -peter sellers sinema tarihinin en büyük karakter oyuncusudur.
    -being there bu adamın zirve noktasıdır...
    #718416 (pregnantcheerleader, 10.10.2006 04:48)
  3. ing. orada olmak
    #718451 (hendrix, 10.10.2006 05:23)
  4. (bkz: chauncey gardiner)
    #1127943 (mor gazoz, 09.01.2007 11:33)
  5. film schubert'in unfinished symphony'si ile açılır, ilk bölüm sona erdikten sonra evi terk ediş ve sonraki bölüme geçiş arasında çalan eumir deodato imzalı also sprach zarathustra fusion coveriyle devam eder. akılda kalan üçüncü melodi ise arabada çalan basketball jones'tur.

filme absürd mizah katan anahtar kelime için (bkz: i like to watch)
    #2172879 (ELeCTrO, 21.08.2007 18:57)
  6. --spoiler--
    sellers, forrest gump - elwood p dowd (harvey) karışımı, zekası fazla gelişmemiş bir bahçıvandır. sürekli televizyon seyreder, film boyunca her telden programı izlediğini görürüz -ayırım yapmamaktadır-. bir gün evin sahibi ölür, hizmetçi de gidince chance kendi başına kalır. önce avukatlar gelir, orada kaldığına dair bir kanıt isterler. ne doktor kaydı, ne başka birşey vardır, imza atmasını bile bilmez. 2001'den çıkma also sprach zarathustra eşliğinde yollara dökülür. bir mağazanın güvenlik kamerasında kendini gördüğü (arka planda ay platosu vardır) sahnede uzaktan kumandasını kullanarak kanal değiştirmeye çalışması, unutulmaz film karelerindendir. müziğin bitimiyle zengin iş adamının eşinin arabasına bacağını sıkıştırır. dava etmesin diye eve götürürler. chance bahçeden bahçıvanlıktan bahsettikçe bilgeliğe, teşbihe yorarlar. öyle ki başkan bile söylemlerine hayran kalır. filmin sonunda abd başkanı olması düşünülürken o suyun üzerinde yürüyerek (bir rivayete göre taşların üstünden) mekandan ayrılır.

(en güzel taşlamayı belki de zenci hizmetçi yapar: abd'de beyaz ol yeter. beyninin yerinde muhallebi vardı, ona ben baktım, şimdi şu hale bak. hayır efendim, dünya beyazların dünyası!)
    --spoiler--

rolü sellers, kosinski'den özellikle istemiştir ("beni bahçemde veya hemen dışında bulabilirsiniz"). üstadın sondan bir önceki filmi olmasına karşın (sonuncusu the fiendish plot of doctor fu manchu'dur), performansı da göz önüne alınarak son filmi diye romantize edilmiş, öyle kalmıştır. sellers bu rolle oscar'a da aday olmuş, fakat kazanamamıştır.
    #2173020 (ELeCTrO, 21.08.2007 19:22 ~ 19:25)
  7. filme dramatik havasını veren muhteşem eser ise erik satie'nin gnossienne no 4'üdür.
    #2176718 (ELeCTrO, 22.08.2007 12:16)
  8. --spoiler--
    Dennis Watson: You know, I've never met anyone like you in Washington before.
    Chance the Gardener: Yes, I've been here all my life.
    Dennis Watson: Really? And uh, where have you been all "my" life?
    [laughs]
    Dennis Watson: Ah, tell me, Mr. Gardner... have you ever had sex with a man?
    Chance the Gardener: No... I don't think so.
    Dennis Watson: We could go upstairs right now.
    Chance the Gardener: Is there a TV upstairs? i like to watch.
    Dennis Watson: You like to uh, watch?
    Chance the Gardener: Yes.
    Dennis Watson: You wait right here. I'll go get Warren!
    --spoiler--

aynı espri, maclaine ile, absürdün dozu artırılarak yinelenir.
    #2193325 (ELeCTrO, 24.08.2007 22:57)
  9. ingilizcede yanında olmak, arkasında olmak, destek olmak anlamında kullanılan deyim.

örneğin: any time you need me i will be there
    #2193486 (cunup, 24.08.2007 23:25)
  10. küçük prens i hatırlatıyor.
    #2774527 (sonrabirgun, 01.01.2008 09:58)
  11. peter sellers ı tanımlayacak bir sözcük bulamıyorum. sanırım adam bir dahi.
    bu film gerçekten övgüye ve takdire fazlasıyla şayan. sellersın performansını gördükçe, doğallığıyla birlikte inandırıcılığı ve senaryonun birinci adamına cuk oturuşuna şahit oldukça "lan peter süper adammışsın da kıymetini bilmemişler mına koyim" lafını sarfedip duruyorum kendi içimde..
    bu film ilk beşimdedir.
    #2989251 (eroica, 11.02.2008 21:10)

© 2008 - uludağ sözlük

being there başlığındaki yazılar uludağ sözlük yazarları tarafından yazılmıştır. being there ile ilgili tanımlamalar bulunmaktadır. yazılanların hepsi yalan olmakla beraber sadece uludağ sözlük yazarlarını bağlamaktadır. sitede yazanlar birinci dereceden el emeği göz nuru olup yürütülmesi durumunda iş bu kişi uludağ a tatile ıssız bir kulubeye davet edilecek 'ben içerdeyim gel canım nedir bu being there nedir problem' denilip uludağ gazozuna ilaç konmak suretiyle etkisiz hale getirilecek ve sonra ibreti alem için bilimum dağ hayvanatına yem yapılacaktır. ayrıca soğuk içilmesi tavsiye olunur ve bundan doğabilecek bir boğaz tahribatı durumunda bana ne denilir. feci şekilde bir ek$i sözlük klonudur.

» lucarelli99 » eastern promises » vladimir putin » farkli cinsel isteklerinin kurbani olmak » eski platonik sevgili » musta » saptama yaptim kuyuya tasi attim » nedenicinasil » grup ck » mc guevera a b c d e f g h i j k l m n o p q r s t u v w x y z 0 1 2 3 4 5 6 7 8 9 » sitemap » kısa » Beijing 2008 Olympic Games