bir kedim bile yok 

kapat
  1. sezen aksu'nun "gülümse" adlı şarkısında geçen bir söz grubu. zamanla kedisi olmayıp da olmasını isteyenlerin de kullandığı bir cümle halini almıştır.

"bir kedim bile yok
    anlıyor musun
    hadi gülümse.."

(bkz: gülümse)
    (deli bozgun dolu dizgin, 28.11.2006 18:07 ~ 20:28)
  2. (bkz: anlıyor musun)
    (corpsebride, 09.06.2007 11:34)
  3. bir acizliğin göstergesidir.
    sınavlarda genelde "bir silgim bile yok" diyerek silgi dilenciliği yapanlara rastlanmıştır...
    (LocK, 09.06.2007 11:34)
  4. neden olsun ki nankör değilmi zaten sorusuyla başbaşa bırakan durum.
    (dogupark, 09.06.2007 11:36)
  5. umudun tükenmesini en basit ama belkide en vurucu şekilde anlatan bi sezen aksu klasiği..
    öyleki, yalnızlıktan başı döner insanın bu şarkıyı hissederek söylüyorsa..
    (araf, 09.06.2007 18:45)
  6. depresyonun hat safhada olduğunun göstergesi cümledir. ilaçla tedavi şarttır.
    (yesilcadi, 16.08.2007 16:37)
  7. tut ki karnım acıktı kedimi yedim .
    (mayisbocegi, 16.08.2007 18:30)
  8. acaba kedi bu cümlede basite mi indirgenmiştir bile derken şair neyi kast etmiştir? gibi soruların gark olmasına sebebiyet veren şarkı sözü motto kottosu.
    (lost control, 08.05.2008 02:40)

© 2008 - uludağ sözlük

feci şekilde bir ek$i sözlük klonudur. yukarıda yazanların hepsi yalan olmakla beraber sadece uludağ sözlük yazarlarını bağlamaktadır. sitede yazanlar birinci dereceden el emeği göz nuru olup yürütülmesi durumunda iş bu kişi uludağ a tatile ıssız bir kulubeye davet edilecek 'ben içerdeyim gel canım nedir problem' denilip uludağ gazozuna ilaç konmak suretiyle etkisiz hale getirilecek ve sonra ibreti alem için bilimum dağ hayvanatına yem yapılacaktır. ayrıca soğuk içilmesi tavsiye olunur ve bundan doğabilecek bir boğaz tahribatı durumunda bana ne denilir.

» mezarlikta zengin fakir ayrimi » esi benzeri gorulmemis » giresunspor » rakimalboga » jest ve mimikler » erkek ise capkin kadin ise orospu » davulu delen jaguar » emre kongar » adam gibi adam recep tayyip erdogan » cinasli kafiye » doris dorrie » sozlukteki mallar » hot fuzz » gode cengiz » becoming insane » benim o » cicim lokantasi » odtu de kizlar teklif ediyormus » bir tutam baharat » ardi ardina bkz veren ibne » son iyi oylanan entrylere eksi oy veren ibne » abanmak » babalarin agzina yapismis laflar » abdullah gul » lider » pinhan » transilvanya » elif dedim be dedim » sey a b c d e f g h i j k l m n o p q r s t u v w x y z 0 1 2 3 4 5 6 7 8 9 » sitemap » kısa