bir ateistin psikolojisi 

/ 2
kapat
  1. acilarla dolu bir zihnin ruh halidir.

ateist :kalbinin allah'in varligini kabul etmis olmasina,zihnininde de buna
    hakli bir çok kanit ile ispat getirmis olmasina ragmen,sirf dünya hayatinin lezzetini birakmamak adina,özgürce yasayabilmek,aslinda yasadigini sanabilmek adina yaraticisini
    tanimayan,ona boyun egmeyen kisidir.

ateizm bir inkar degildir.ateist piskolojinin temelinde
    yatan tamamiyle görmezden gelme ve itaat etmemedir.

bilmez ki allah'a inancini haykirmak.ateist oldugunu fisildamaktan milyar kat daha lezzetlidir.
    ateist imanli olmanin kolay oldugunu, yiginlar arasinda kaybolmak,herkes gibi olup iman etmis olmanin basit oldugunu söyler.zor olanin,aklini kullanarak gerçegi aramaktan geçtigini söyler.o ,basit olan ama kendisinin çevresine etkili olarak göstermeye çalistigi felsefesinde bunu siksik tekrarlar.
    bazen o sahte özgürlügü tatmaya çalismak için bazende karizma takintisi sebebiyle,entelektüel bir kimlik edinmek amaciyla taktigi maskedir ateizm.
    akilcil görünmek ve yiginlara karismadigini göstermeye çalismanin bir basitligidir.yaniz kaldiginda o da allah var der ama hemen arkasinda unutmaya çalisir,zorlar zihnini.bu aciyla kivranir bir ömür boyu.buraya kadar bahsettiklerim ateizmin ilk asamalaridir.

bu zorla benimsenmeye çalisilan basit kimlik zamanla zihinde ciddi bir yer edinmeye baslar.allahin varligini haykiran zihni ve vicdani yine ayni kalitede çagrisini yinelemektedir.
    farklilasma;ateistin görmezden gelme kabiliyetini gelistirmis olmasindadir.artik daha iyi örtbas etmeyi basarabilmektedir hakikati.
    artik zihni otomatik bir süzgece dönüsmüs,vicdanin sesini ve aklinin haykirislarini süzüp çöpe atan bir süzgeç.
    bu sekilde bir süre daha devam eden zavalli kul.kendini bir süre sonra bu süzgecede ihtiyaç duymaz bir hale getirir.çünkü artik ilahi irade devreye girer.akli örtülmüstür artik.vicdanin agzi mühürlenmistir.allah'in biz onlarin gözlerine perdeler kulaklarina agirliklar yerlestirdik ayetinin bir tezahuru olarak haykirmaz olur gerçegi.iste bu asamadan sonra o kisinin sinavinin bir anlamda bitmis oldugunu düsünüyorum.çünkü allah baska bir ayetinde artik onlara anlatsanda anlatmasanda birdir anlamazlarder.
    tabi (allah hiç süphesiz en iyi bilendir.)

bundan böyle bu sahis müdahale edilemez konumundadir.onun sinavi bitmistir.sifirlarla dolu,ödülüde cehennem olan bir karne ile beklemeye baslar ölümü,düstügü o batagin içinde farkindasizligin verdigi zavallilikla.

*
    *
    *
    #307566 (Mosquito, 03.06.2006 15:23 ~ 15:28)
  2. arayis icerisinde olmak gibi varoluşsal, derin bir konuya kafa üstü çakılmış olma psikolojisidir.
    #307574 (asiti kaçmış kola, 03.06.2006 15:25)
  3. yoldan çevrilen herhangi bir insandan pek farklı değildir.
    #307621 (Jusenas, 03.06.2006 15:37)
  4. (#283089)
    #307669 (secretcode, 03.06.2006 15:49)
  5. ateistleri iki gruba ayırmak istiyorum..aslında çok fazla sayıda sınıflandırma yapılabilir ancak hepsini içine alacak bir genelleme yapmak mümkün değil..konuyu olabildiğince sınırlandırmak isterim..

öncelikle düşünme fırsatı bulmadan ateist olanlardan bahsedeceğim..bu grubu temsil eden tanrıtanımaz kimsenin büyük bir çoğunluğu daha küçük yaşta beynine enjekte edilen düşünceleri hazır alır..onun daha kafasında bir şeyler süzecek zihinsel yetkinliği yoktur..sonra kimliğini sorgulamaya başlama evresine geldikten sonra durum komplike bir hal alır..ya sorgulamaya gerek görmeyecek bir grup karizmasında olacak,ya sorgulamasını öznel kaynaklardan yaparak bu ruh halinden rahatça sıyrılıp böyle gelmiş böyle gider diyecek ya da etrafında gördüğü Allahın varlığına kanıt onca şeyden sonra zihniyle amansız bir mücadeleye girecektir..hayatını komple değiştirmek oldukça zor bir mefhumdur..bu kararı almak demek hayatının yeni bir eksende yeniden başlaması demektir..birçoğuda alacağı kararın büyüklüğünden korkup bu kararın altında ezilerek inkarını sürdürür..

ikinci olarak bahsedeceğim grup sonradan ateist kimliğini benimsemiş kimselerdir..bu gruptada anlam verilemeyen bir fanatiklik söz konusudur..arkasına zekice kaleme alınmış,kelime oyunlarına dayanan inkar malzemeleri toplayan kitle dinin dogmatikliğinden dem vururken kendileri inanılmaz bir fanatizmin içindedir..bu grubun çok iyi anlayabildiğime inandığım bir yönleri vardır..şöyle ki bir kez verdiği büyük karardan sonra artık daha düşüncelerinin değişmeyeceğine,inandıklarının doğru olduğuna dair gözü kararmış ve artık kalbi kararmaya doğru giden inançlarıdır..
    #307678 (baudelaire, 03.06.2006 15:52)
  6. (bkz: bir müslümanın psikolojisi)
    #307687 (baybars, 03.06.2006 15:55)
  7. yaratılısdaki kendine gore eksik yonleri gidermiş, iç huzura ulasmıs olma psikolojisidir,
    dini inancı olan biri ise bu huzura olan seyleri tanrıya baglayarak ulasır,
    buradan da anlasılacagı gibi dini inancı olan insanlardan farklı degildir
    #307818 (dopdop, 03.06.2006 16:30)
  8. varlığının hiç bir kanıtı bile olmayan bir olguya inanmıyacak kadar düşünsel ve akılsal boyutta tavan yapmış kişilik psikolojisi..varsayımlar kurarak "ya varsa ya cezalandirilirsam " paranoyası ile yaşamayan hayatını ve insan olmayı, korku,ödül ve ceza eksenine oturtmamış, "insan" sevgisine ve "insanin iyiligine" inanmış "insan" psikolojisi..

32/secde/13 Biz dilesek herkese hidayet verirdik, fakat cehennemi tamamen cin ve insanlarla dolduracagima dair Benden soz cikmistir.

enam/125 Allah kimi doğru yola koymak isterse, onun kalbini Islamiyet’e açar. Kimi de saptırmak isterse, göğe yükseliyormuş gibi, kalbini dar ve sıkıntılı kılar. Allah inanmayanları küfür karanlığında bırakır

enam/149 "Ustün delil, Allah’ın delilidir. O dileseydi, hepinizi doğru yola eriştirirdi de!”

10/yunus/99amp #8220 Ey Muhammed! Rabbin dileseydi, yeryüzünde insanların hepsi inanırdı.”

maide suresi 33."Allah ve resulüyle savasanlarin ve yeryüzünde bozgunculuk yapmaya çalisanlarin cezasi, ya boyunleri vurularak öldürülmeleri, ya asilmalari, ya ellerinin ayaklarinin çapraz kesilmeleri ya da bulunduklari yerden sürülmeleridir. Bu, onlarin dünyada çekecekleri rezilliktir. Ahirette ise, onlara daha büyük azap hazirlanmistir."

(bkz: perhiz ve lahana turşusu)
    #307824 (frida, 03.06.2006 16:31)
  9. içinde bulunduğu boşluğun tarif edilemez sıkıntısıyla yaratıcıyı inkar etme çabaları ve sonucunda ilerleyerek artan ölüm paranoyaları.
    içinde bulunduğu manevi boşluk onu içten içe kemirirken ölümün ona "ben geliyorum" diyen fısıltılarıyla günden güne içinden çıkılmaz hale gelen korkular ve kendini avutmak için dünyaya sıkı sıkıya bağlanma.
    #307836 (italiano, 03.06.2006 16:34)
  10. doğan her insanın kalbi pırıl pırıldır, temizdir. kişi kendi araştırmaları ve ona öğretilenler ışığında kalbini aydınlatır. önemli olan kalbini nasıl aydınlattığıdır. ve psikolojisi de buna göre şekillenir.

öncelikle kişiye öğretilen öğretiler din temalı ise ve kişi de bu yolda ilerlemeyi kendisine işar edinmişse feraha erer ve o kişi bir muslumanin psikolojisi başlığında incelenir.

pırlanta gibi olan kalbin körelmesi ise tamamen kişiye özgü bir davranıştır. o verilen özenle seçilmiş, kesilmiş, biçilmiş ayetlerin de belirttiği gibi onların kalbi körelmiştir lakin bunu kişi kendi istediği içindir. neden benim kalbim kör değil de senin kalbin kör sorusuna cevap beklerken ben, konumuza dönüyorum.

kişi kalbî aydınlığı aramış da afaki yollara sapmış ve içindeki allah inancının yitmesine ses çıkarmamışsa, cenabı allahın o kişi için yapacağı birşey olmaz. * eğer ki her duruma müdahale edecek olsaydı, dünyayı yaratmaz, bizi de imtihana sokmazdı bu dünyada. biz de cennette yaşardık hep beraber.

allah, insanlara kendi yollarını çizme iradesini bahşetmiş ve herkes kendi yolunda ilerlemiştir. şeytandır insanları saptırmaya çalışan. bu savaşın * * galibinin kendisi olacağını buyurmuşken mevlam, kişi mağlup * tarafta yer almak istiyorsa ve "neden hâlâ benim kalbim kör ve neden hâlâ allah bu kör kalbi aydınlatmıyor" sorusunu soruyorsa benim de ona cevabım "onu baştan düşünecektin" olur ancak.

konuyu bağlmaka gerekirse; ateistlerin bir kısmı (#283472)deki gibi bir psikoloji içindedir ve bu soruyu kendilerine soruyorlardır. bir kısmı da dunyayi sel almis ordegin umrunda degil * * psikolojisi içindedirler.
    #308295 (yesilbaslikertenkele, 03.06.2006 18:47 ~ 18:53)
  11. bir ateistin psikolojisi kesinlikle başka dinleri aşagılamak ya da cürütmeye çalışmak olmamalıdır.eğer bunu yapıyorsa hala kafasında kuşkusu olan,acaba tanrı var mı diye sorgulamaktır.gerçek bir ateist başkalarının inançlarına karışmaz,onların inançlarını çürütmeye calısmaz,islamcı kesimlerin ateistleri kafir olarak görmesi,aşağılaması gibi(onların kitaplarında yazan bu)durumuna düşmektir.onlar bizi aşagılıyor,ben de onları aşağılıyım mantığı ancak islamcıların işidir(kısasa kısas).ateistler tam tersine koy g.tune ne düşündükleri umrumda değil,onlar bir hiç,ben de bir hiçim olmalıdır.
    islami çürütmeye calışan ateist yazarları esefle kınıyorum.çürütme işi yalnızca islam da vardır.
    (bkz: bunu yapan gerçek ateist olamaz)
    (bkz: inancından kuşkulanan ateist)

Not:bir ateist olarak aslında islam ya da muhammed hakkında hiçbir şey yazmayacaktım.ancak ateist yazarların saçma sapan entryleri ve açtığı başlıklar yüzünden bu yazıyı yazdım.ve bu islam hakkında yazdığım tek entry olacak.

(bkz: gerçeklik)
    (bkz: gerçek anarşist)
    (bkz: gercekten bir hiçlik)
    #308342 (lithium, 03.06.2006 18:59)
  12. sabah kalkar, tv deki ögüt veren çember sakallılara bakıp sabah sabah stand-up izler ve güne zinde başlar. daha sonra kahvaltısını yapmadan önce ekmek ve gazetesini almak için bakkala gider ve bakkal a girdiginde bi türbanlının yüzüne bakmadan sadece parayı alıp üstünü verdigine güler geçer,daha sonra okula gitmek için otobüse biner ve orada yine ninjalarla karşı karşıya gelir ve onlardan birinin yanına oturmaması için dua eder. çünkü daha sonra başına gelecekleri çok iyi bilir. ve içinde bu allah ın sıcağında kıçımızdan terler akarken bunlar nasıl oluyorda böle siyah siyah dolaşabiliyorlar diye düşünür,daha sonra o olayı kazasız atlatıp okula gelir ve okulun kapısından içeri girerken dışarıda zorla türbanlarını açan kızlar için '' aslında ne kadar güzel bi kızmış yaa'' der ve daha sonra onu okula girerken peruk takarken görür ve insan aklının kendini ne gibi şekillere soktugu konusunda düşüncelere dalar. ve akşam eve gelir,arkadaşları çagırır ve büyük bir sevinç ile gitarını alıp giderler. sahilde oturur bira,şarap alır ve şarkı türkü eşliginde eglenirler ve din hakkında, ülke hakkında,müzik,insalar... hakkında tartışırlar ve çevredeki ''ninjaların''o şekilde top oynamasına bir gülümseme çeker. daha sonra eve gelir ve '' bu kadar insan körü körüne bu dünyanın güzelliklerinden kendine mahrum bırakıyor. eğer ben bana sunulan bu güzellikleri yaşadığım ve özgürce düşündügüm için ve sadece gerçek olana inandıgım için garip isem bıraıkın ben garip sizse normal olun'' der ve psikolojisi bu şekilde gelişir...
    #625665 (pink_floyd, 11.09.2006 17:01)
  13. "hikmeti kelimelerin kalbine koyan yüce rabbim;

bir sözlükte yaşıyorum. entry denen şeyler yazarak feyzimi başkalarıyla paylaşıyorum. sana şükürler olsun ki bunu yapabiliyorum.

inancımdan kaynaklanmasa da benim italyan geçtiğim bir husus var; empati fukarasıyım. fazlasıyla nobran ve özensiz bir kavrayışla malulum. bir insan için bir başkası onu anladığından fazlasıdır, bunu unutuyorum. kafamın basmadığı konularda gayetle kendinden emin bir edayla ahkam kesmem dinimden değil, dini inancımı sahici ve samimi bir şekilde yaşayamamamdan kaynaklanıyor olsa gerek. farkında değilim..

yeri geldiğinde bilimin alanına tecavüz ediyorum, harun yahya denen ulvi birinin bu konudaki çabaları takdire şayan gerçekten de. tabi ki bilimsel bilgiyle dini bilgi arasındaki farkı ayırdedemiyorum. ama ne önemi var ki zaten! laboratuarda çalışan bir biyolog değilim, buncacık biyoloji bilgisi hayatımı sürdürmeme de engel değil. lafı uzattım, nerde kalmıştım..

ha, evet, bu ateistler... bir ateistin psikolojisi. şimdi senin eşsiz varlığını kabul etmeyen bu insanlar nasıl yaşayabiliyor? bu dünyaya nasıl katlanabiliyor? anlamıyorum, anlamam da şart değil ama benim anlamak istemediğim sanırım bu. sana inanmasa da birinin benden daha erdemli, vicdanlı (yani süper egosu taşkın, bu lafı da biliyorum, sen büyüksün allah'ım) gelişkin olabileceği aklımın ucundan geçmez. hem ne gereği var ki. ben sana inanıyorum, çoğunlukta ve meşru olduğumuz için bunu sana inanmayanlara karşı bir erk kavgasına dönüştürüyorum, inananlar üzerinde de etkili-yetkili olabiliyorum böylelikle. allah'ım zavallıyım, oysa sen büyüksün. yardım et. bir şeyler yazmadan önce yeterince düşünmem, öğrenmem ve anlamam için; başkalarına küfür etmeden sana olan sevgimi beyan edebilmem için bana güç ver..." gibi bir bilinç akışıyla önce kendini anlamaya başlaması gerekenlerin çoğunlukla anlamadığı psikoloji.
    #650109 (zibende, 20.09.2006 04:33 ~ 23.09.2006 01:51)
  14. inançsızlığın verdiği o garip duyguyla olsa gerek hergün başka bir inanca saldırarak ezikçe kendini tatmin etmek.
    #686391 (chilavert, 02.10.2006 13:02)
  15. zor olan bir seçim yapan insandır ateist. Ateist olmak kendiyle var olup ölümü de yaşamı da kendince anlamaya çalışmayı içerir. Bu tüm insanlığın hazmedemediği bir seçimdir. büyük ihtimalle bu yüzden insanlar dinlerine dört elle sarılırlar ve inançlar yaratırlar. Objektif olarak düşünüldüğünde din kitaplarında yazan türden bir tanrı, allah, eğer gerçekten sanıldığı şekilde var olsaydı, çok net bir şekilde, "bakın ben sizi yarattım, şunu şunu yapın, şunları da yapmayın derdi" şimdi kaos yaratan kutsal kitaplardaki "tamamen o döneme yönelik" iyi niyetli ve yapıcı olsa da "geçici" olan emirlerle insanlarla köşeden kıyıdan iletişim kurmazdı. Bunca büyük evreni doğayı yaratan tanrı eğer kendince kararları ve prensipleri olan bir tanrı olsaydı insanları kutsal kitaplardaki gülünesi(çağımızda) cümlelerle yola sokmaya asıl kendi gülerdi. Dini inancın bu derece ısrarla korunabilmesinin tek nedeni buna ölürcesine ihtiyacımızın olmasıdır. Çünkü kimse "madem geldim niye gidiyorum, çürüyecek olamam, lütfen bu işin altında daha büyük, beni daha özellikli yapacak bir şey olsun" sorularının cevapsız kalmasına tahammül edemez. Hayat bir mucizedir. Tüm bu kelimeler gibi insan beyninin yorumuna göre "mucize"dir. Son derece kısa yoldan "bu bir mucize demek ki yaratılmış, hah işte yüce tanrım aman tapalım" türünden kolaya yaslanmaktan daha büyük marifettir ateistlik. Ateistlerin bu derece hor görülmesi de dini inaç sahibi olanların korkularına ve kuşkularına dokunmakta olmalarıdır. Gerçekten allahın varlığını hisseden ve ondan emin olan bir inançlı kimse, hayal bile görüyor olsa buna sonuna kadar inandığı için atesit için en fazla üzülür. Kimse zaten cehennemde yanmaya aday birine "bir de ben yakıyım" demez. "Cehennemde yanacak deniyo ama dur bakalım belki allah sözünden döner ben bi yakıveriyim şunu da görsün" diyen insanoğlu, aslında inanıyorum derken derinde "inanmalıyım" demektedir.*
    #796262 (truthurts, 31.10.2006 18:48 ~ 18:52)
  16. kendi gücüne inanan insanın psikolojisidir.
    herhangi bir üstün gücün kontrolünde değildir: kendi kendini kurtaran, ahlaklı bir dünya kurmak için tanrı korkusuna gerek duymayan insanın psikolojisidir.
    #2794002 (annabell lee, 05.01.2008 17:10)
  17. Kendi göt korkusundan iyilik yapmaya calisan,"birak allah bakmiyor" desen bütün sülaleni kesicek adamınkinden daha iyi psikolojidir.
    #2807446 (Az laf cok seks, 08.01.2008 14:18)
  18. sidik yarışına giren iki fıkra karakteri; filozof ve peder bey.
    peder:senin peşinde koştuğun şey kapkara bir odada gözlerin bağlı olarak simsiyah bir kediyi aramaktan farksız.
    filozof:senin peşinde koştuğun şey ise kapkara bir odada gözlerin bağlı olarak simsiyah bir kediyi aramak dahası bulduğunu iddia etmektir.

tanrı var olup insanı yarattıysa bile, tamamının sınırlarını çizemediği aşikardır. bir ateistin yada bir inanan olup da oyunun kolpalığına isyan edenlerin pisikolojisi, tabi ki inanan birine göre daha üstün bir karmaşayla kaplıdır. bireysel olan herşey gibi dik bir yamacı tırmanmaktır yaşamı.yaşama inanır ve onu izleyerek yolunu arar, inanmak için yetersiz bulduğu insanları yada kopya çekebileceği içeriği zayıf kitapları değil.
    insanın içine tanrının koyduğu söylenen her türlü güzel hissiyatın varlığını beğendiği gibi handikap olsun diye varolan tüm yanlış duyguların da etkisiyle hareket ettiğinin bilincindedir. bunlardan kurtulmak için bi*şeye inanması gerekiyorsa oyun sahası olan yaşama ve oyuncu olan kendine inanır. bir oyun yaratıcısı olan, ödül ve ceza verici tayin edilmiş bir varlıktan korkmasına gerek kalmadan önce kendi sınırlarını zorlar.
    kendine yardımcı olan inançları vardır bu kişinin,tanrı inancıyla dolu dindar birinin gördüğü şeyi kaçırmıştır bu kişi ama onların göremediği şeylerin olduğuna inanıp başka bi* yolu tercih etmiştir.
    yani son nefesine kadar olan ruh hali içinde tıpkı imanlı birinin içinde bulunduğu bişeylere* inanmanın verdiği tatmin duygsu ile yaşayacaktır. daha özgün,daha güçlü,daha özgür hissetmesi ise cabası.

sayın iman sahibi kişi tabiki son nefesinden sonra bu kişiyle tanrı arasında olabilicek ilişki için bolca taşak geçebilirsin.''biz sana dediydik lan'' diye. ama senin yapabileceğin maximum aksiyon bu olur yorma artık kendini ve o güne dek bekle içindeki sonsuz inancın kaybolmadan. adam davasında haklı ve tatmin, senin de öyle olduğunu düşünüp saygılar sunuyor yolunda.
    #3601248 (accelerated, 30.06.2008 17:42 ~ 30.07.2008 17:48)
  19. var olan allah ı redderek aklınca bir çok sorumluluktan sıyrılmış olmanın verdiği rahatlık içindedir.
    #3601265 (talihsiz sokak kedisi, 30.06.2008 17:46)
  20. öncelikle ateistlik yalnızca tanrıya inanmamak olabilir veya görmediği hiçbir şeye inanmamaya kadar ilerleyebilir. bu inanmamayı tercih eden kişinin ruhsal durumuna, düşünce tarzına ateistin psikolojisi denir.

bir başlık vardı "ülkücülerin gay olması" gibi bişeydi sanırım. orda başlığın öne sürdüğü hipotez, "ulan altına mı yattın?" denilerek yadsınmıştı. peki ya şimdi? bir ilahi dine mensup kişiler nereden bildikleri meçhul bir şekilde ateistin psikolojisi! hakkında atıp tutuyor. atıp tutsa iyi, aşağılamaktan da çekinmiyor. * * *
    #3601338 (sen degil arkandaki, 30.06.2008 18:05)
  21. boşlukta bir oraya bir buraya savrulan yaprak gibidir.
    #3601343 (arabam var, 30.06.2008 18:07)
  22. ateist olmayanların daha fazla ilgisini çeken ve onların daha iyi bildiği psikoloji. e anlatın da dinleyelim madem, merak ettim şimdi.

çok komik yau. nasıl bir beyin karşısındakinin psikolojik durumunu ondan iyi bilebilir, bilebilmenin de ötesinde, bu durumun korkunç olmasını gönülden dileyebilir?

bence siz bu psikolojiyi bir çözün önce. sonra belki başkalarına psikologluğa soyunmaya sıra gelir. ben de içeri gidip bunalıma gireyim iki dakka. hatta intihar edeyim. hayatım çok boş ühühü.
    #3601354 (josef k, 30.06.2008 18:10 ~ 01.07.2008 02:00)
  23. tek çeşit ve bir kalıp bir psikoloji olmadığı ve olamayacağı tamamen kişiye göre değişken bir psikolojidir. bir kalıba sokmaya çalışmak kadar saçma bir psikoloji de yoktur.
    ilk başta tespit yapacağın ateist şeklini tanımlayıp ona göre bir psikoloji uyduracaksan ona lafım yok fakat genelleme yapıldığında komik duruyor.

(bkz: ateizmi din sanmak)
    #3601356 (Kechi, 30.06.2008 18:11)
  24. (bkz: anlat anlat heyecanlı oluyor)
    #3601423 (josef k, 30.06.2008 18:24)
  25. Genel olarak ateistlerin psikolojisi denebilecek bir psikoloji yoktur. Her birinin ayrı ayrı psikolojileri vardır ama ateistlerin boşlukta olduğunu sanan teistlerin psikolojisini incelemek gerekir. Bu kişilerin bilinçlerinin dar duvarlar arasında hapsolduğunu bilmek üzüntü verici.
    #3601598 (kusku, 30.06.2008 19:03)
/ 2
© 2008 - uludağ sözlük

bir ateistin psikolojisi başlığındaki yazılar uludağ sözlük yazarları tarafından yazılmıştır. bir ateistin psikolojisi ile ilgili tanımlamalar bulunmaktadır. yazılanların hepsi yalan olmakla beraber sadece uludağ sözlük yazarlarını bağlamaktadır. sitede yazanlar birinci dereceden el emeği göz nuru olup yürütülmesi durumunda iş bu kişi uludağ a tatile ıssız bir kulubeye davet edilecek 'ben içerdeyim gel canım nedir bu bir ateistin psikolojisi nedir problem' denilip uludağ gazozuna ilaç konmak suretiyle etkisiz hale getirilecek ve sonra ibreti alem için bilimum dağ hayvanatına yem yapılacaktır. ayrıca soğuk içilmesi tavsiye olunur ve bundan doğabilecek bir boğaz tahribatı durumunda bana ne denilir. feci şekilde bir ek$i sözlük klonudur.

» cete savaslarinda vibrator satin almak » abhazya » gidene » intihar etmis unluler » antistorax » dunya mi karanlik yoksa ben mi gormuyorum » eline top yakismayan basketbolcular » mihrimah sultan camii » kendin yap kendin tap » ask a b c d e f g h i j k l m n o p q r s t u v w x y z 0 1 2 3 4 5 6 7 8 9 » sitemap » kısa » Beijing 2008 Olympic Games