bende 

kapat
  1. Kul,köle.

(bkz: bendeniz)
    (italiano, 28.05.2006 12:47 ~ 12:49)
  2. farsça kelime.*
    (prestij muzik ailesi, 10.06.2006 22:08)
  3. (bkz: BEN DE)'NiN YANLIŞ YAZILMIŞ HALiDiR EFENDiM. HAYIR MADEM KURALLARI* OKUYUP ANLAMAK ZOR GELiYOR EN AZINDAN EZBERLEYELiM; TEK TEK.. KELiME KELiME.. ŞiMDi BURDAKi de DAHi ANLAMINA GELEN DE'DiR. BU KURAL OLDUĞU VE ÖĞRENiLMESi ZOR(!) OLDUĞU iÇiN EZBERLEYELiM;
    "BEN DE"- SÖZ KONUSU DURUMA SiZ DE DAHiLSENiZ O ZAMAN "DE" AYRIDIR.
    "BENDE"- EĞER SAHiP OLDUĞUNUZ, ÜZERiNiZDE BULUNAN BULUNAN BiR sey iSE SORU, O ZAMAN "DE" BiRLEŞiK YAZILIR. "KiMDE" SORUSUNUN CEVABI GiBi.
    (bkz: BOŞ iŞ BUNLAR)
    (redwinemania, 05.07.2006 13:51 ~ 10.07.2006 13:45)
  4. kız erkek muhabettinin sonlarına doğru en az 6 kere söylenmesi farz olan kelime.
    - aşkımmm. ....
    - bende...
    - aşkım çok özledim ama...
    - bende....
    - aşkım...
    - bende...
    - ama aşkım...
    - bende..-
    - yaaa...
    (komikimben, 05.01.2007 23:12)
  5. oyun oynarken kullanılan bir kelimedir.. mesela elinizde bir oyun taşı var, o esnada aranıyorsa o taş ismi söylendiğinde '' bende '' der insan kişisi.. tabi bu oyunu herkes bilmez, belki de yazar işkembesinden sallıyordur ama böyle bir oyunun eski zamanlarda oynandığını hatırlıyorum.. oyunun en büyük özelliği de bu '' bende '' kelimesinin söylenmesiydi zaten..
    (peceteye recete yazan doktor, 08.04.2007 23:54)

© 2008 - uludağ sözlük

feci şekilde bir ek$i sözlük klonudur. yukarıda yazanların hepsi yalan olmakla beraber sadece uludağ sözlük yazarlarını bağlamaktadır. sitede yazanlar birinci dereceden el emeği göz nuru olup yürütülmesi durumunda iş bu kişi uludağ a tatile ıssız bir kulubeye davet edilecek 'ben içerdeyim gel canım nedir problem' denilip uludağ gazozuna ilaç konmak suretiyle etkisiz hale getirilecek ve sonra ibreti alem için bilimum dağ hayvanatına yem yapılacaktır. ayrıca soğuk içilmesi tavsiye olunur ve bundan doğabilecek bir boğaz tahribatı durumunda bana ne denilir.

» mo williams » sucuk zari » kaktirmak » oldboy » mustedric » yabanci kelimelerin kullanilmasindan irrite olmak » street fighter zero » el erzurumi » son sigarayi pic etmek » erhan goksel » indiragandi » ms visual studio » the fountain » yilin tiriviri odulu » ceyhan in tarihi eserleri » ornitin devri » lagimcibasi » zihin kirliligi » anne terligi » click » ebla » kadinin sessizligi » yagmur » bir grup kara carsafli » samimiyetin sinirinin olmamasi » italyan edebiyati » lokum diyor lokum » death pierce me » aysun ozbek a b c d e f g h i j k l m n o p q r s t u v w x y z 0 1 2 3 4 5 6 7 8 9 » sitemap » kısa