bahai 

kapat
  1. 162 yıl önce kurulan din. Yaklaşık 232 ülke ve bunlara bağlı bölgelerde yaşayan inananlarıyla, coğrafi yayılımı açısından Hıristiyanlıktan sonra en yaygın ikinci dindir. Bahailer 116.000 yerleşim biriminde yaşamakta ve böylece dünya vatandaşlığı ideallerine bağlılıklarını yansıtmaktadırlar. Bahai Dini'nin kurucusu Hz. Bahaullah (1817-1892) tır.
    #346027 (jayjay, 14.06.2006 20:18)
  2. (bkz: veronica shoffstall)
    #2983591 (lts66, 10.02.2008 19:26)
  3. gerekli tüm bilgiler bu sitede mevcutdur.

(bkz: http://www.tr.bahai.org/hakkimizda.htm)
    #4317563 (efe misin, 04.12.2008 21:05)
  4. her dinden ortaya karışık yapılmış insan yapısı dindir.
    #4317875 (kucukkontes, 04.12.2008 22:20)
  5. bu dinde Hz.Muhammed'in son peygamber, islamında son din olmadığına inanılır.Hindistan'daki kardiyanilik ile hemen hemen aynıdır.
    #4704097 (zigana34, 15.02.2009 11:22)
  6. Bahailik dinine mensup kişidir. türkiye'de fazla inanı bulunmayan ve dinden çok bir meshep olduğu savunulan bahailikte; ibadet bireyseldir, bütün dinler kabul edilir, kadın erkek eşitliği ve tek eşlilik savunulur. kalbin temizliği, alçakgönüllülük, dürüstlük (vb hümanistik ilkeler) önemlidir, kılık kıyafetle ilgili yasaklamalar yoktur ve giyinme kişilerin inisiyatifine bırakılmıştır. dünya barışı savunulmaktadır. Fakat bu olumlu taraflarının yanı sıra pek çok katı kuralları ve ritüelleri de bulunmaktadır.
    (bkz: bahailik)
    #4768064 (siberia, 26.02.2009 15:08 ~ 15:12)
  7. sahte peygamber bahaullah ın edirne sürgünü esnasında kaldığı ev selimiye camii nin hemen arkasındadır ve halen bahai tapınağı olarak kullanılır.
    #4768072 (imhotep, 26.02.2009 15:11)
  8. en bir güzel dindir. ohh herkes "we are the world, we are the children" tadında. ortak bir dil konussun insanlık, herkes eğitilsin, bilim ve din birarada olsun gibi nefis argümanları var. gelgelelim uygulayacak adam sıkıntıları had safhada.

ibadetler de süfer. hac yok. zekat yok. namazı kafana göre kıl, orucu da 19 gün tuttun mu tamamdır diyorlar. tek ofsayt tarafı alkol burada da yasak. olmamış diyoruz ve 10 üzerinden 4 veriyoruz.
    #4768117 (montajelemani, 26.02.2009 15:24)
  9. "bahai daha iyi" diyen din kaçkınlarının sığındığı, genleri değiştirilmiş ürünlerden mamul din çorbası içen kişi.
    #4768184 (tutiimucizegu, 26.02.2009 15:39)
  10. islam'ın, hristiyanlığın, yahudiliğin, hinduizmin, budizmin ve diğer dini inançların kökenin aynı olduğu görüşünü savunan din. şimdi elbette bu görüş insana saçma geliyor ama bu düşüncenin çok mantıklı açıklamaları var.

bahai inancına göre biz insanların tanrıyı anlaması imkansızdır. tanrının algısı sonsuzdur, biz insanların algısı ise oldukça kısıtlıdır. bu nedenle bütün insanlara tanrının yansıması farklı oluyor. atalarımızın tarihi, ailemiz, çevremiz zihnimizdeki tanrı inancını belirliyor.

bu nedenle bahai inancı der ki tanrıyı hayal etme. alçakgönüllü ol ve tanrıyı anlayamayacağını, tanrı gibi düşünemeyeceğini, tanrı adına konuşamayacağını kabul et diyor. tanrının gerçek yansıması ancak bu yansımaların birleşmesi ile olabilir. bunun için de bütün insanlığı birleştirmeye çalışmayı hayatın amacı olarak görüyor.

ben yaklaşık beş senedir ateisttim. ama son bir kaç aydır bir tanrı inancı içimde oluşmaya başladı. bütün dinleri araştırdım. islam'ı, hristiyanlığı, yahudiliği, hinduizmi, budizmi, paganizmi, taozmi hepsini araştırdım. şimdiye kadar bana gerçekten hitap eden tek din bahai inancı oldu. bütün insanlığı kucaklayabilen, insan ve evren hakkında en rasyonel düşüncelere sahip olan din olarak bahai inancını gördüm.

maalesef bu inancın mensupları iran'da idam ediliyormuş. kökeni de iran'mış. ama şu anda amerika birleşik devletleri'nde hızla büyüyen bir inançmış. türkiye'de ne kadar inananı var hiçbir fikrim yok.
    #5192504 (raynor, 12.05.2009 00:23)

Copyright © 2009 - uludağ sözlük

bahai başlığındaki tanımlamalar uludağ sözlük yazarları tarafından yapılmıştır. bahai ile ilgili tanımlamalar bulunmaktadır. yazılanların hepsi yalan olmakla beraber sadece uludağ sözlük yazarlarını bağlamaktadır. sitede yazanlar birinci dereceden el emeği göz nuru olup yürütülmesi durumunda iş bu kişi uludağ a tatile ıssız bir kulubeye davet edilecek 'ben içerdeyim gel canım nedir bu bahai nedir problem' denilip uludağ gazozuna ilaç konmak suretiyle etkisiz hale getirilecek ve sonra ibreti alem için bilimum dağ hayvanatına yem yapılacaktır. ayrıca soğuk içilmesi tavsiye olunur ve bundan doğabilecek bir boğaz tahribatı durumunda bana ne denilir. feci şekilde bir ek$i sözlük klonudur. in this page you can find information about bahai. Copyrights of the articles are belong to their authors.