bugün

https://tr.sputniknews.co...b-bugday-alimi-ihale-tmo/

gıda sıkıntısı yaşamayalım maksat. millet gıda konusunda fiyat artışı hissetmezse anayasanın bile geçmesine katkısı olur bu durumun. dolar arttı çokta ekime durumuna dönüşür mesele. ha, uluslararası ticaret yapanlar etkilenir o başka. ancak uluslararası satışlar yoluyla kasasına dolar koyan ticaretçi, tl ile işçi maaşı öderken durumu kendi çıkarına da çevirebilir.
Tüm devlet kurumlarının başına avrupalı ithal edelim sorun kökten çözülsün.
konya ovasına otoyol yaparız artık. hemde dublesinden.
olayın esası söyledir ;

--spoiler--
Bugün satranç diye bildiğimiz oyunu kurgulayan bilgin, oyunu Türk Kralı’na sunduğunda çok memnun olan kral, “Dile benden, ne dilersen” demiş. Bilgin kendisine uzatılan hazine dairesinin anahtarını elinin tersiyle itip, kraldan satranç tahtasının sol alt köşesindeki kareye bir buğday tanesi koymasını ve sonra her kareye bir önceki karenin iki katı buğday tanesi koymasını ve bu şekilde 64. kareye kadar gitmesini istemiş. “Bana bu kadar buğday verseniz yeter.” demiş. Zenginliğinden gurur duyan kral, tebessümle, bilginin alçak gönüllülüğünü övüp, vezirine “Dileği, yerine getirin” diye emir vermiş.
iş matematiğe geldiğinde, sezgilerimiz son derece önemli kuşkusuz. Birçok matematik buluşu ya da tezi sezgiye dayanarak üretiliyor. Ama yukarıdaki örneğe bakın. Katlana katlana giden buğday tanelerini, satranç tahtasının son karesinde tam 263e ulaştığını görürüz.Acaba satranç tahtasının üzerinde kaç buğday tanesi var?
Satranç tahtasındaki buğday taneleri:
20 + 21 + 22 + 23 + 24 + 25 + ... + 261 + 262 + 263 = 264 - 1
Tarım uzmanları 1000 buğday tanesinin yaklaşık 31g geldiğini söylüyor. Sonuç şaşırtıcı. (264 - 1) x 31 / 1000 g. Bu 570 milyar tondan daha çok buğdaya karşılık geliyor. Bir karşılaştırma yapabilmek için 2008 dünya buğday üretiminin 645 milyon ton olarak beklendiğini göz önüne getirelim. Ne dersiniz, kralın sezgisi başına büyük dert açmamış mı? Tam 885 yıl boyunca dünyanın bütün buğdayını bilgine vermesi lazım.
--spoiler--

ama lakin öyle değildir çünkü Büyük düşünen Türkiye'nin zaten tonlarca buğday üretimi vardı. 644 küsür mio ton buğdayımız vardı fakat 90k eksik idi onuda AB den tedarik ediyoruz. Bu haber odur..

Yine yandaş bilgin yaşadı ahh bilgin adam ahh..

pardon buğday yetmemiş 230 k eksikmiş bkz: http://ilerihaber.org/ice...y-ithal-edecek-66198.html
türkiye gibi ülkeler; karma yani serbest ekonomi kapitalizminin bir parçasıdır. halkın ve yatırımcının harcama yapması ve halktan - yatırımcıdan alınan vergilerle devirdaim yapan ülkelerdir. ülkenin temeli tarımdan, saniyeden kayıp, beton yığınlarına ve duble yollara oturmuştur. hal böyle olunca modern devlette olması gereken - müdahaleci kapitalizm - sistemi türkiyede pek uygulanan bir sistem değil. çünkü müdahale; halkın ve yatırımcının elindeki para biriminden devlete düşecek payın halkın - yatırımcının cebinde kalmasıdır. senin cebinde ki 1 liradan bile devlet pay alır. hülasa; devlet verimli tarım arazilerini imara vs.'ye açıp kendi sonunu hazırlamıştır. ve aynı zamanda; zamanında yapmadığı tarıma teşvik kredilerinde geç kalmış olup ve yine zamanında yapmadığı; tavan ve taban müdahalesiyle hem üreticiyi hem tüketiciyi zora sokmuştur. ve bu durumdan bunalan üreticiler giderek köyden kente göçüp, maaşlı bir işe girip aylık sabit gelire razı olmuştur. üretici konumundan, tüketici konumuna geçme nedeni; devletin güven vermemesi. yani bi bakmışsın bu seneki hasattan kalan; el elde baş başta durumu olmuştur. üretici enayi mi? devletin kendi üreticisinden almak yerine, yabancı üreticiye kayması, üreticiyi küstürür. ve eğer üretici küsüp tembelliğe alışırsa, (yani burdan kasıt, sabit maaşa alışmak) bu insansanların üretici konumuna geçmesi zor olacaktır. bunun anlamı; sen daha çook avrupadan filan buğday alırsın demektir.
Kz buğday fiyatları A sınıf 100 kilo 60 lira .
Alcaksan bari kardeşlerinden al , gavura para akıtma . Emin ol daha da kalitelidir , çünkü ekmekleri gerçekten iyi ve ucuz .
Heyyy gidi günler dedirten haberdir.
Canım ülkemin değil toprağından, dağından, taşından bile fışkıran nimetti bir zamanlar...
başarılı tarım politikaları?!?çiftçiye verilen önem ve kredilerle!?! bu günleri de gördük çok şükür!
Olsuuunnn... Duble yolumuz var...