bugün

Olması gereken milliyetçiliktir

Ulus devlet anlayışı ve misak-ı milli sınırlarını koruyan ve bu uğurda fedakarlık gösteren toplumu tek çatı altında birleştirmeyi hedeflemiş, nesillerini de kapsayan anlayış.
yavuz sultan selim milliyetçiliği yanında bir hiçtir...
Öşexcilere göre faşizmdir

Onlara Göre PKK kırda çiçek toplayan sivil toplum örgütü olduğu için çok da siklememek lazım.
en güzel milliyetçiliktir, olması gerekendir.
olmayan milliyetçiliktir. aklı sıra başbuğ atatürk'ü kendi yoluna çekmeye çalışan sol çomarlarının, sürekli tekrarladığı uyduruk bir kavramdır. başbuğ atatürk'e, atatürk milliyetçisi misiniz diye sorsanız, 'o da ne ben sadece türk milliyetçisiyim derdi.' başbuğ atatürk, gelmiş geçmiş en büyük türk milliyetçisidir. türk devletine bağlı olan herkes türk'tür anlayışı vardır. atatürk'ün fikir babası da ziya gökalp'tır. türk milliyetçiliği ırk esasına dayalı değildir. türk milliyetçileri genellikle türk kökenlilerden çıktığı için böyle sanılmaktadır. mesela, almanya'da yaşayan bir bulgar da gayet alman milliyetçiliği yapabilir. bunda bir sıkıntı yoktur. türkiye'de yaşayan bir laz da türk milliyetçiliği yapabilir. kimse de dönek diyemez.

ülkücülük de tam olarak türk milliyetçiliği değildir. türk-islam sentezi olduğu için yarı ümmetçi bir görüştür. gerçek türk milliyetçiliği, türkçülük'tür. türk ulusunun yararına çalışan kişidir türkçü. bir insan bu milliyetçiliğinde samimi ise gayet de türk milliyetçisi olabilir. türkçü dediğin, kendisi gibi türkçü olan başbuğ atatürk'ün yolundan giden kişidir. atatürk'ten nefret eden kişi asla türkçü olamaz. bunlar türkçü kılığına girmiş neo-osmanlıcılardır. atatürk, sadece ve sadece türk milliyetçisidir. o kadar.
görsel
olması gereken milliyetçilik.
türk milliyetçiliğin en güzel halidir.

ülkücülükteki gibi dinin sömürülmediği, ulusalcılıktaki gibi sosyalizmin olmadığı ve atsızcılıktaki gibi kafatasçılığın olmadığı bir akımdır.
Ustun olmaktir.

Bu Anadolu'da sarisin olmak, Avrupa'da bronz-yağız delikanli, hatun kişi olmak.

Yaptığın isin iyisini yapmak, olmuyor ise daha "donanim" sahibi olmadak tavır almamak.

Adında Türk gecen ne varsa ona el vermek, varligini varligina armağan etmektir.
böyle bir kavram yoktur. atatürk ingiliz milliyetçisi miydi? bal gibi türk milliyetçiliğidir bunun adı.
Atatürk faşizmidir. Kendini Türk hisseden herkes türktür hissetmeyenin amina koyayımdır.
bir çeşit resmi milliyetçiliktir ve bugün gelinen noktada hiçbir işe yaramadığını görüyoruz.
Subjektif milliyetçiliktir.
Kendini Türk hisseden herkes Türk'tür.
(bkz: Ne Mutlu Türk üm Diyene !)
şu an herhangi bir partide emaresi yok.
bir tarz zırvadır. atatürk milliyetçiliği yoktur. milliyetçiliği kendi zırvaları altında farklı bir ideoloji ile yoğurmaya çalışan yobaz kemalistler vardır.

atatürk türk milliyetçisidir, ziya gökalp ve yusuf akçura gibi kişilerden etkilenerek kendi kimliğini oluşturmuştur.
Sol milliyetçiliğiyle uzaktan yakından alakası yoktur.
türkiye'yi ayakta tutan direklerdendir.

işte onu yerinden oynatmaya kalkınca neler olduğunu hepimiz gördük.
Özlemini duyduğumuz milliyetçiliktir.
Günümüz chp'sinin sahip çıkmadığı milliyetçilik.
Atatürk Türkiye için bize bir amaç gösterdi, Adına misak-ı milli dedi. Sağolsun arkasından gelenler yapmaya uğraşmadı.

Atatürk Türk'e bir ülkü gösterdi adına turan denilen. Sağolsun arkasından gelenler onu da yapmadı.

Atatürk türk'ün dili tektir dedi, tdk'yı açtı sağolsun arkasından gelenler onla ilgili de bir şey yapmadı.

Atatürk "bir türk askeri dünyaya bedeldir" dedi. sağolsun arkasından gelenler onu da anlamayıp terör partisine siyasi kimlik kazandırdı.

Atatürk "köylü milletin efendisidir" dedi. Sağolsun arkasından gelenler köylüyü toprağına gömdü.

Atatürk "Kanini tasiyandan baskasina inanma" dedi. Sağolsun arkasından gelenler türkiye'yi ab'ye şikayet etti.

Malum partinin atatürk'e bakışını zaten biliyoruz. Onlar baştan beri öyleydi zaten. Ama ben chp'ye soruyorum "nerde sizin atatürkçülüğünüz ? nerde "Benim yaratılışımda fevkalade olan bir şey varsa, Türk olarak dünyaya gelmemdir" diyen atatürk milliyetçiliğiniz. Nasıl kendinizi atatürk'ün bir zamanlar başında durduğu partiye layık görüyorsunuz ? Yazık.

görsel
amk k*rdü amk çomarı ehehehe tarzına aykırı bir milliyetçilik sistemi.
milletin orijinal unsurlarını korumak, kollamak ve savunmak işleridir. millet ve milliyet unsurları, ülkeye göre değil soya bağlı olarak değişir. sadece ülkeyi ve ülkedaşları korumak fikrini benimsemiş insanlar, herhangi bir ülkede de aynı şekilde davranabilirler. atatürk milliyetçiliğini benimsemiş insanlar, barındıkları her yurtta kendi milliyetlerini, soylarını savunacaklardır.

millet kelimesinin türk dil kurumunda bulunan anlamı:
millet: Çoğunlukla aynı topraklar üzerinde yaşayan, aralarında "dil", "tarih", duygu, "ülkü", "gelenek ve görenek" birliği olan insan topluluğu, ulus
Günümüzde birebir örneği yoktur;ırk temelli değil,dil,din ve ortak tarihi değerlerin katı olmayan etmenlerinin paydaya alındığı bir bütün ve sinerjisi temelli bir yaklaşımdır.
(o yüzden mezhepsel ve kalıtsal özelliklere vurgu yapılmaz ki o çağda bunlar nerdeyse elzem-bknz nationalizm-)

Bu açılardan günümüz milliyetçiliklerine benzer ancak onlara nazaran dini temelli bir ayrımda da bulunmaz.En yakın örneği ABD milliyetçiliğidir;çekikgözlüsü,irlandalısı,hintlisi hepsi i'm american der ve ülke için çalışır, kazanır ve katma değer koyar,ama emparyal emelleri vardır ve toplum nezlinde,makro planlarda hümanizm işlemez bunun tezahürü ırak,suriye vb küresel planlarda yapılan insan kıyımlarına göz,kulak kapalıdır,ancak ülkesinde olursa ayrımcılık,insan hakları ihlali bilinci tavan yapar!

Kısaca atatürk milliyetçiliği tarihimize saygı duyan,memleket için çalışan,yaşadığı yere uyum sağlayan herkesi kabul eder ve Türk olarak adleder(işte bu noktada kürt ayrılıkçılar feveranı basıyo)kendim hakiki bir laz(bknz laz-lazca)olarak türküm diyor ve bu ülke için çalışıyor,bu ülke için bilinçli bireyler yetiştirmeye çabalıyorum.
Atatürk'ün genel olarak Ziya Gökalp'ten etkilenip fikrini beyan ettiği ilkedir.
Ki bu ilkeye göre, kendisini Türk(!) hissedebilen herkes Türk'tür. Vatandaşlık bağıyla herkes Türk sayılır. Ancak asıl problem, Türk kavramının da bir etnik sözcük olduğudur. Bunu görüp celallenip ayaklanmaya kalkışanlar ise temizlenmiştir.

"Ben TÜRK değilim, benim kimliğimi tanıyın" diyene yapılacak bir tek şey vardır: Onu TÜRK sayan NÜFUS KÂĞIDI'nı, yani KiMLiK belgesini elinden alıp, "Tamam, şimdi istediğin kimliğe bürün, git kendine başka bir yer bul," demek!..
Mehmet Esat Bozkurt,TBMM izmir milletvekili

(bkz: Türkçülük)

Atatürk, her şeyden önce Türk milliyetçisi ve Türkçüdür. Bu açıktır. Türkçüler, ırkçı tabiri yüklenebilecek kadar aşırı milliyetçilerdir. Ancak Türkçüler, Türk'e düşman olana düşmandır. Türkçülere göre Türklük, soydan Türk ve aklında başka hiçbir etnik(!) kök veyahut farklı kültür bağı gütmeyen fertlerden oluşur. Peki bu tabir neden vardır ? Çünkü gereklidir. Atatürk de bu gerekliliğin farkına varmıştır. Ve ırk,kök,kültür ve dinine bakmaksızın Türkiye Cumhuriyeti'nde kendini has Türk hissedebilenleri Türk saymıştır. Türkçülüğün zayıf kaldığı yönler var mıdır ? Elbette... Vatandaşlık meselesi. Bugün bir terörist de Türk adı altında vatandaş olarak hukuksal açıdan görünebiliyor. Peki bu durumda ne yapmalı ? Vatandaşlık kavramı halktan olan her ferdi kucaklayabilir. Ancak devlet yönetimine, kurucu unsur dışında başka bir etnik geçemez.

Bugün, Atatürk milliyetçisi adı altında ortaya çıkan ulusalcıları anlamak gerçekten güçtür. Vatandaşlık bağıyla ülkeye bağlı olanları Türk sayarlar. Keşke Türk olmak bu kadar basit olabilseydi... Ancak biri vatandaşlık bağıyla Türklüğe bağlıysa kendisini de etnik olarak farklı görmeye yeltenmesi sırasında ne yapılacak ? Ulusalcılar işte bu noktada saygı gösterilmesi gerektiğini söylerler. Etnik olarak farklılığını bilene saygı gösterip sonra o farklı gören kesimin kendisini gene bir etnik kavram olabilen Türklükten sayabileceğini söylüyorlar.

Atatürk'ün düşüncesi bana göre tamamen bugün ki bu ulusalcılardan farklıdır. Birisinin etnik olarak kendisini farklı görmeyip, tamamen Türk sayması gerektiğini savunmuştur. Bu da devletsel açıdan, sınırları içinde kalanların sorun çıkarmamaları için yaptığı bir ilkedir. Ancak o sınır içinde kalan etnikler daha sonraları sorun çıkarmaya başlayınca, temizleme işlemi başlamıştır. Peki bunlar da hukuksal açıdan nedirler ? Türktürler. Anayasaya göre... Ağrı ve Tunceli olayları bize açıkça bu kanıyı görmemizi sağlıyor. Ve de bir diğer sonuç çıkarılabilecek olay ise, Tunceli Seyit Rıza isyani sırasında bölge halkına "Siz aslında Türksünüz." gibisinden asimile çalışmaları yapmalarıdır.

Genel sonuç; Atatürk bu milliyetçilik ilkesini dönemi gereği belirtmiş ve ülke içinde birkaç etnik unsurun sorun çıkarmamaları için vatandaşlık bağı yolunu seçmiştir. Öte yandan da Türk ırkının kökünü araştırmış, kendisinin sonuna kadar Türkçü olduğunu söylemiştir.
Olmayan milliyetçiliktir çünkü atatürk kendisinin de ifade ettiği gibi doğrudan doğruya bir türk milliyetçisidir.
ırkçı olmayan milliyetçiliktir. bir de bize laf eden ırklara bakalım:

http://www.turkmeneliihd....MENELI%20SEHITLERIMIZ.htm

http://www.batitrakya.org...anistanin-cami-inadi.html

http://www.turksolu.com.tr/178/ekinci178.htm
Gündemdeki Haberler
güncel Önemli Başlıklar