another brick in the wall 

/ 3
kapat
  1. the wall olarak bilinen pink floyd parçası.Asi gençliğin ilk haykırış sesidir.
    #45602 (berbay, 30.01.2006 16:38)
  2. bu şarkıyı coverlıyanlar arasında korn,marilyn manson ,hatta duman da vardır.
    #45612 (archer, 30.01.2006 16:43 ~ 16:44)
  3. ingiliz progresif ve psychedelic rock grubu Pink Floyd'un eğitim sistemini eleştirdikleri şarkısı.
    1979 yılında piyasaya çıkan The Wall albumu, Pink Floyd'un en önemli albümleridir. Bu albümde "Pink" adındaki bir karakterin doğumundan itibaren olan süreç incelenmiş, savaş, babaya duyulan hasret, eğitim sistemi, aldatma gibi konular işlenmiştir. Hikayesi şöyledir:
    Pink savaşta babasını kaybediyor, baskıcı ve aşırı korumacı annesiyle büyümek zorunda kalıyor, o sırada sistemin ve hükümetin ezici gücüyle tanışıyor, okulda otoriter eğitim sistemi düşünmesine izin vermiyor, toplumda ayrımcılık, ırkçılık var. Sonunda bir rock'n'roll yıldızı olup evlenen Pink, ne işinde, ne de evliliğinde mutlu olabiliyor. Onu toplumdan izole eden duvar yüzünden giderek yalnızlaşıyor, zaman zaman delirecek gibi oluyor. Albümdeki çekiçler sistemin şiddete dayanan baskısını, solucanlar ise insanın beynini kemiren, sistemin düşünen gücünü temsil ediyor. Son bölümlerde mahkemeye çıkan Pink, annesinin ve eşinin detanıklığıyla solucan bir hakim tarafından suçlu bulunuyor ve duvarın yıkılmasıyla cezalandırılıyor. Son parçada Pink'in yeniden dış dünyaya açılması anlatılıyor..
    Aynı ismi taşıyan bir filmi de vardır.
    benzer bir şarkı için (bkz: Alice Cooper - School's Out)
    #137397 (atipik, 28.03.2006 23:35 ~ 23:37)
  4. çoğu insan pink floyd un sadece bu şarkısını bilir. ama unutmamak lazımdırki (bkz: comfortably numb) (bkz: wish you were here) gibi insanı uçuran şarkıları vardır.
    #137407 (korncu21, 28.03.2006 23:40)
  5. en iyi coverını korn un yaptığı şarkı.
    duman da söylemiş ama çok kötü.
    #137408 (janjan, 28.03.2006 23:41)
  6. tüm zamanların en muhteşem şarkılarından birisi...
    #243722 (shalamar, 14.05.2006 15:48)
  7. bir zamanlar ingiltere de yasaklandığını öğrendiğim pink floyd un muhteşem şarkısı.part 1,part 2 ve part 3 olarak 3 e ayrılmıştır.bazı kimseler tarafından eğitime karşı olduğu söylenmiştir ve büyük tepkilere yol açmıştır.şarkı aslında eğitime karşı olunduğu için değil,büyük baskı gören öğrencileri anlatmak için yazılmıştır.
    #243783 (tinker bell, 14.05.2006 16:07 ~ 16:08)
  8. coverlarının toplamının 1000 ile çarpımı orjinalinin yerini tutmayan parça. üç bölümden oluşur.
    #385265 (scarface, 29.06.2006 20:29)
  9. korn denen aptal grubun içine sıçtığı güzel pink floydşarkısı.
    #385271 (wolfshade, 29.06.2006 20:31)
  10. yanlış bir sistem karşısında, öğrencilerin yaşadıklarını en iyi şekilde dile getirmiş pink floyd efsanesi. bir başkaldırı, isyan, serzeniştir. türkiyedeki versiyonu için;
    (bkz: osym gotumu ye)
    #406396 (lazy pigeon, 08.07.2006 15:56)
  11. bir pink floyd efsanesi... (bkz: pink floyd bunu hep yapiyor)
    #406399 (chazsmyr dhuunyl, 08.07.2006 15:58 ~ 15:59)
  12. sadece ismiyle bile çok şey anlatan mükemmel şarkı..
    #406411 (lazy pigeon, 08.07.2006 16:09)
  13. "Dark Side of The Moon" gibi olağanüstü ve akla zarar ve bir benzerinin yapılması mümkünsüz ve galiba 20 yıl boyunca 1 numarada kalmış bir albüm yaratan Pink Floyd adıyla müstear, senfonik rock\'un en baba grubunun -Tamam hemen itiraz etmeyin, "Yes"i unutmadık- The Wall adlı albümünün en tanınan parçası...

Aslında günümüzden galiba bir 33-34 yıl önce doldurulmuş olan "The Dark Side of the Moon" zamanın müzik anlayışı ve teknik imkanları da düşünüldüğünde rock tarihinin -belki de- en önemli 3-5 albümünden birisi olmasına karşın, biraz da -yanılmıyorsam Alan Parker tarafından- filminin de yapılmış olması "The Wall" u grubun en tanınmış albümü yapmıştır.

Filmin ve albümün ana teması "Atipik" tarafından, yukarılarda bir yerde gayet güzel özetlenmiştir.

Parça "Tinker bell"in de söylediği gibi üç bölümden oluşmakta ve bu üç bölümden ilk ikisi albümde ardarda yer almaktadır. Üçüncü bölüm ise iki kasetten oluşan albümün -sanıyorum- ikinci bölümündedir.

"Daddy has flown across the ocean" diye başlayan ilk bölümde bir "flash-back" ile geçmişe dönen "pink" isimli kahraman, çocukluğunda, pilot olan ve savaşta ölmüş babasına özlemini dile getirmektedir.

Bu bölümde anne, çocuğu üzmemek için "öldü" yerine "Baban okyanusun ötesine uçtu" der. Baba artık "yalnızca bir anı olarak yaşamakta"dır.
    "Aile albümündeki, bir anlık fotoğraf görüntüsüdür o"
    Sonra haykırır pink isimli kişi, "Baba, benim için geride ne bıraktın" diye... Ve sonra sözünü bağlar "Yalnızca duvar için bir tuğla..."
    Ve zaten "Sen de duvardaki bir tuğlasın..."

Daddy has flown across the ocean,
    Living just a memory.
    A snapshot in the family album.
    Daddy what else did you leave for me?
    Daddy what you leave behind for me?
    all in all it's just another brick in the wall.
    all in all you're just another brick in the wall.
    #406713 (selim ışık, 08.07.2006 19:15 ~ 09.09.2006 14:00)
  14. duman versiyonu için

http://www.youtube.com/wa...0BFVQAiI&search=duman +
    #406804 (mürekkep, 08.07.2006 20:18)
  15. kanal 1 in yayına başladığı ilk günlerde verdiği klipler arasında korn'un klibini görüp 'bu şarkının adı ne lahn' dememe yol açmış şarkıdır
    #410480 (yamato ishida, 10.07.2006 01:40)
  16. Pink Floyd'un en bilindik eserlerindendir lakin daha pek çok kulağı okşayan parçaya da imzasını atmıştır bu olağanın üstündeki grup..

Lise çağlarındaki gençleri de okula karşı kendi çaplarında açılan isyan bayrağını da, yine kendi çapları içerisinde yükseltmeye yaramıştır..
    birçok mantıklı karşı çıkmaya vesile olmuştur onlar bunlardan ayrıdır, saygım da sonsuzdur..

bir de klibi vardır ki görülmeye değer..
    Klibinde oynayan çocukların, o zamanlar okuldan uzaklaştırma almış olması gibi rivayetler de dönmektedir etrafta..
    #410692 (Eldaina, 10.07.2006 03:40)
  17. eğitim fakültesi öğrencilerinin mutlak suretle dinlemesi ve kendilerince bişeyler çıkarması gereken pink floyd şaheseri.
    #417858 (dokuzhanim, 12.07.2006 13:23)
  18. günümüz şartlarında eğitim sistemi için bu denli sert eleştiri yapması halinde ülkemizde satanist, sarhoş, dumancı ilan edilebilirdi pink floyd. zamanında dünyada fırtınalar kopardı ve en büyük etkiyi anavatanı amerika' da yaptı. yaptığı eleştiri orada da eleştirildi acımasızca; ama gerekliydi ve türkiye için hala gerekli böyle şarkılar. korkmadan yılmadan herkesin sevmesi gerekmeden işini yapmayan öğretmen, eğitimci, sistem ne varsa eleştirmeli şarkılar. ben de öğretmen adayıyım ; ama eleştirilmesinde fayda olacağını düşünüyorum. gelecek nesilleri yetiştirecek öğretmen adayları dinlesinler bu şarkıyı, sırf garanti meslek, parası iyi * diye seçmesinler, sevmedikleri işi yapmasınlar; yoksa "leave those kids alone" deriz biz gençler olarak.
    #660449 (yenibena, 23.09.2006 21:26)
  19. fakülte filminin soundtrack inde de kullanılmış olan bi başka deyimle öğrenci marşı
    #697334 (lapaci, 05.10.2006 21:38)
  20. korn'un coverladığı klibinde özellikle ön sıradaki hafif toplu kırmızılı kızın dikkatimi çektiği şarkı.
    kız klip boyunca sırf korn'a yakın olabilmek için arkadaki tüm fortçuların saldırılarına göğüs germekte ya da onlar karşı hissizleşmekte iken, daha arkalarda öndeki arkadaşının işini bitirip, sıranın kendisine gelmesini bekleyen çakallar da görülmektedir. velhasılıkelam; klip, sonunda hem kız şarkıyı en önden dinleyebildiğinden hem de fortçular muratlarına ermekten dolayı mutlu olduklarından, mutlu bitmektedir.
    (bkz: tecavüz kaçınılmazsa zevk almaya bak)
    #697349 (no nick whatsoever, 05.10.2006 21:43 ~ 21:44)
  21. öss gençliğinin duygularını en iyi ifade eden şarkı
    #697376 (betruska, 05.10.2006 21:49)
  22. şarkıda karşı oldukları şey eğitim sisteminin insanı robotlaştırması. tek tip, makine gibi insan "üretmek" amacında olması; baskıcı oluşu... ** çocuklar seri üretimde makine bantlarından geçen mamuller gibi seri üretim bandından geçmekte; ve duvardaki gölgeye yansıyan çarklar arasında ezilerek sosis olmaktadır. kısacası eğitim sisteminin amacının; kişinin kendisini gerçekleştirmekten çok kapitalist üretimin hammadelerinden olarak görülen insan kaynaklari nın oluşturulması doğrultusunda genç dimağların tazeyken programlanması olduğunu anlatmaya çalışıyor.

http://www.youtube.com/watch?v=XhwOGINZ6aE +
    #856254 (balsikeste baysungur, 14.11.2006 02:24 ~ 02:29)
  23. bana sadece türkçe sozlerini yazmak kalmış.

part i
    baba okyanusun otesine uctu
    yalnizca bir ani birakip geride
    bir fotograf aile albumunde
    baba başka ne biraktin benim icin?
    baba ne biraktin ardinda benim icin?
    hepsi hepsi, yalnizca duvardaki bir tuglaydi
    hepsi hepsi, yalnizca duvardaki bir tuglaydi,

part ii
    egitime ihtiyacimiz yok
    duşunce denetimine de ihtiyacimiz yok
    siniflarda aşagilanmaya da
    ogretmenler rahat birakin cocuklari
    hey ogretmen! rahat birak o cocuklari
    hepsi hepsi, yalnizca duvardaki birbaşka tugla
    hepsi hepsi, yalnizca duvardaki bir başka tuglasin sen.
    egitime ihtiyacimiz yok
    duşunce denetimine de ihtiyacimiz yok
    siniflarda aşagilanmaya da
    ogretmenler rahat birakin cocuklari
    hey ogretmen! rahat birak biz cocuklari
    hepsi hepsi, yalnizca duvardaki birbaşka tugla
    hepsi hepsi, yalnizca duvardaki bir başka tuglasin sen.

part iii
    cevremde silahlara ihtiyacim yok
    beni sakinleştirecek uyuşturuculara ihtiyacim yok
    gordum duvarin uzerindeki yaziyi
    bir şeye ihtiyacim oldugunu sanma sakin
    hayir bir şeye ihtiyacim oldugunu sanma sakin
    hepsi hepsi duvardaki tuglalardi
    hepsi hepsi duvardaki tuglalardiniz siz
    #893955 (adini unutan adam, 22.11.2006 13:38 ~ 13:49)
  24. duman'ın 2005 teki yedikule konsrinde okumaya çalıştığı fakat pek beceremediği pink floyd şarkısı.
    #894003 (istanbul icin efkar vakti, 22.11.2006 13:49)
  25. tum profesyonel ve amator gruplarin coverladigi, her konserde we don t need no education diye bagirip ertesi gun pasa pasa okula gidilen, giderken bile kendi kendine soylenen efsane sarki
    #940297 (bilmem, 02.12.2006 19:22)
/ 3
Copyright © 2008 - uludağ sözlük

another brick in the wall başlığındaki tanımlamalar uludağ sözlük yazarları tarafından yapılmıştır. another brick in the wall ile ilgili tanımlamalar bulunmaktadır. yazılanların hepsi yalan olmakla beraber sadece uludağ sözlük yazarlarını bağlamaktadır. sitede yazanlar birinci dereceden el emeği göz nuru olup yürütülmesi durumunda iş bu kişi uludağ a tatile ıssız bir kulubeye davet edilecek 'ben içerdeyim gel canım nedir bu another brick in the wall nedir problem' denilip uludağ gazozuna ilaç konmak suretiyle etkisiz hale getirilecek ve sonra ibreti alem için bilimum dağ hayvanatına yem yapılacaktır. ayrıca soğuk içilmesi tavsiye olunur ve bundan doğabilecek bir boğaz tahribatı durumunda bana ne denilir. feci şekilde bir ek$i sözlük klonudur. in this page you can find information about another brick in the wall. Copyright of the articles are belong to their authors.

» tiesto » another brick in the wall » pkk yi desteklemek lazim » sabahin koru » bigudi » yoldan cikmak » sinavda hocanin azrail gibi arkada dikilmesi » melankolik » ayar veren sarkilar » kitap defter acik sinavlar » gaza getiren sarkilar » her karadenizli laz degildir » money » sinav sirasinda kafanin icinde calan sarki » namusu bacak arasinda arayan insan » another » ride the lightning » steve irwin » asmis sarkilar » goodbye cruel world » deniz gezmis » serdar ortac i linc etsek mi » sorma » the wall » sarkilarda asktan baska konu olmamasi » denence nedir? » kandiber kalesi » www,89.com » siempre me quedara » emperyalizm kapitalizmin en yuksek asamasi » ogzl » kasar kiz » yeni lisan » eshef » cektir git » ayva hosafi » antalis » pascal ucgeni » dunya destanlari » herkese lolo bana da mi lolo » pikan cevizi » ilk cag » samanyolu tv » kuran in kadini asagilayan ayetleri » yazarlarin 23 nisan kiyafetleri » recep tayyip erdogan » sarayli utu masalari » university of pennsylvania » dis macunu tupunun kapagi » nescafe yi pakediyle karistirmak » san zhi » hayvanlarin en guzeli » sahan gokbakar » font drakula » atakurt » a » b » c » d » e » f » g » h » i » k » l » m » n » o » p » r » s » t » u » v » w » y » z » sitemap » kısa » 100 kez ust uste dinlenilen sarkilar » volkan in lincoln e saldirmasi » kokorec » virtualbox » konusmadan sevismek » solcu » fake plastic trees » feminizm » ruzgar eserken dinlenecek sarkilar » selahaddin cakirgil