ilk dört harfiyle genç bünyeleri ürküttüğü olur.
(bkz: isminin hakkını vermek)
belirli bir maddenin kimyasal bileşenlerinin ya da bileşenlerden bir bölümünün niteliğinin ve niceliğinin belirlenmesini inceleyen bilim dalı...
bir materyalin içeriğinin nitel ve nicel analizinin elektrokimyasal, spektrofotometrik, kromatografik titrimetril ve diğer analitik yöntemlerin yardimi ile yapildiği bir anabilim dali
bir zamanlar en sevdiğim dersti
kimyada hayran olduğum süper ötesi, mükemmel, laboratuvarıyla hiç çıkılmak istenmeyen ders.
fen edebiyat fakültesi kimya bölümü ogrencilerinin ikinci sinifta gordukleri ve ellerinden hesap makinelerini dusurmedikleri derstir. Kimyanin en zevkli derslerinden biridir. * * *
kısaca kimyanın analiz bilimidir. bir maddenin kimyasal içeriğinin quantitative (bkz: nitelik) ve qualitative (bkz: nicelik) özelliklerini spektroskopi yardımıyla analiz ederek elde etmemize olanak sağlayan kimyanın bir dalı.
45 yasında hala diplomayı alamama sebebim olacak,kürsünün her sınavda çeşitli kombinasyonlarla farklı soru sormayı başarıp,yakında sınavlarının hukuk fakültesinde yapılacağı.uykularımı kaçıran,bir hafta sonra tekrar çalışmak zorunda olduğum ders.
malzeme mühendisliği öğrencilerinin başının belası derslerden biridir. seramik mühendisleri açısından derste işlenen en önemli konu titrasyondur. ph ve poh değerlerine göre tozun partikül boyutları hesaplanır.
kimya ilminin 5 temel uzvundan birisidir. olmazsa olmazıdır. kimya denince akla gelen "kimyasal analizlerin" yapılış metotlarının öğretildiği, uygulandığı ve pekiştirildiği derstir. sırf bu sebepten dolayı gıda muhendisliği, maden mühendisliği, endüstri mühendisliği, kimya mühendisliği, eczacılık, tıp gibi bölümlerin ortak alan dersidir.

temel olarak ilgilendiği konular genel kimyayı da içine aldığı için laboratuvar çalışmaları çok önemlidir. bir bilim insanı olmanın temeli olan istatistik kavramını da içine aldığı için bilimsel verilerin istatistiki değerlendirmesi de bu derste öğretilir. bunun haricinde bilinen tüm spektrofotometrik cihazların kullanımı da analiz mantığı çerçevesinde analitik kimya'nın konuları arasındadır.

kimyanın ana derslerinden olduğu için ağır bir derstir. çok fazla hesap-kitap gerektirdiği için hata kabul etmez. zaten bilimin geneli hata kabul etmediği için bu konuda hariçten artistlik yapmaya gerek yoktur! zira analizi yaptıktan sonra 1 bulacagın sonucu 10 bulursan analizin etkileyeceği şartlarda korkunç felaketlere ve iş kayıplarına sebep olabilirsin.
vizesinden 85 aldığımda sınıftakilerin şaşkınlığa uğradığı ders. finalinde 15 aldım. bu ders yüzünden ve bunun gibi bazı dersler yüzünden 1 3 e kalmıştım. var mına koyim.
laboratuvar çalışmaları, özellikle kalitatif kısmı çok zor olan, eğer kimya bölümü okumuyorsanız teorik dersin mantığını bir kez kapsanız çalışmadan 90 alınabilecek bir derstir.
eczacılık fakültesinde ikinci sınıfta okutulan ders. bu dersi alanlar ellerinde büretle gezerler.
basit bir ders. neresi zor bunun be.
maddelerin kantitatif ve kalitatif analizlerini inceleyen ders. eczacılık fakültelerindeki gençlere "ulan tayyip yüzünden kasiyer olcaz, bu ne zorbalık" dedirten derstir. hatta sınav haftaları bu dersiin sınavının önü açılır yaklaşık 5-6 gün sınav olmaz. an için fırtına öncesi sessizliği anımsatır, korkutur.
kimyanın endüstriyel kimya laboratuvarı dersinden sonra en zor dersidir. 3. sınıfta hocaya yalvararak zor geçtim.
4.kez alışımda da veremediğim lanet ders artık bende fobi olmuş durumda.
Kanımca sıkıcı bir ders, sürekli standart sapma numune analizi benzeri şeylerden öte gidemiyor. Kimyanın sadece genel kimyasını sevmişimdir. Gerisi yalan.
okul sonrası laborant olacaklar için önemli derstir.
bela bir derstir. aslında şöyle ir baktığınızda basit duruyor. lakin önemli bir ders olduğundan dolayı hemen her hoca bu derste kasarlar biraz. sonra yıllarca geçemezsiniz. yıllar geçti versem artık şu dersi amk.
öğretmenlerin söylerken zorlandığı "analitik" kelimesinin kimyayla kombine olmuş halidir.

(bkz: antik kimya)
(bkz: antik geometri)
kimya dalının en basit konularından biridir fakat belki de en önemlisidir. analiz ve hesaplama sırasında yapılacak çok küçük hatalar büyük sonuçlara sebep olabilir. bu nedenle ki üniversitelerde geçmesi zor derslerden biridir. hiç formül bilmeden bile yapılabilir. tek gereken biraz mantık ve oran orantıdır. eğer yıldız teknik üniversitesi öğrencisi iseniz hüseyin afşar dersi alabileceğiniz iyi hocalardan biridir. 70 ortalama ile kalabilir 9 ortalama ile geçebilirsiniz.
daha yeni finalinden çıktığım ve muhtemelen kaldığım derstir.motor soğumadan yorumlayalım, öhe öhe. ilk dönem 1.sini alamamam dersten kalmamda büyük etken tabi ki ama bu, dersin sikko bir ders olduğunu değiştirmez efendim . dersin konusu olan hesaplamaları yapan zilyon tane analiz cihazı çıkmasına rağmen öğretim görevlilerinin neden bu kadar kastığını anlayamıyorum . dersi anlatmaktan acizler zaten derste kek kek sorular çözerler finalde şemsiyeyi göte sokarlar.

kimyanın en sıkıcı dersi olmasıda cabasıdır . hoca dersi anlatırken yarım saatden fazla kendini veremezsin bayarsın . çalışması ise ayrı bir sıkıcıdır . bütün siktiri boktan tepkimeleri basamak basamak bilmeniz gerekir ki tabi ben bu konuya pek bir anlam getirememişimdir ve mantıksız bulmuşumdur. ve haliylede başarılı olamamışımdır.

ondan sonra hocalar gelir ,ezberci eğitime hayır ,yaşasın çağdaş eğitim. he gülüm, he ciğerim, böyle atıp tut sonra iflahımızı sik. osur osur ipe diz sümük beyin .
Analitik kimya, bir maddenin bileşenlerinin ayrılması, tanınması ve miktarlarının bulunması işlemlerini içerir. Analitik kimyada yapılan analizleri nitel analiz ve nicel analiz olarak iki gruba ayırabiliriz. Nitel analiz (kalitatif), örneğin hangi bileşik, iyon veya element içerdiğini belirlemeyi sağlar. Nicel analiz (kantitatif) ise örnekteki bileşenlerin bağlanma miktarlarının bulunmasını sağlar.

Analizde kullanılan kantitatif yöntemler içinde ilk kullanılanlar (klasik yöntemler), gravimetri ve volumetri olarak bilinir. Gravimetrik yöntemde analiz edilen madde (analit) veya onun bir bileşiğinin kütlesi belirlenir, volumetrik yöntemde ise analitle tam tepkime veren bir maddenin çözeltisinin hacmi bulunur.
Diğer bir yöntem ise enstrümental yöntemler (aletli analiz yöntemleri) adını alır. Önemli enstrümental yöntemler, spektroskopik yöntemler, elektroanalitik yöntemler ve ekstraksiyon yöntemleridir.

kimya dalları içerisinde endüstri ve sanayi uygulamalarıyla ile en haşır neşir olanıdır.
Lanet olasi bir derstir, umarim gecerim de kurtulurum.