bugün

fen edebiyat fakültesinin edebiyat kısmı daha önce * bu kampusteydi. daha sonra görükleye taşınmıştır.
fen edebiyat fakültesi, 2002-2003 eğitim yılını bitirdikten sonra görükle'ye taşınmıştır. ayrıca benim okuduğum kampüs(!)tür. öğrenciler nedense (!) lise modundan fazla kurtulamamıştır. arkadaşlarınızla çimenlere yayıldığınızda bile size uzaylıymışsınız gibi bakarlar. içinde bol miktarda tiki barındırır. yonga cafe'nin sahibi ve çalışanları kafa dengidir. (fotokopi çeken hariç.) * kampüsün * tek güzel yanı görükle'ye gidip gelme işkencesinden daha kolay ulaşılabilir olmasıdır. (bkz: kime gore neye gore)
otogarın ve Ali Osman Sönmez Lisesi'nin yanında bulunan kampüstür ayrıca birde jandarma birimi vardır bitişiğinde...
gorukleden 93 otobusuyle bitmek bilmeyen yoldan sonra ulasmak istemesek de gitmek zorunda oldugum * lise gibi universite. *
Hayatımı karartan iğrenç binalar bütünü..her sabah 93'e bin 45 dk.yol git ..oldu yaa başka?kaldım zaten devamsızlıktan.Görükle iyi hoş da taa nerde bu okul ya daha yakına yapamadınız mı lan yeter be yaz okulu var şimdi de...
Hazırlığı bu kampüste okumak zorunda olduğunuz Uludağ üniversitesi kampüsü.
1998 yılında eğitime başlayan yalova yolu 6. km'de bulunan kampüs.
burada geçireceğiniz hazırlık sınıfı boyunca sosyal olmanız tavsiye edilir;fakat dersleri öğleden sonra olanlar için bu adeta imkansız hale gelir.rezzan adında bir müdüre sahiptir,öğrencilerin dertlerini dinlemek ve çare aramaktan çok kendini anlatma derdindedir.ingilterede ögrenim gördügünden herşeyi bilir.lise denginde bir okuldur.
uludağ üniversitesi kazanılmış kayıt yaptırmaya gidilmiştir. terminale yaklaşırken bir tabela görünür. özel ali osman sönmez üniversitesi inşaat alanı yazar. ilk düşünce kim gelir ki buraya olur. görükle'de kayıt yaptırılır. hangi bina diye sorulur. cevap ali osman sönmez kampüsüdür.
uludağ üniversitesi meslek yüksek okulu bölümlerini ve hazırlık sınıflarını bünyesinde barındıran, bursa terminaline yakın, şehrin dışında kalmış, adını bursalı zengin bir iş adamından almış, öğrencileri kayıt sonrası dumura uğratan kampüstür. kyk da kalan öğrenciler hergün görükle den buraya gelene dek okul yollarında harcanmaktadır.
bulunduğu yer itibarı ile eğitim yuvası görünümünden oldukça uzak olan kampüs.
okulu ilk senede bırakma sebebi olabilecek yer. ben kıyısından döndüm.
(bkz: kapalı cezaevi)

ben bide bunun lisesinde okumuştum, hemen yanında.
insanı sınayan bi cezaevidir.görükleden kalkan 93 nolu otobüste cezaevinin bir parçasıdır.kampüste üniversite havasından çok lise havası hakimdir.
edit:bir rivayete göre 6 yıl önce 93 numerolu işkence otobüsünde, yolculara bilet kesilirmiş.
eğer hazırlık okuma amaçlı orada bulunuyorsanız;logar kapaklarında bile ali osman sönmez adını görüp size bir seneyi lise tadında yaşatacak olan okulunuzdur.çok geçmeden gına gelir.180 saatlik devamsızlığınız göz açıp kapayıncaya kadar bitiverir.okula gitmeyi hiç istemezsiniz ama gitmeme olayı vicdan azabı olarak sizi sürekli rahatsız eder.'görükleye geçince ali osman sönmez'de yaptıklarımı yapmayacağım.'tarzında cümleleri sıklıkla kurduran ibretlik bir okuldur.
Birde SOsyal bilimler myo okulu bulunur bu kampüste ki eger ikinci öğretimseniz tadından yenmez.
kampüs falan değildir yanlış anlaşılma olmasın, yan yana 3 tane harap bina vardır. ilk haftadan gelen gına, gitmek bilmez; anlarsınız ki hep sizinle kalacaktır. lise 5'in -hazırlık- tadının çıkarılması falan da söz konusu değildir; hele de seviyesi yüksek bir sınıftaysanız...
bi' de şimdilerde hazırlık bınalarının ( b ve c blok) arası, evet o açık hava, dumanlı hava sahasıdır; kendini bilmez ergenler sağolsun.
kabuslar kampüsüdür. aman uzak durun. tavsiyemdir.
yalova yolundaki sosyal bilimler meslek yüksek okuludur.
lanet olsundur.
kış aylarında 93'ün geç gelmesiyle görükle'de oturan öğrencileri donma tehlikesiyle karşı karşıya bırakan okul.
bir an önce karar alınarak boşaltılıp, görükle kampüsü içerisine alınması gereken, gerçekçiyim ve kampüs diyemiyorum, bina. yüksek puanlar alıp uludağ üniversitesi' ni kazanmış adamın şehrin diğer ucundaki bir binada okutulmasının mantığı yok öyle ki.

not: binayı yaptıran şahsa saygı duyuyorum ancak bu, binanın eskişehir' e yakın, kampüse uzak olduğu gerçeğini örtmüyor.
görükle de kalıp her sabah ali osman sönmez kampüsüne gitmek zorunda kalıyorsanız gençlik yıllarınızı o yollar alıp götürecektir. her sabah 7 de kalkılır kahvaltı edilmeden 7:35 arabasına yetişmek için minibüse binilir. minibüsten inilir 93 e binilir. bir 45 dakika yolculuktan sonra kampüse ulaşılır. ve güne enerjik başlarsanız bile o yol sizi yorar ver derste uyuklamaya başlarsınız üstüne o yorgunlukla ders bittiğinde otobüsle bir 45 dakika daha geri dönüş vardır eve. üstüne elementary iseniz sıçtınız. allah tan intermediateyiz. *
lise ayarında diyebileceğimiz, uludağ üniversitesi yabancı diller yüksek okulu ve soysal bilimler yüksek okulunu içinde bulunduran, aynı zamanda hazırlık öğrencilerinin ilk yılını geçirdiği kampüs. Terminale yürüyerek 10dk dır ve tek avantajıdır.

Not: kimse sevmez ama ben nedense sevdim. küçük samimi ve çoğu insanı sürekli görüyorsun.
Tam lise tadında ve herkesin bir an önce fakultesine geçmek istediği yer. Ama koltuklari var ömrümde gormedigim rahatlikta en 50 yıllık. Genel olarak derslerde lise ayarında eğer elemantary iseniz.

Edit:sonunda kurtulduğum yer.
içine zorla konulmuş öğrencilerden oluşan, herkesin 1 sene yatarız hertürlü geçeriz hayalleriyle geldiği okul. Sosyal bilimler ve yabancı diller yüksek okulunu bir arada bulundurur. Hazırlıkta bazı bölümlerin hem not hem devam bazılarının ise sadece devam zorunluluğu konulması sebebiyle kaosa süreklenmiş haldedir. Bu nedenle öğrencilerim kafasında zaten geçicem neden çalışayım şeklinde sorular sebebiyle bir sene ben burda ne yapıyorum lan şeklindeki sorularla harcanır. Görükleye uzaklığı sebebiyle çileden çıkarır, karamsarlığa sürükler . imkan varsa uzak durulmalıdır.
güncel Önemli Başlıklar