bugün

aktüerya her türlü riski analiz etme, olasılıklarını tahmin etme ve bu olayların finansal etkilerini hafifletici güvenlik programları oluşturma bilimidir.
zekice yapılan hesaplamalar ile bu bilim, halkı uyutmak için de kullanılabilir.
(bkz: aktüerya bilimleri)
sigorta , yatırım gibi konularda matematiksel hesaplamalar ve istatistiksel bigilere dayanarak uzun vadeli tahminler ve stratejiler belirleme bilimidir.
ayrıca günümüzün populer mesleklerinden ;
(bkz: aktüer)
Aktüerya; sigortacılık tekniğiyle buna ilişkin yatırım, finansman ve demografi konularında Matematiksel-istatistiksel teori ve tekniklerin uygulanmasıyla sigortacılık konusunda tabloların oluşturulması, yasal düzenlemelere uygun olarak tarife ve teknik esasların belirlenmesi, rezerv ve kar paylarının hesaplanması ve bunlara dair finansal raporların hazırlanmasının öğretildiği bölümdür. Ülkemizin sigortacılık ve finans kesiminin ihtiyaçları doğrultusunda eğitim-öğretim yapan Aktüerya Bölümü en genel anlamda Hukuk, Finans ve Matematik bilim dallarının harmonisi ile gerçekleştirmiştir.
ne okuyorsun sorusunun cevabını verirken alakasız bir çok yoruma maruz kalan bölümdür.
abd'deki en iyi meslek.
Moda,giyim ve tasarımla ilgili olduğu zannedilen ancak ekonomi,bankacılık ve sigortacılık alanının genel adıdır. Marmara Üniversitesinde aynı isimle bölümü vardır.
ygs 1 puan türü ile öğrenci olan bölüm.
gereksiz bir bölüm gibi gelmiştir hep,oysaki ne iş yaptıklarını bile daha yeni öğrendim.gidin 2 yıllık sigortacılık okuyun daha çok para kazanırsınız.
Yalnızca Marmara Üniversitesi bankacılık sigortacılık myo bünyesi altında olan 4 senelik lisans bolumu. Ygs-1 ile öğrenci alır yani sayısal bir bolumdur. Finans fakültesine aldırtmaya çalışıyoruz ama bir iki senesi var daha. Hacettepedeki aktuerya bilimleridir. Aktuerya bitiren aktüer olmaz. Aktüer olabilmek için 3 bölümden oluşan ve her bölümde 4 sınavın bulunduğu sınav ücreti 115 tl olan sınava girmeniz gerekmektedir. ilk sınavı verince stajer aktüer, ikinciyi verince yardımcı son sınavı da verince aktüer olursunuz. Abd ve Avrupa da en çok kazandıran meslektir son 3 senedir. ingiltere de 2bin aktüer olmasına karşın aktüer sıkıntısı çekiyoruz denmektedir. Turkiyede ise kayıtlı aktüer 80dir. Bu azlıltan dolayı genel mudur maaşı isteyen vardır. Sigortaya git daha çok kazandırskn diyenlere kanmamalı. Zira meslek hakkında hiçbir bilgisi yoktur.
öğrenci olduğum dönemlerde merak saldığım sertifika eğitimlerine katıldığım bilimdir. başlarda kabus gibi görünse de istatistik ve ticari matematik tabanı olan herkesin kolaylıkla kavrayabileceği konuları içerir. finansal raporlamalar konusunda da tecrübeleriniz oluşur. ileride banka, finans alanında çalışmayı düşünenler için uygun bölümdür adına aldanmayın, araştırın derim.
türkiye'de sallanmayan bölüm.
2015-2016 taban puanları da şöyledir efendim (bkz: http://www.5nnnnn1k.com/p...lari-bolum-bilgileri.html)
insanların doğum, ölüm, hastalık, sakatlık, emeklilik gibi yaşamını; kaza, yangın, deprem, hırsızlık, sel gibi mal varlığına etki eden, önceden bilinmesi beklenmeyen olayları, bu olaylardan kaynaklanacak finansal etkileri inceleyen bir bilimdir.
aktüerya bilimi üniversitelerde lisans ve yüksek lisans programları arasındadır. aktüerya programının amacı bizleri bilebilecek durumda olmadığımız olaylara karşı doğabilecek olumsuzluklara karşı finansal açıdan korumak, hasarları en aza indirgemektir.
lisans programları: marmara, hacettepe, karabük ve kırıkkale üniversitelerinde, yüksek lisans programları: marmara, hacettepe, odtü, bahçeşehir, yaşar ve ufuk üniversitelerinde bulunmaktadır.
mezunlarının sigorta şirketleri, finans kurumları, fon yönetimi şirketleri, devlet kurumları, üniversiteler, araştırma ve danışmanlık şirketleri gibi geniş bir çalışma alanı bulunur.
ancak aktüer unvanı alabilmek için bu bölümü okumak yeterli olmayıp, hatta şart bile olmayıp, hazine müsteşarlığının açtığı 4 aşamalı sınavda başarı göstermek gerekmektedir.
yurt dışında prestijli meslekler arasında yer alırken, ülkemizde ne yazık ki hak ettiği değeri göremeyen bir meslektir.