bugün

seçim günü acaba hangisine versem diye düşünürken bir de bakmışsınız ki genç partiye oyunuzu vermenize sebep olacak dilemma.
elma yemek ile merdiven çıkmak arasında kararsız kalıp aniden halay çekmeye benzer.
biri merkez görünen,biri sol görünen iki sağ partinin arasında kalmak gibidir..
buyuk bir ikilemde kalmıs, suurunu kaybetmis insandır. ikisi arasında ki farkları her zorunlu ogretim suresini bitiren insan yapabilecek duruma gelmistir. tabi isteyene, dusunene.
iki zıt görüşü savunanlar olarak ele alındığında, deniz amaçlı alanya'da ya da dağ, göl amaçlı abant'da , otelde kalmayı tercih etmek gibi bişeydir. Kesin olan tek şey bu seçimden hangi otelin cebini dolduracağıdır.
(bkz: hayvansin riza)
ikisi arasında kararsız kalanların nasılsa ikiside bişeye yaramaz deyip boş atmanın daha mantıklı olduğunu düşünmesi gereken bir ikilemdir.
çok fazla televizyon izleyen apolitik insanların içine düşebileceği durum. zira şimdi televizyonu açıp baksak ne var diye,rte insanı ile deniz baykal insanı birbirine bok atmakta diğer partiler muhtemelle kuvvet 2. planda kalmaktadır. e gariban halkım napsın televizyondan görebildiği kadarıyla akp ya da chp ye oy atmak zorunda hissedicek ve televizyonda dinlediği bir kaç cümlecikle oyunu belirleyecektir. malesef ülkede bu kararsızların çokluğu azımsanmayacak kadar fazladır. kıçımızla güldüğümüz aşmış reklam afişlerinin tek nedeni bu kesimi etkilemektir. bu akımıda hiç şüphesiz cem uzan ibişi başlatmıştır.
gunumuzdeki is adamlarinin icinde bulunduklari durumdur.
(bkz: akp ile ip arasında kararsız kalmak) ben bugün bunu gördüm...
olmayacak varsayımdır.
şu tekerlemeyi ezberlemeleri şiddetle tavsiye olunucak insan grubudur:
sağım sarımsak solum soğan, sağım sarımsak solum soğan...
oyunu düşünceye göre değil de meclise giren bi parti olsun ne olursa olsun şeklindeki bir düşünceye göre vermektir. doğru mudur değildir.
hala kararsızsan verme denecek durum.hele ki akp ile chp arasında.bu nasıl anlaşılmaz bir kafa karışıklığıdır.1 aydır türkiye'nin kaderi oylanacak deniyor buna rağmen hala akp ile chp arasında kararsız kalmak boğaz köprüsünden atlayıp canlı kalmaktan daha zor.helal olsun.
soylenenlerin aksine son derece olağan bir durumdur. nedeni ise ülkem şartlarındaki basiretsiz yöneticilerin her hafta birbirinden felaket politik tutumlarını ortaya koyarak insanın bir anda sinir katsayısını yükseltip "tüh senin gibi adama be! sana inat karşındakine vericem ulan" deme ihtimalinin çok yüksek olmasıdır. Ayrıca bu iki siyasi parti abartılacak kadar birbirinden farklı da değildir. ikisi de merkezdedir farklı başlıklar altın biri sağ diğeri sol, başka başlıklar altında tam tersi söylemler geliştirebilme kabiliyetleri vardır. abartılacak bir durum değildir vesselam.
ajdar ve bülent ersoy arasında kalmak gibidir...
vicdan aramasında doğru yönü aramakla eşdeğer ikilemdir.
(bkz: joker hakkı)
aynı dışkı ortasından kağnı tekerleğinin geçtiği durumlarda ortaya çıkan çift dışkılık durumunda dışkılar arası tercih yapmakta zorlanmak anlamını taşıyan hakiki dilemma.
vira bismillah, din de bizim devlette bizim diyen baykal'la, che tişörtünü sırtından çıkarmayan enternasyonel sosyalist şeysine girme sevdalısı erdoğan' ı görünce türkiye cumhuriyeti'nde yaşayan seçmenlerin %67'sinin bu aralar en az bir kez düşündükleri eylem.
birinin şeriat ülkesi yaratma amacı vardır, diğerinin ise hiçbir amacı yoktur.
şimdi karar verebilirsiniz.
melek mi olsam şeytan mı olsam kadar uç bir ayrımın ortasında kalabilme başarısıdır. herkese nasip olmaz bu kadar kara cahillik.

ha melek ve şeytan birer uç olduğu için benzetmedir, zira ikisinden de meleği bırakın kafasındaki hare olmaz.
liberal ulusalcı olmak gibidir sanki galiba.
ben de dahil bütün gidişattan memnun olmayanların suratlarındaki oehh ifadesini görür gibiyim. toplumsal muhalafetin işte asıl sorunu da bu zaten. seçeneksiz bırakılmışlık.
duvardan duvara çarpıp parçalanmaktır. bir tarafta din istismarı yapıp oy toplayanlar, diğer tarafta tek sol biziz deyip hala atatürk ün mirası yiyenler.