bugün

ölmüş bir insanın yavşaklardan korunmasını sağlayan bir kanundur. atatürk ün korunması gereken manevi bir kişiliği mevcuttur ve bu tck anlamındaki manevi kişilik korunmasına ilişkin düzenlenmeden biraz daha geniş yorumlanmalıdır. bu nedenle kaldırılması uygun olmayan kanundur.
kaldırılmamalı ve zaten kaldırılamaz da.... zira yobazların yalanlarının tersine, atatürk'ü koruma kanunu, atatürk'ün eleştirilmesini değil, atatürk'e sövülmesini yasaklar. inanmayanlar kanun metnine bir baksın. uzun değil:

http://tr.wikipedia.org/w...A7lar_Hakk%C4%B1nda_Kanun

yani yobazlar aslında diyorlar ki "kanun kaldırılsın, atatürk'e istediğimiz gibi sövelim"... yok öyle yağma!...

yahu atatürk'ün eleştirilmesi yasak olsaydı, memlekette ne kadar yobaz var alayının kodeste olması icap ederdi. yobazlar işte böyledir!... yalan söylerken "bari biraz insaflı yalan söyleyeyim. belki insanlar fark eder, rezil olurum" gibi kaygıları hiç yoktur. hitap ettikleri kitlenin zübük yalanlarını anlayacak seviyede olmadığını pek iyi bilirler.

biz bunları dediğimizde klasik yalanlarından bir diğeri devreye girer "ama memlekette dine, peygambere hakaret serbest" derler. bu da yalandır. gerçekte dini değerlere hakaret suç, eleştirmek serbesttir.
Bazı hergelelerin "kaldırılmamalı yoksa yobazlar söverler" sığlığıyla olaya yaklaştığını görüyoruz.

Tosunum atatürk e sövmekle sana bana sövmek arasında bir fark yok. Sen atatürk ü insan üstü bir vatlık statüsüne koyduğun için böyle bir kanun koydun.

Bana sövmekle açacağım hakaret davasıyla atatürk e sövülünce açılacak hakaret davası aynı değil diyosan senin ben adalet anlayışına sokayım.
kaldırılsın tabii.
Dünya da kanunla korunan tek adam olan Mustafa Kemal'de konuşulabilsin.
Tarihçilerin önü açılsın
Uzun saçlı abinin dediği gibi şahsına kaldırılabilir ama ilke inkılapları değiştirilemez. Amaç zaten yavaş yavaş Cumhuriyeti piyasadan silmek bunu artık daha rahat ifade edebiliyorlar. Video daki şapkalı ablaya üzüldüm cidden çok cahil, atatürk olmasa osmanlı devam edecekti dedi ya, bunu neye dayanarak söyledi bi insan Osmanlı'nın neden çöktüğü hakkında hiç fikir sahibi olmadan konuşursa ortaya bu tablo çıkıyor tabi.
özel kanun - genel kanun ve tahfif - ağırlaştırıcı neden ayrımını bilmeyen andavalların hukuki yorumlarına bırakılamayacak kadar derin bir tartışmadır. işte bu yüzden kaldırılmamalıdır. en basit olarak genel kanundaki hakaret şikayete bağlı suçtur, mevzubahis özel kanundaki hakarette savcılık re'sen(kendiliğinden) harekete geçer. akıl fukara olunca fikir ukala olurmuş.

al sana genel kanun;

Kişinin hatırasına hakaret
MADDE 130. - (1) Bir kimsenin öldükten sonra hatırasına en az üç kişiyle ihtilât ederek hakaret eden kişi, üç aydan iki yıla kadar hapis veya adlî para cezası ile cezalandırılır. Ceza, hakaretin alenen işlenmesi hâlinde, altıda biri oranında artırılır.
(2) Bir ölünün kısmen veya tamamen ceset veya kemiklerini alan veya ceset veya kemikler hakkında tahkir edici fiillerde bulunan kişi, üç aydan iki yıla kadar hapis cezası ile cezalandırılır.

al sana özel kanun;

Atatürk'ün hatırasına alenen hakaret eden veya söven kimse bir yıldan üç yıla kadar hapis cezası ile cezalandırılır.
Atatürk'ü temsil eden heykel, büst ve abideleri veyahut Atatürk'ün kabrini tahrip eden, kıran, bozan veya kirleten kimseye bir yıldan beş yıla kadar ağır hapis cezası verilir.
Yukarıdaki fıkralarda yazılı suçları işlemeye başkalarını teşvik eden kimse asıl fail gibi cezalandırılır.
Birinci maddede yazılı suçlar; iki veya daha fazla kimseler tarafından toplu olarak veya umumî veya umuma açık mahallerde yahut basın vasıtasiyle işlenirse hükmolunulacak ceza yarı nispetinde artırılır. Birinci maddenin ikinci fikrasında yazılı suçlar zor kullanılarak işlenir veya bu suretle işlenmesine teşebbüs olunursa verilecek ceza bir misli artırılır.
Bu Kanunda yazılı suçlardan dolayı Cumhuriyet savcılıklarınca re'sen takibat yapılır.
Bu Kanun yayımı tarihinde yürürlüğe girer.
Bu Kanunu Adalet Bakanı yürütür.

şimdi kaybol.
henüz şapka kanunu diye bir kanun yürürlükteyken boşuna tartışılan hede hatta ve hatta hödö. insan haklarına aykırı kişi koruma kanunumuz var. dünyada 1 örneği olsa haklıdır diyeceğim.
5816 NOLU KANUN KALDIRILSIN. ONUN YERiNE iLK 5'E GELSiN BU KANUN.
bazı yobazların boş laflarla kanunun kaldırılmasını istediğini görüyoruz.

önce cahil yobazlara şöyle bir bilgi vereyim: kanunlarımıza göre hakaret, görevi başındaki devlet büyüklerine, atatürk'e ve dini değerlere yapılmadıysa savcılığın re'sen soruşturma açmasını gerektiren bir suç değildir. sana sövülürse gider şikayetçi olursun. eğer ölmüş bir kişiye sövülürse (peygamberler ve atatürk dışında) hakaret davası açılması ancak ölmüş kişinin yakınlarının suç duyurusunda bulunmasıyla mümkün olur. atatürk örneğinde sağ yakını olmadığı için söz konusu kanun kaldırılırsa kendisine sövmek serbest olur. şimdi gelelim sadede:

ey cahil yobaz, bir kere atatürk'e sövmekle sana sövmek arasında fark var. çünkü o atatürk, sense cahil bir yobazsın.. meseleye senin gibi bakarsak şu anda görevde olan tüm devlet büyüklerini de insan üstü bir varlık gibi görmek icap eder. neden?

zira daha önce dediğim gibi onlar hakkında hakaret davası açılması için kendilerinin şikayetçi olması şart değildir; savcılar re'sen dava açabilir. madem ki cahil kafana göre sıradan vatandaşla, başka biri arasında bu kadar fark olması o kişiyi insan üstü bir varlık durumuna sokar, bu durumda bakanlar kurulu yunan panteonuna dönmüş sayılır. öyle değil mi? (bkz: yobaz ve zeka)

lan bari iki dakika adam olun da gerçeği söyleyin "canımız atatürk'e sövmek istiyor. kanunun kaldırılmasını isteme nedenimiz budur" deyin.
tck 216'yı da kaldırsınlar o zaman olur.

TCK. MADDE 216

3. fıkra: Halkın bir kesiminin benimsediği dini değerleri alenen aşağılayan kişi, fiilin kamu barışını bozmaya elverişli olması halinde, altı aydan bir yıla kadar hapis cezası ile cezalandırılır.

bu yasayı kaldırın görün bakalım. amına koduğumun salakları.
kaldırılması taraftarıyım. kaldırılması atatürke hakaret değildir. bilakis özgür tartışma ortamı yaratır. ve artık atatürkü de doğrularıyla yanlışlarıyla tartışabiliriz. gerçi şu an zaten her türlü tartışma yapılabiliyor boyutları hakareti bulan. o yüzden şu anda yürürlükte gibi bi kanun değil. zaten hükmü yok. tamamen kaldırılsın kimseye külfet olmasın, kimse işine geldiği gibi kullanmasın bunu.
"bir kere atatürk'e sövmekle sana sövmek arasında fark var. çünkü o atatürk, sense cahil bir yobazsın"

Görüldüğü üzere atatürk bunlar için ilahi deredece bir "insan".

işte yalnış tam da burada sayın seray severler. iki insanın adalet önünde eşit olduğu gerçeğini hiçe sayarak "ama devlet başkası sense sıradan bir vatandaşsın" dersek adaletten haktan hukuktan bahsedemezsin. Adaletin gözünün kör olmasının ana sebebi bu değil midir?

Neymiş atatürk e rahat sövwbilmek için kaldırılsın isteniyomuş. Bu kanun onu sövülmekten kurtarıyormuş bak bak. Hergeledeki zihniyete bak. Sövecek olan her türlü söver zaten bunu kanunla mı engelliyeceksin?

Bugün biri çıkıp atatürk le ismet i karşılıklı otizbir çekerken karikatürize etse yeri yerinden oynatırsınız hakaret var diye. Ama peygaöbere olsun ya da başka devlet adamlarını köpek gibi gösteren karikatürlere ses çıkarmazsınız. Onlar ifadelerin de özgür de atatürk karikatürü çizen değil mi?
Hakareti ifade özgürlüğü kalıbına sookup millete yağdırınca bişey yok sana yapılınca kanun var uygulansın yok öyle yağma.

Kimsenin atatürk e sövme gibi bi derdi yok. Onu ilahlaştırıp innsan üstü bir varlıkmış gibi dokundurmayan eleştirtmeyen çürümüş zihniyetlerle derdi var.

Lincoln u koruyan bi kanun var mı? Ya da ingiliz kraliçeesini. Merkel i kanunn mu koruyor?
osmanlıcılık oynayan hayalperestlerin saçmalıklarıdır.
o adam olmasaydı böyle konuşamazdınız.
o kadar izahata rağmen kimi yobazın hala kaldırılmasını istediği kanundur.

yobazlar diyor ki "kimsenin atatürk e sövme gibi bi derdi yok". yoksa yasa neden zoruna gidiyor? yasada atatürk'ü eleştirmek yasaklanmıyor ki!

"efendim sıradan insanla atatürk neden farklı kanunlara tabi olsun?"... olur gülüm... o zaman "devlet büyüklerine hakaret" hakkındaki kanunları da kaldıralım. herkes rte'ye paşa gönlünün istediği gibi sövsün... hangi birine yetişebilirse dava eder artık ondan sonra...
Atatürk'ü koruma kanunu adnan Menderes tarafından çıkarılmıştır.
kanunun çıkarılma amacı demokrat parti döneminde ticaniler denilen şerefsizlerin atamıza hakaret etmeleri, büstlerini kırmalarıydı. sonra bu ticanilerin lideri karısı tarafından bir oğlanla ilişki halinde basıldı. öyle dindardır atamıza sövmek isteyen şerefsizler!...
belki kimse benden böyle bir söz beklemiyor ama söyliyim. kaldırılmamalıdır. hatta genişletilmelidir.

atatürk, sonuçta türkiye'de belli bir oranda insan sevilen kişi. her önüne gelen saçma sapan şey söyleyememeli onunla ilgili.

hatta bunun içine osmanlı padişahları, peygamberimiz ve diğer -büyük kitleler tarafından- sevilen kişiler de dahil edilmelidir.
bu korumayı kaldırırsalar hemen annelerini korumaya almaları gerekecektir. zira sonrasında anneleri bellenir...
birde kanun genişletilsin, efendime söyleyeyim padişahlarıda korusun falan diyen var. onların zihniyeti ne biliyormusun?
atatürke güvenmiyorlar. içten içe biliorlar kaldırılırsa nelerin ortaya çıkacağını. onun yerine ya padişahlarıda koruyalım ödeşelim diyorlar. ihtiyacımız yok! padişahlarında ihtiyacı yok. onların yaptığı iyi kötü herşey bugün ortada zaten. ama atatürk tam bir kayyum. millet ilkokul bilgisiyle kendine empoze edilen bilgisizlikle

-atatürk

+oo atatürk e dokunanı varyaa sikerim haaaa!

-noldu lan sen tanıyon mu onu?

+ülkeyi kurtardı işte

-başka?

+okadar daha napsın?

-kardeşim sen bu adamı tanımıyorsun bile.

olay bu.
Şakirt popülasyonu azalıp nesilleri tükenirse kaldırılacak olan kanundur. O zamana kadar herkes avucunu yalasın.
Kaldırılmamasını isteyenler istedikleri herşeyi eleştiriler dahil hakaret kapsamına sokacak.

Misal ben atatürk e diktatör diyecem. Herifin biri çıkacak ya da savcının biri "sen atatürk e diktatör diyemezsin bu hakarettir" diyip 5816 dan dava açacak.

Peki diktatör demek hakaret mi?

Yoksa bir eleştiri bir görüş mü?
neyin üstüne gidersen oradan patlak yersin derler.bu milletin içinde olacak o yasak kağıtta değil. ha eğer yoksa zorla da bunu yaptıramazsınız. insanın aklına şöyle bir şüphe vermeye hem ne gerek var ? "la bu adam ne yapmış ki buna hakaret etmeye yasak koymuşlar" düzgün adama kimse hakaret etmez zaten. bana sorarsanız kaldırın derim.
götünüzü kollayın sıra bize geliyor.
bu kanun ile birlikte halkın dini inançlarını, vs... diye devam eden kanun maddesi ve benzerleri de kaldırılmalı.
Öncelikle bunu tartışan özürlü topluluk atatürkü kanunlar değil ilham kaynağı olduğu gençlik koruyor.