ehl-i sünnet tivinin röportajına konu olan sorudur efenim.

https://www.youtube.com/watch?v=JV10o3oZ_PI

03:30 dakikasında çıkan abla "80 yıl önce ölmüş bi adamın neyini yaşatıyolar..." diyerek son noktayı koymuştur.hay ağzına sağlıktır.
her bi bok bitti,fende,teknikte, birinci sıradayız de sıra ona geldi.
0.34'te çıkan abi zihniyeti özetlemiş zaten.
kadın yanlış söylemiş, doğrusu

80 yıl önce ölen bir adamın neyinden korkuyorlar

olmalıydı.
(bkz: kaldırılsın)

Türkiye bunları aşmalı artık.
80 yıl önce ölen bir adam derken bunu padişahlarla karıştırıyorlar herhalde. Fikir farklı, vucut farklı.
--spoiler--
tece cumhuriyetinden %99 memnun değildir.

--spoiler--

bir tanesi oldukça ilginçtir:

--spoiler--

fikre göre şahsına laf edemiyoruz dimi, herkes istediği gibi konuşmakta özgür yani kaldırılmalı.
--spoiler--

başka diyecek bir şey yok ki amk. islamiyeti hararetle savunan başı açık aplayı da takdir etmek lazım. *

(bkz: kendi halkından utanmak)
(bkz: ölü kanun)
kaldırılmalıdır.
zamanı gelince o da olacak!
gereken cevabı halk vermiştir.
Gereksiz istektir. Sanki koruma kanunu kalksa şimdikinden fazlası olacak gibi. Dünyada en çok Atatürk düşmanı Türkiye'de var onlarca kişi atıp tutuyor zaten hakkında.
kaldırılsın zaten bir işe yaramıyor.
1500 yıl önce çıkmış din nasıl hala yaşatılıyorsa aynısıdır. Saygı.
Sacma bi arap dini nasıl bi organizasyon yapilmissa hala insanları etkisi altında bırakmış arkadaş.
oncelikle turkiye cumhuriyeti anayasasinda bulunan bir kanun hakkinda fikir alirken turkceyi konusamamasindan turk olmadigi anlasilan adamlarla degil adam gibi turkce konusan birileriyle röportaj yapilmasi gerekiyordu diye dusunuyorum. kisiler arasından en cok yeşil polo yaka tisort giyen genc arkadas ve kirmizi montlu kisa sacli bayanin soyledikleri mantik cercevesinde geldi. ha en son sirti donuk konusan beyni buhar abla hakkinda be desem bilemiyorum. kendinden utaniyormus. bence de utanmali. yoksa bugun sokakta o sapkayla sirtinda ortusu olmadan dolassaydi bi caminin bahcesinde tabanindan kirbac falan yiyecekti haberi yok. demiyor benim tercihim bu seriat olsa mecbur uyacaktim ama ataturk beni kadın olarak ozgur kildigi icin simdi nefsim ne isterse onu giyiyorum. diyor ki beni zorla soydular boyle. bugun sokakta sadece agzi burnu ve gozu gorunen o kadinlar var ya (ciplaga da giyinige de sonuna kadar esit ve ayni derecede dogal bakiyorum) heh iste onlar inanci saglam oldugu icin oyle oh ne ala nefsim sen soyle ben yapayim demiyor. ki onlarinda cogu ataturku sevmiyor. bir de kalkmis demiyor mu bu ulkede emegi yok napmis ki. 3 tane padisah adi ezberlemis sorsan onlarinda tarihini ne kadar bildigi tartisilir. kalkmis hala konusuyor. bu arada yaov eskiden coh guzeldiy ataturh neyyapmiskiy seriyatiy kaldirmiskiy diyenler icin ismekin yabancilar icin turkce dil kurslarini siddetle oneriyorum.
bi madde daha ekleyelim ATATÜRKe laf edeni türlü işkencelerle öldürelim onu sevmeyen ölsün be...
Çanakkale savaşında 250 bin insanını kaybetmiş trablus'ta derne'de tobruk'ta sakarya'da dumlupınar'da savaşan bir lider! kaçınız bu vatan için parmağınızı kanattınız orospu çocukları. çıkmışsınız adama laf atmaktasınız. siz o devirde yaşasaydınız korkunuzdan bokunuzda boğulurdunuz. şimdi şimdi özgür bir şekilde sokaklarda dolaşarak röportaj vermek ya da klavye başında hakaretler savurmak ne de kolay. mustafa kemal ve dahi onun arkadaşları olmasaydı o sokaklarda sizi domaltıp sikerlerdi. o zaman size bir koruma kanunu gerekirdi.

not: izleyin ibneler.

https://www.facebook.com/...o.php?v=10150943923155515
Atatürkçüyüm ama bencede kaldırılsın dünyada tek kanunlarla korunan insann neden koruma ihtiyacı duyuluyor?
Bömböşyöz yöl öncökö dön. Demek ki kemalizmi de din olarak kabul ediyorsunuz islam'la kıyasladığınıza göre dangalak herifler!
maden özgürlük var atatürke özel koruma niye ? bunun altında başka bir neden aranmalıdır. biri neden koruma kanunu yapar başka bir insana gizlediği sakladığı bişey mi var acaba ?
Kanunlar hukuk devletleri için geçerlidir. Ak-it 'in yaptığı ne oldu? Ancak mağdur oldular. Benim özgür basınımın binasını bastılar diye ağlarlar kürsülerde.
Kaldırılabilir, kaldırılmalıdır da.

Zaten objektif bir insan, tarihi açıp okuduğunda, Atatürk hakkında olumlu-olumsuz yorumlar yapacaktır. Ben objektif olarak bakıyorum ve diyorum ki atatürk zor işler başarmış, büyük bir kara parçasını elde tutmuştur ve elindeki imkanlar dahilinde de yapılabileceğin en iyisini yapmıştır. Hataları var mıdır ? vardır. Benim de var, senin de var. Herkesin hataları var. Ama ben atatürk' ü anlatırken güzel anarım. yaptığı güzel şeyler sayesinde iyi kötü ayaktayız hala.

Ama herkes objektif olmak zorunda değil, herkes atatürk' ü sevmek zorunda değil. Ama gayet kalın bir çizgi var. Atatürk kötü diyebilirsin, bu fikirlerini anlatabilirsin, kitaplar basabilirsin. Lakin, bana atatürk' ün kötü olduğunu zorla kabul ettiremezsin, etmem için fiziksel, manevi baskı yapamazsın. Konuşmanı yap, ben konuştuğun ortamdan uzaklaşıyorsam zorla bana konuşmanı dinletemezsin. Zorla kitabını okutturamazsın.

Bırakın herkes istediği gibi düşünsün, istediği gibi konuşsun. Yahu sevgilisinden ayrılan arkadaşlarınıza dünyanın en güzel konuşmalarını yapanlar sizler değil misiniz ? Hanginiz o an arkadaşınızın mükemmel hissetmesine sebep olabildi ?

Atatürk' ü koruma kanunu kaldırılsın. Ama daha 8-10 yaşındaki çocuklara da korkutucu dini bilgiler verilmesin, cehennem anlatılmasın, atatürk büyütülerek anlatılmasın yada kötülenmesin. Küçük çocuklara sadece iyi ahlakı öğretelim. Şu kanun kalkarsa biliyoruz ki mevcut hükümet acayip işler yapacak. O yüzden objektif bir hükümet geldiğinde kaldırılabilir bir kanun olacaktır. Zaten o zaman kaldırılacak bir sürü kanun, yapılacak bir sürü uygulama olacak ya, neyse.

edit : olm ne pis bir ortam olmuş burası.
Sevişmek serbest olsun. Ölmüş gitmiş allah rahmet eylesin de geleceğe bakalım sevişelim.

Bir adet saçma soru.

O zaman rte yi koruma yasası çıksın.
Teklifi söz konusu bile olamayacak kanun.

Böyle bir başlığın açılması bile ecdamıza, tarihe hakarettir.

Atatürk olmasaydı neye sahiptin, hangi hakla yaşıyordun ?
Yahu, insaf utanın be.

bunu düşünenlerle aynı milliyet'ten olduğuma inanamıyorum.
Atatürk'ü unutturamayacaksınız, unutturamazsınız.
gücün, kapasiten yetmez terbiyesiz.
Ölmüş bir adamı neyden koruyacaksın? Adam ölmüş gitmiş. Kaldırılsın tabi.
kesinlikle kaldırılmalıdır. ağır atatürk hayranıyım ama gerek yok böyle bir kanuna fikirler özgürdür. siz karşıdaki kişinin fikirlerini beğenmiyebilirsiniz ya da haksız olduğunu düşünebilirsiniz ama kimsenin düşünme hakkını elinden alamazsınız. kimine göre katildir kimine göre ilahtır size ne? siz atatürk' ü koruyunca daha mı mutlu oluyor saçmalamayın bence. karşıdaki fikrini söyler varsa kanıtınız sizde öyle olmadığının savunmasını yaparsınız.

not: bu yazıyı okuyup atatürk' ü sevmediğimi düşünen orospu çocukları selam.