bugün

bir ülkenin kurucu gücü, eğer kanunlar ile korunuyorsa kendi halkından; bu, totaliter rejimin, kara mizah tadındaki etkisini ve halkın nankörlüğünü iliklerimize kadar hissettir.

kaldırılsın.
Mustafa Kemal'i kutsayan türklerin olduğunu görünce, kaldırılmasının hayırlı olduğunu düşündüğüm kanun.

Evet, kalkmalı.
- Evet kaldırılsın.
El cevap: kaldırılsin.
(bkz: muhammed) ?

edit: eksileyenler, sizin ailelerinizi ...
Geç bile kalınmıştır.
devlet tarihinde çok önemli bir isimdir mustafa kemal atatürk. insanlar hakkında ne düşünürse düşünsün. bu yüzden bile kaldırılmamalı.

osmanlı devam etseydi yine bu kadar özgür olacağını sanıyor herhalde 03:10 daki kadın.

zaten o %99 u atatürkü sevmiyor diyen cahile hiç bir şey diyemiyorum.

iki kelimeyi bir araya getiremeyen adamlara bu soruyu sorarsan cevabı böyle olur işte.
keşke düzgün bir ülke olsak lan. özgür böyle, hukuk devleti falan.
bu durumda zaten böyle bir kanuna kesinlikle ihtiyaç duyulmayacaktır. bilumum gazeteler atatürk'e hakaret etsin, biri çıksın ayyaştı desin, öbürü yok vatan haini bilmem ne desin; sonra peygambere hakaret edildiği zaman auuuvv.
kimseye hakaret edemezsin arkadaş öyle, ne atatürk'e hakaret edebilirsin, ne şahsen bana edebilirsin, ne serdar ortaç'a edebilirsin, ne de peygambere edebilirsin. kimse yanlış anlamasın bu örnekleri rastgele verdim. zaten yasalarla da koruma altında bu.
gel gelelim zaten uygulanmıyor ki bu kanun. 10 saniyelik bir google araması:
"... atatürk gibi şerefsizlerin soyunu ...."
eee? hani? nerede 1 yıldan 3 yıla hapis? he ben burada cumhurbaşkanı'na sövsem yarın mahkeme celbi gelir bundan eminim.
yasalar uygulandıkları kadar geçerli değil midir zaten?
bu yasa kaldırılmalı. ama kimse kaldırmaya niyetli değil. laf çıkıyor çünkü buradan. birileri zorla yasa çıkarttınız diyebiliyor. yasayı çıkartanı da bilmiyor ya neyse.
he çok ifade özgürlüğü istiyorsanız cumhurbaşkanına hakareti de kaldırın? hani her gün birilerini dava ettiğiniz? herkesi aynı yasaya tabi tutun çok eşitlikçiyseniz madem.
Kanun sebebiyle rahat rahat Atatürk'e küfür edemeyen göt lalerinin kaldırılmasını istediği kanun. Ulan uzun herife en ufak bişeyde 'comhorboşkonono hokorot odomozson' diyen ikiyüzlüler, memleketin kurucusuna sövmek için rahat zemin aramaktadır.
Hele bazı paçavra gazeteler ve onların satılık yazarları iştahla beklemektedir.
fikir ozgurlugunun bokunun ciktigi bu gunlerde kaldirilmasini teklif dahi etmenin mantigi yoktur. charlie hebdo peygambare hakaret eder adi fikir ozgurlu olur, ulkemizi kuran adama kufredince oda fikir ozgurlugu olsun degil mi? buna cevabi hic alakasiz biri, papa gecen gunlerde verdi. yanindaki dostunu gostererek annesine kufretse suratina yumrugu yemeyi goze almasi gerektigini, insanlarin inanclariyla dalga gecilemeyecegini soyledi. fikir ozgurlugu adi altinda insanlarin inanclarina, sevdiklerine, deger verdigi kimselere hele ki coktan ölüp bu dunyadan gitmis olanlara futursuzca kufretme konusunda hala bu kadar israrciysaniz bu ulkeden siktirip gitmenizde bir sakinca yoktur. daha o kadar gevsemedik.
kalkmasında bir sıkıntı yok. onu ve değerlerini yasalar olmasa bile biz koruruz.

hırsız ve rüşvetçi köpeklerden korkumuz da yok. ne söyleyeceklerse söylesinler kuyruk acısı geçmemiş hainler.
Sizde bırak bu devleti kuran kişiye ölüye bile saygı yok. Ölü bir insanın arkasından ağzınıza geleni söylüyor bir de müslümanız diye geçiniyorsunuz. Ayıptır günahtır be. Nerenize battı Atatürk? Bir devletin küllerinden yeni bir devlet kurması mı Zorunuza gitti? Siz o gevurların elinden kurtarması mı zorunuZa gitti? Hiç umut yok kardeşim bu ülkede artık. Sizin gibilerin yazdıklarını okudukça sinirlerim bozuluyor biraz insan olun Allah aşkına, terbiyesizlik etmenin anlamı yok.
Kalkmalidir.

Cagdas, demokratik turk milleti olarak addediyorsak kendimizi kalkmali.

Kalkmasini istemeyenlerin kuyruk acisi mi var? Nedir bu korku?
bir atatürkçü olmama rağmen tabiki de kalkmasını istiyorum. Herkes fikirlerini özgürce söyleyebilmesi gereklidir.
itler istedi diye atlar ölmez.

tabiki kalacak efendim. bu ülkede bu kadar rusun bu çocukları varken, kalsın.
5816 ya evet yada hayır diye mesaj at öğren. hayirlar ücretsiz evetler ise or....
Kaldırılsın diyen çoğunluğun sesine kulak verilmesi gereken sorundur.
cevabımız nettir efenim.

(bkz: kaldırılsın)
bu varken;

Madde 125 - (1) Bir kimseye onur, şeref ve saygınlığını rencide edebilecek nitelikte somut bir fiil veya olgu isnat eden ya da yakıştırmalarda bulunmak veya sövmek suretiyle bir kimsenin onur, şeref ve saygınlığına saldıran kişi, üç aydan iki yıla kadar hapis veya adlî para cezası ile cezalandırılır. Mağdurun gıyabında hakaretin cezalandırılabilmesi için fiilin en az üç kişiyle ihtilât ederek işlenmesi gerekir.
(2) Fiilin, mağduru muhatap alan sesli, yazılı veya görüntülü bir iletiyle işlenmesi hâlinde, yukarıdaki fıkrada belirtilen cezaya hükmolunur.
(3) Hakaret suçunun;
a) Kamu görevlisine karşı görevinden dolayı,
b) Dinî, siyasî, sosyal, felsefi inanç, düşünce ve kanaatlerini açıklamasından, değiştirmesinden, yaymaya çalışmasından, mensup olduğu dinin emir ve yasaklarına uygun davranmasından dolayı, c) Kişinin mensup bulunduğu dine göre kutsal sayılan değerlerden bahisle,
işlenmesi hâlinde, cezanın alt sınırı bir yıldan az olamaz.

(4) Ceza, hakaretin alenen işlenmesi hâlinde, altıda biri; basın ve yayın yoluyla işlenmesi hâlinde, üçte biri oranında artırılır.
(5) Kurul hâlinde çalışan kamu görevlilerine görevlerinden dolayı hakaret edilmesi hâlinde suç, kurulu oluşturan üyelere karşı işlenmiş sayılır.

bu varken;

Madde 301 - Türk Milletini, Türkiye Cumhuriyeti Devletini, Devletin kurum ve organlarını aşağılama ile yargılananlar cezalandırılır.

(1) Türk Milletini, Türkiye Cumhuriyeti Devletini, Türkiye Büyük Millet Meclisini, Türkiye Cumhuriyeti Hükümetini ve Devletin yargı organlarını alenen aşağılayan kişi, altı aydan iki yıla kadar hapis cezası ile cezalandırılır.

(2) Devletin askeri veya emniyet teşkilatını alenen aşağılayan kişi 1. fıkra hükmüne göre cezalandırılır.

(3) Eleştiri amacıyla yapılan düşünce açıklamaları suç oluşturmaz.

(4) Bu suçtan dolayı soruşturma yapılması, Adalet Bakanının iznine bağlıdır.

buna gerek yoktur.

http://mevzuat.meb.gov.tr/html/7872_5816.html

toplumu, değerlerini, diğer toplumların değerlerini kendi bünyesinde hakkını vererek koruyabilen bir ülke olmamız gerekir. bazı kişilere ayrıcalık tanımadan da bazı şeyler düzeltilebilir. ek kanun olarak topluma mâl olmuş kişilere yapılan hakaret, küfür fiillerinin toplum ayaklanmasına sebep olabileceği gerçeği göz önünde bulundurularak eklemeli cezalar kesilebilir mesela.
kaldırdım gel bak.
Atatürk'ü koruma kanunu atatürk'ü korumak için değil, buna cüret edeni yasalarla cezalandırıp türk halkının elinden kurtarmak için var.

edit: kim sikler senin görüşünü, o götünü yaladıklarınız bile adını ağzına almaya korkuyor. Atatürk'ü kanunlar değil halk korumaya başlarsa çok kişi linç edilir.
bak canım bu mesele, tayyip in yanında gezen 1500 korumayı kaldırmaya benzemez. hele 3-5 soytarının haddine bile değil.
siz şimdi güzel güzel ana haber bültenini açıp, mısır patlatması eşliğinde acaba bugün nereyi dolandırdı bizimki diye izleyin.

saygılar yapraam diye bir bkn var mı?
lütfen rica ediyorum.
atamıza dünyanın hakaretini eden güruha dert olmuş kaldırmadır. ulan zaten her yerde binbir iftira ile karalama kampanyası yürütüyorsunuz, size giren çıkan ne. ayrıca kanunu koyan belli, kendi bokunu temizlemiş gibi olacak kaldıran.

banu alkandan gelsin kaldıramazsan kaldırırlar gülüm
Öncelikle bunu tartışan özürlü topluluk atatürkü kanunlar değil ilham kaynağı olduğu gençlik koruyor.
bu kanun ile birlikte halkın dini inançlarını, vs... diye devam eden kanun maddesi ve benzerleri de kaldırılmalı.
götünüzü kollayın sıra bize geliyor.