bugün

anadoluda türklerden çok daha eski tarihleri olduğu kesindir. kavimler göcünde anadoluda gçömeyerek anadoluda kalmayı başarmışlardır. şimdi tarihleri olmadığını iddaa etmek saçmalık olur çünkü talas savaşında türklerin tarafında saf tutmuşlardır ve anadoluya gelen türkleri hürmetle karşılamışlardır. kürtler islam dini için çok önemli bir yer tutarlar çünkü peygamber torunları arap zulmünden kaçıp bu bölgeye, yoğunluklada batman ve siirt taraflarına yerleşmişlerdir. kürtler seyitleri korumuş arapların elinde telef olmalarını engellemiş ve hz muhammedin soyunun devamını sağlamışlardır. müslümanlara emanet edilen iki emanet olan kuran ve ehlibeyti herşeyden üstün tutmuşlardır. türklerle bir çok savaşa birlikte katıldılar ve bunlarda tarihi unsurdur. zamanla türklerle ortak tarihleri oluşmuş, bu ortaklık ve gönül bağından dolayı aralarında sen-ben kavgası çıkması avrupalıların düşündüğü kadar kolay olmamıştır. bir çanakkae savaşı hem türklerin tarihidir hemde kürtlerin. türkiye'de mensubu olan üstad bediüzzaman said nursi kürt asıllıdır ve şu anda türkiyede kitapları en çok okunan yazardır.

ne yazık ki türkiye'de yıllardır kürtlere karşı küçümseme politikası gütmüşlerdir. türklerin geneli kürtlere "siz türklerin yararlandığı herşeyden yararlanıyorsunuz, okullara gidiyor, sağlık hizmeti alıyorsunuz" diye savunmada bulunabilir fakat okullarda alınan eğitim yalnızca türklüğe dair bir eğitimdir. ne bektaşilerden ne kürtlerden nede zazalardan bir sayfada dahi bahsedilmez. bu sayede kardeşlik dyguları körelir, tarihleri olmasa dahi kendilerine ait kültürleri vardır, bu bile devlet tarafından kabul edilmez ve bu varlıkları bile saklanarak etnik kökenler onure edilmez. yoksayılmak hoş bir duygu değildir. hiç bir halk, etnik köken bunu kabul etmez ve ister istemez varolma mücadelesi verir çünkü her insan kendi milliyetiyle mutludur ve siz onun kültürünü dilini milliyetini aşağılayarak onun mutluluğunu aşağalamış olursunuz. bunun yanı sıra bir millet azınlıkları yoksayarak kendini onlara düşman eder. bazı arkadaşlarımızın şu anki durumu budur. kafalarında tasarladıkları kürt resmi kürtler için can sıkıcıdır. son onbeş senedir geöçnem bir hayat süren kürtler türkiyenin batısına hızla yerleşmektedir. türklerle hızla harmanlaktadırlar.

türklerdeki kardeşlik bağı kendileri gibi yani etnik değerleri değil türklük değerlerini daha yüksek tuttutduğu zaman türk kardeşi olunabilir. türkler için devletin yapısı kendilerinin değerleriyle aynıdır ve bu yüzden etnik kökenler ister istemez bu yapıdaki bir devlette baskı altında kalmaktadır. devlet doğuyu silahlandırmıştır. terör mücadelesinde ayakta kalma zorunluluğu veren kürtler hem teröre karşı verdikleri hem kimlik mücadelesiyle tarih sayfasında yer almışlardır. isyanlarıyla, eylemleriyle, yetiştirdiği devlet adamlarıyla, sanatcılarıyla anadoludaki köklü varlıklarıyla kim nederse desin bir tarihe sahiptirler.

buna inanmayanlar gitsinler bir üniversiteye kürtler hakkında yapılan araştırmalara, tezlere baksınlar beklediklerinden çok daha fazla şey bulacaklardır. sizlere söylemek istediğim birbirimizi küçük görerek değil onure ederek kardeşliğimizi pekiştirebiliriz. çünkü son bin beş yüz senedir türk tarihi diye okutulan tarih ayrıca kürtlerinde tarihidir. yapılan her savaşta, atılan her adımda kürtlerinde emeği ve kanı vardır. yemen savaşı sarıkamış ve çanakkale, kurtuluş savaşı bunlara en güzel örnektir.

edit: merak ettiğim, var diyenlerin ellerinde kesinlikle bir belgeleri vardır fakat yok diyenlerin elinde ne var onlarıda burada görmek isterdim. neye dayanarak yok diyarlar en azından bende okumuş olur haa öyleymiş derdim.
hangi tarihçiler tarafından kabul edildiğini merak ettiğim, gayet içi boş, hiçbir dayanağı olmayan, siktiri boktan, yalan dolan bir araştırma.

ulan madem 5000 bin yıllık bir tarihin var , bununla övünüyorsun, adama sormazlar mı: ulan 5000 yılda taş üstüne taş koyamayacak, tek bir devlet kuramayacak kadar aciz misiniz diye...

böyle bir şeyin aslı olsa, ki yok. ben böyle bir başlık açmaya utanırım arkadaş. 5000 yıl varlık göster, tek bir devlet kurama...
olmayan milletin olan tarihidir efendim.
10.000 yıllık 'kadim' ermeni tarihi! yanında esamesi bile okunmayan tarihtir. hem ermenilerin kendi alfabeleri bile var olum!
5001 yıl önce yokmuş efendim bu kürtler bir anda mantar gibi yerden bitmişler.
türkçe yazılmış olan paçavradır.
anadolu ve mezopotamya'daki tüm antik krallıkları kürt gibi göstererek oluşturulmuş yalan yanlış saçmalık.

şimdi, eskiden yakın yerlerde yaşıyormuşuz ve belli başlı kelimelerimiz benziyor diye biz eskimo muyuz? alaska, grönland filan aslında bizim mi?

sıvamayalım lütfen...
at yalanı sikeyim inananı denen sözün ne kadar güzel bir söz olduğunu bize açıklayan, gerçek olmayan tarih. cidden merak ediyorum ne zaman kabul edecekler bir tarihlerinin olmadığını. bir karar verin lan artık. biri der kürtler vikinglerden geliyor , biri der biz med imparatorluğunun torunuyuz. ne kadar sallamasyon olduğunu açıklamama gerek yok. kimlik bunalımındaki bir toplumun kompleksinden kaynaklanan iddialar bunlar tabi. beş bin yıllık tarihi olan bir toplum bu dünyaya bir şeyler vermeli. edebiyat olsun, bilim olsun. yok haliyle. ha şemmameyi bulduk dersen yuh derim ne diyim ben sana.herkesin kabul ettiği bir devleti olmalı. o da yok. yani bir toplum bu kadar köklü olsa, bu kadar güçlü olsa bir devleti olur. yok işte. bunlar zap kampından tarihçilik yapmaya kalkıyorlar.
değil 5000 yıl 500 000 yıllık bir tarihleri bile olsa bugün bizlere muhtaç olan kürtlerin tarihidir. çingenelerin tarihi de vardır her etnik grup gibi lakin yaşadıkları her ülkede dışlanmışlardır ve pkk nın büyük gayretleriyle türk halkı da kürtlerden nefret etme noktasına ulaşmıştır. dua etsinler türkler içlerinden bir miloseviç çıkartmamıştır henüz.
asdadas ve euheuheue diye güldüğüm tarihtir.
5000 yılı bilmem ama 1000 yıl öncesinde kürtlerin var olduğunun garantisini verebilirim. yaklaşık 1000 yıl önce yazılmış bi kitabı okurken kürtlerle ilgili bir küçük hikaye okudum. hikayede dağda yaşayan ve eşkiyalık yapan kürtlerden bahsediyordu. tabi yine birgün bir arab'ın kervanına saldırıyorlar. arap akıllı tabi kervanındaki yağ ve ballara daha önceden zehir koymuş kürtlerin saldıracağını hesap ederek. kürtler çaldıkları yiyecekleri yiyorlar ve ölüyorlar, hikaye de burda bitiyor. (bkz: onlar erdi muradına)
eğer 5000 yıllık bir tarihleri varsa;

4970 yıl vatanlarına hizmet etmiş fakat son 30 yıl, bazılarında boş hayallere kapılma, sapıtma belirtileri baş göstermiştir. bakın hepsinde demiyorum bazılarında. ayrı devlet kurma farklı anaysa farklı meclis gibi olmayacak şeylere yönelmeleri kendilerine hiç yakışmıyor. bu 5000 yılın içinde de birtakım isyanlar çıkardılarsa da son 30 yılda yaptıklarını bazılarının gözden geçirmesi gerekir.
(bkz: biz de abarttik ama cikolatasini abarttik)**
ilkçağ uygarlıkları olarak mezapotamya uygarlıklarının ana sahipleri kürtler 5000 yıllık tarihi aşmıştır kanımca.
koskoca beşbinyıl sonunda hala hiçlikten öteye gidememek ve sorunu kendinde aramamak.
iki sifiri fazla atilmis tarih.
+fitre?

+zekat?

-obua vara vara zırtıko maluba.

(bkz: cem yılmaz)
yanlış telaffuz edilen bir tarihtir. kürt tarihi 5000 yıllık değildir, 5 milyon yıllıktır ve hatta shalontropus tchadensis kürttür. pirimatlar kürt milliyetciliğinin önderidir. gerek neandertaller gerekse homo habilis'ler bu onurlu özgürlük mücadelesi için dağlarda bizon avlamışlardır. kuşlara sapan atmışlardır. dinozorları mayın ile değil küçük kapanlarla yakalamaya çalışmışlardır. tarihe geçilsin, herkes bilsin.
5000 yıl çok olmuş be, ortak bi' noktada buluşalım.
5000 yıllık kültür ırak'ta iki senede piç edildi. kültürü evden eve nakliye aracı sananlar yazmasın bu başlığa.
öncelikle (bkz: cilt cilt entry girmek)

isterse 50000 yıl olsun, kürtler hala türkiye cumhuriyeti vatandaşıdır. atamızın sözünü harfi harfine hatırlayamıyorum ama türkiye sınırları içerisinde yaşayan herkesin kan olarak değil ama vatandaş olarak türk olduğunu belirtiyordu. türkiyede uzun tarihi olan başka ırklar yok mu da gaza geliyonuz ulan. (bkz: akıllı olun) doğru yanlış tartışmam ama 5000 yıllık tarih hala kürtlerin t.c. vatandaşı olduğunu değiştirmez.
ahmet mahmut ünlü ye göre hz. adem 7000 yasında ise biraz daha kasılsa ''aslında hepimiz kürtüz'' diyebileceğimiz vay be ne tarihmis dedirten tarih.

ayrıca: (bkz: gösterilen kaynağın forum sitesi olması)
olması gereken 5000 yıllık mezopotamya tarihidir. Başrollerinde sümerler, akadlar, urartular, medler, persler, araplar ve Türkler yer alır. Şimdi bazılar der ki, kürtlerin atası medlerdir. Kimileri urartular için söyler bunu. Sümerlere dil uzatanları da olabilir. Ama bilgisizlik kaynaklı olan bu söylemler acı verici ölçüde uydurmadır.
Neden? iddia edilecek süreçlerde bazı benzerlikler aranır. Bugün yaşayan kültür ile geçmişte yaşayan kültürün yakınlığı noktasındadır bu aranan benzerlikler. Dil en önemlisidir. bunun dışında yaptıkları ve kültürleri ile bütünleşmiş kimi simgeler. bunların yazıldığı, işaret ettiği kap, kacaklar. Kimi o halka ait giyim, kuşamlar, araç gereçler.
Şimdi biz diyoruz ki Türkler olarak, tarihimiz köklüdür. Neye dayanarak? bugüne. Çünkü bir devletimiz var. Hatta aynı soydan geldiğine inandığımız kardeş devletlerimiz dahi var. Onlarla aynı dili konuşuyoruz. Hala bağımsız olarak varız. Bu süreci devam ettiriyoruz. PEki kürtler için böyle bir bağ var mıdır? Kürtler kendilerine bunu sormalıdırlar. yoksa bol keseden atmak kolaydır. yitip giden kültürlerden de olabilirler belki diyeceğim ama, ne kendilerine ait bir özel kelimeleri var bildiğim kadarı ile,ne de bir işaret var buna dair. FArs, arap, Türk üçgeninden sıkışmış bir alt grup olarak varlar. Bu gerçek. Yani iddiaları isterse 50000 yıl olsun. BOş konuşanın ağzı yorulmazmış...
yanlış tanımlanmış...

bizzat saydım 10000 yıl falan olmalı...
ilk organizmanında kürt olduğunu düşünürsek 5000 yıl biraz kısa bir süre kalacaktır...
gerçekçi olmak gerekirse kürt tarihi en az 500000 yıllıktır.
sümerler, lidyalılar, ingilizler, ruslar, selçuklular, salyonlular hatta uzaylılar bile kürt. evet sizle hem fikiriz...
ama bi susun be. ne aşağılık kompleksiymiş, azalmak bilmedi..
güncel Önemli Başlıklar