bugün

haaa,ümit öyle dediğinden.

sana akıl verdik 5000 lirayı ganyana yatırsaydın köşeydin.

(bkz: iski ye sürülecek aklı olmayan ırkçı)
--spoiler--
milli mücadeleyi sırtından vuran çerkes ethem'le aynı yerden olan tokyolu ümit'i n suriye 7000 yıldır türk toprağıdır demesinden evladır.
--spoiler--

ümit özdağ'ı çerkez sanan bir zır cahil daha. aynen ulan kafasız cahil, 5000 yıllık kırdo tarihinin olmamasını türklere laf atarak aklayacaksın. komplekse bak ahahaha. ümit özdağ kumuk türküdür bebeyim.

1071 yılı bizim anadoluya son girişimizdir. hakkari'den bile türk kurganları ve de anadolunun çeşitli yerlerinden de kurganlar çıkıyorsa anadoluda öşşexçilerden önce varız demektir. bizans kaynaklarında da ismimiz geçer merak etme. bizans kaynaklarında anadoluda devlet kurmuş keltlerin bile ismi geçer ama öşşexçilerin adı geçmez. niye? çünkü yoktunuz. sallamasyon tarih uyduranlar türk tarihine elbette laf atar. kıskançlık bunu gerektirir çünkü.
milli mücadeleyi sırtından vuran çerkes ethem'le aynı yerden olan tokyolu ümit'i n suriye 7000 yıldır türk toprağıdır demesinden evladır.

çerkes'e 5000 yatıracağına, final dance'ye yatır ganyanı 35 vermiş,keriz olma efsane ol...
matematikleri kötü olduğu için 5.000.000 yerine 5.000 yıllık yazmışlar...
(bkz: açken sen sen değilsin al bi eşek sik)
5000 yıllık kürt tarihi diye bir şey yoktur. ilk tepkimeyi başlatan hidrojen atomu bile kürttür. hatta yıldızlar, gezegenler, galaksiler ve karadelikler bile kürttür. sürekli genişleyen evrenin kendisi kürttür. evrenin favori şarkısı da megri megridir. tanrının da kürt olduğunu eklememe gerek var mı?
Acaba var mıdır böyle bir şey?
Ne 5000'i. 8000'den aşağısı kurtarmaz.
Herkeste herkesten biraz var. Irk diye bir şey yok artık. insan evrildi ama düşünce henüz evrilemedi maalesef.
7000 binken bozdursaydık iyi olacaktı bak bir haftada ne biçim düştü.
Hahaha, olmayan tarihtir.
(bkz: 50 bin yıllık kürt tarihi)
bu topraklar bu bayrak altında yaşamayı kabul eden herkesin. ister 5bin olsun ister 15bin.
görsel
Yov hee hee. Daha yeni hakkaride profesörlerce yapilan kazılarda yüksek türk kültürüne ait balballar çıktı. Hatta bölgenin yerel basın haber adresini bırakıyorum adam gibi okuyun. Cahil cahil konuşmayın. Ha biz de türk'üz yauv dersen başka. Demezsen yallah zagros dağlarına.

https://www.hakkarim.net/dikilitas.htm
5000 biraz zor ama 2500 garantidir. MÖ 4 yy da hakkari civarında kurlumuş kürt devleti vardır.
"dövlet bize bahmiir" düsturuyla hareket ettikleri için kurdukları tüm devletleri lağvetmişlerdir. ****
5000 yıllık tarihi olan hiçbir ırk devletsiz olmaz.
Buradan bile bu yalan anlaşılıyor.
ilk Kürtlerin neandertaller olduğunu herkes bilir. Buna rağmen Kürtler mütevazı davranıp 5.000 yıl derler.
Sümerce'de 'kur' diye bi kelime var onun için 5000 yıllık kürt tarihi...
5000 az olmuş varsa 10'Luk talep edin seneye de tarihlenirsiniz.
kürt halkının şanlı tarihidir. kıskanmayın.
insanlık tarihindeki en büyük şaka.
bunun esansı eksik ağam .itibarına gölge düşiiir.

(bkz: aztek maya inkaların kürt bağlantısı)
hatta yazalım

subartu: antik mezopotamya'da akkad imparatorluğunun kuzeyinde bir bölge adı halkının kimliği belirsizdir ama bazı veriler hurri oldukları yönünde kanıtlar oluşturur

hurri: mezopotamya, batı iran ve güneydoğu ve doğu anadolu'da yaşamış dil olarak sondan eklemeli bir dil konuşmuş kavim semitik veya hint-avrupa dilleri gibi bükümlü dil konuşmadıkları için herhangi bir iran halkının veya ermenilerin atası da değillerdir sonradan bir kısmı Ermeniler arasında asimile olmuştur o ayrı konu

Urartu: hurri boylarından biridir kafkasya'dan gelen göçebe kabileler ile karışınca ortaya çıkmıştır dilleri günümüzde Dağıstan dillerine (özellikle Çeçen ve inguş) çok benzer bu sebepten ataları hurriler ile birlikte Kafkasya halklarının ataları oldukları artık bilinmekte ve kabul edilmektedir bu da Kafkas halklarının hint-avrupa yayınlaması öncesinde daha geniş bir alanda yaşadıklarını doğruluyor

Mitanni: halkı yine hurri ve Sami asıllı amorilerden olan lakin yöneticilerin indus'tan gelen vedik bir grup olduğu bilinen devlet

Sophene: Babil sürgünü sonrası Yahudilerin bölgede kurduğu kısa süreli devlet

Kommagene: Makedonya krallığı bölgeden çekilince süryani,med,ermeni ve yunanlardan oluşan bir krallık

Korduene: halkının iskit ve ermeni karışımı olduğu bir bölge adı devlet bile değil

Eyyubi: kurucusu Selahaddin Eyyubi'nin revvadi aşireti mensubu olduğu bu aşiretin de Yemen'den iran'a göçerek Kürtçe sonra da Türkçe öğrendiği bir hanedan Kürt mü türk mü Arap mı siz karar verin.

Daha sonra devamını eklerim.
Yöneticilerin hintli halkın hurri ve amori olduğu mitanni

Halkın hurrilerin bir boyu olduğu Urartuları

Arap kökenli hamdanileri irani halk Kürtlerin sahiplenmesi ile ortaya çıkan tarihtir

Daha sahiplendikleri tüm mezopotamya ve anadolu uygarlıklarının kökenini yazarım da zaten dillerini inceleyen bırak iran dillerini herhangi bir hint-avrupa dili ile alakası olmadığını anlar bir de türk tarih teziyle dalga geçer bunlar ulan türk tarih tezi hakikaten Türkçe konuşan devletleri sahipleniyor hun,avar,hazar,uygur, göktürk,selçuklu,karahanlı hepsi Türkçe konuştuğu tescilli uygarlıklar senin sıçmıklarınla bir mı eşoğuleşek.