bugün

1994 yılıyla bu günü kıyasladığım zaman bu kadarcık kısa sürede dünyayı değiştiren bir takım teknolojik gelişmelerin 50 yıl sonra alacağı hal bayağı ürkütücü görünüyor.

benim önerim olm her şeye karışında şu kitaplara dokunmayın a.q. bırakın kağıt üzerinde kalsın şimdiden içine ettiniz.
1960'ların öngörüsüdür. (bkz: #20880692)
nereye varırsa varsın insanoğlunu tatmin etmeye yetmeyeceği muhakkaktır.
teknolojiyi surdurecek ham madde ve kaynaklarin 50 yila kadar varolacagini nereden biliyoruz diye sorulasi konu basligidir. petrolun alternatiflerinin varoldugu soyleniyor ancak ise yaramamasi halinde olabilecekleri kim tahmin edebilir?
şurasıdır.
zerre önemli değil. teknolojinin bir güncelleme manasıyla hareket ediyor olması beş para etmez. icatlar yapıldı şimdi geliştiriyoruz demek bir bokuma fayda sağlamaz. şöyle güzel bir örnek var; fender ne kadar iyi gitar üretirse üretsin bunu alan adam çalamadıktan sonra, triumph ne kadar güçlü motor üretirse üretsin ona binen adam ... vs diye gider ve bir de apple'ın mac, ipod, ipad devrimlerini gerçekleştiren firma sayısı az ve artık apple bile güncelleştirme mantığında.
gayri allah kerimdir.
çadır teknolojisidir. evet elli yıl sonra dağlara bayırlara geri dönecek ve çadırlarda yatacağız. ileri görüşlü bir takım insanlar bunu yapıyor bile.
Eğer hala kansere çare bulunamamışsa bir halta yaramayacak olan teknolojidir.
üç nokta olacaktır.
noam chomsky gibi bir dehanin, bogazici seminerinde istemedende olsa umutsuzlugunu dile getirdigi noktadir. zaten idealist ve hukumetleri siklemeyen bilimadamlari disinda herkes uc maymunu oynamakla mesgul.