bugün

her öğün iskender yiyen memurdur.
eşi çalışmayan ve en az 2 çocuğu olan bir babanın haklı söylemi olabilir. düz bir mantıkla bakarsak

ev kirası : 500 tl
üniversite okuyan her çocuğa aylık : 400 tl ( toplam 800 tl )
yeme içme ve yakıt giderleri : 500 tl
sigara parası : 200 tl
yol parası : 100 tl

bu liste uzar gider ve düz bir mantıkla bakarsak adam haklı beyler!
her öğün iskender yese bile para biriktirebilecek memurdur.
işini bilen memurdur.

(bkz: benim memurum işini bilir)
yalan söyleyen memur dur. ajitasyon yapar.
Belki adamın karısı çok harcıyordu yadırgamamak lazım.
vaktinin %50 sini yatarak, % 30 unun ağlayarak geçirir. geri kalan %20 sini bilmiyorum.
10.000 lira alıp açım diyen milletvekili ve
800 lira alıyorum allah razı olsun başbakanımızdan diyen işçı ile aynı ülkede yaşayan memurdur.
yaşadığı yere göre serzenişine makul bir açıdan yaklaşacağım memurdur.
şuan gaziantep gibi bir yerde ev kirası 1000 tl ee faturası doğalgazı elektirği suyu interneti ee bunun yanında memursun giyim kuşamına da dikkat etmek zorunda ama bunun dışında ilçe yahut orta halli bir ilde yaşıyor ve bunu diyorsa yürü git lan denilebilinir.
ev kirasının 800 lira, faturaların 600 lira, çocukların okuluna her ay 500 lira veren, yemesi, giyinmesi, gezmesi için geriye 600 lirası kaldığı için haklı olarak isyan eden bir memurdur. 900 lira asgari ücretle tek başına yaşayarak rahat rahat geçinen tröllerin anlayamayacağı kişidir.
2500 Lira alan memur bulunmamaktadır. 2500 Lira alması için en azından bir konu uzmanı ya da teknik personel olması gerekir. Başlık 2000 lira alıp açım diyen memur olsa belki daha mantıklı olabilir. Zira memuriyetteki şu an en düşük maaş 2000 civarındadır. Ve kolay kolay en az 15 yıllık memur değilse 2500 lira alamaz. 15 yıllık memur da ya şef ya şube müdürü ya da daire başkanı olmuştur.
bi kesim memur olmak için çabalarken, memur olan kesim açlıktan şikayet eder.
mantığımın yetmediği durumdur.
kpss için çalış didin, 'sırtımı devlete bi dayasam; ooohhh' diyerek tercih yap, emekli olunca ikramiyeyi alıp tatile git bide kamudan emekliyim diye hava at; ama yinede 'memur' deyince aklına ay yazııık acıması gelsin. bu nasıl çelişki?
gene şükürcü ipneleri ortaya çıkarmıştır.

bir insanın insan gibi yaşama hakkına tecavüz etmekten geri durmazlar.

az para alan varken biraz ondan fazla alıyor diye linçe uğrar. siktiğimin zihniyeti hiç değişmeyecek. asgari ücretle çalışanı yaşıyor sanar bunlar. yaşamak mı lan o?

olm bırakın şu şükürcü zihniyeti. az olanı gösterip biraz daha isteyene küfür etmeyin. akıllı olun lan. az olana destek olun. azdan çok alana köstek değil.
Yaşadığı yere göre ve ailevi durumuna göre doğru söyleme ihtimali olan memurdur.
asgari ücret ile geçinenlere nispeten 2.500 üzeri alıp açım diyerek riya yapan memurdur.
hiçbir risk almadan, kesin iş garantisiyle "çalışan" birinin arsızlığıdır.
kesin maaşının yarısıyla kredi ödüyordur. diğer yarısının yarısı ile faturalar, son kalan parayla da iskender yiyordur.
Aylık 15 bin tl alan milletvekili de açsa 3 4 çocuk büyüten asgari ücretli çoktan ölmüş.
Kesin maaşının yarısını karıya kıza harcıyor, olmadı kumara, olmadı iddia ya, olmadı lüks alışverişe.
1.500 lira ev kirası ödediği için haklıdır.
Gerçek şu ki memur 5 bin almalı, işçi de 4 bin tl. Ama açgözlü üst gelir grubu varken hayal olarak kalacak.
Ağlayarak maaşının artacağını bilen memurdur. Çünkü en çok zammı en çok ağlayıp sesini yukarı duyurabilen alır.
bu ülkede karnını doyurup bir çatı altında yaşayabiliyorsan fazlasını beklemeyeceksin demek ki.

arkadaşların yorumlarından bunu anladım ben.

eşini çocuklarını alıp haftanın bir günü sinemaya gitmek sana lüks mesela, yahut yılda bir hafta bir yerlerde ailen ile birlikte tatil yapmak.

sizin kotalı zihinlerinizi sikeyim. az alanın neden az aldığını sorgulayacağına çok alanın paçalarından tutup çekmeye çalış anca. sonra da 2500 liraya bile salyaların aksın. haktır sana amına koduğumun malı.
acımadığım memurdur. olayı dünya standartlarına göre değil türkiye standartlarına göre değerlendireceğim. zira dünyanın bir hayli gerisindeyiz ona hiç şüphe yok.

dayım, halam, eniştem, birçok akrabam memur. dayım bir ara milli eğitim müdürü yardımcısıydı hatta. günlük 30 lira yemek parasını beğenmez kendisi. halam yalnız yaşıyor. 15 senelik öğretmen. param yetmiyor diye de ağlar hep. ben bugüne kadar sızlanmayan ağlamayan memur görmedim arkadaş. birkaç memuriyet hariç %90ı tüm gün oturuyor.

benim babam annem çalışamadığı zamanlarda 10 sene asgari ücretle geçindirdi evi. 3 çocuk okutuyor hala. bir kere sızlandığını görmedim. şimdi annemin kendi işi var, babam emekli, evlerimiz, arabamız var şükür. ama biz hala dayım ya da halam kadar lüks yaşamıyoruz arkadaş. eniştem gibi her hafta ailece lüks lokantalarda yemeğe gitme gibi alışkanlıklarımız yok. onun memur maaşıyla yapamadığını asgari ücretle, dişiyle tırnağıyla yaptı babam.

kimse kusura bakmasın da çalışmadan ancak bu kadar arkadaşım. haklısın dünya standartlarında az senin paran. ama bu ülkede senin aldığının 3te biriyle geçinen aileler var. doğru daha fazlasını hakediyorsun ama sadece sen değil herkes fazlasını hakediyor. bu ülkede durum bu.
memur olup "aç kalmak" için götünü yırtanlara bakıp haline şükretmesi gereken memurdur. yetmiyordur maaşı olabilir. ama açım diyerek ağlamak kimse kusura bakmasın ama şımarıklıktır. ay sonunu zor getirmesi, çocuklarına özel okulda okutamaması veyahut evinde interneti olmamasını açlık olarak gören "müzmin muhalif"lere göre açtır elbet.

hepimiz vergi dairelerine gidiyoruz öyle değil mi? çalışanlarının telefonlarına dikkat edin hepsi akıllı telefon.

2500 lira alan bir insanın bu ülkede "açlıktan ölüyorum" demesi bana komik geliyor. 900 lirayla ev geçindirip çocuk okutanların evlerini geçindirirken verdikleri mücadeleyi keşke görse bu "aç" memurlar. iş garantisi ve her türlü devlet imkanına rağmen böyle bir söylemde bulunanlara, kpss'ye girenlere bakmalarını öneririm. insanlar eşek gibi ders çalışıyor, para verip kurslara gidiyor "aç" kalmak için.

hepsini geçtim, sabah akşam inşaatlarda köpek gibi çalışanlara haksızlık bu.