bugün

kendimi ortaya koyarsam eğer bundan daha iyi durumda olduğumdan pek s.klemediğim durum. 91 doğumlu olaraktan şu an üçüncü sınıftayım siz düşünün artık.
babası tarafından zorla tokiden eve girdirilen tiptir. 25 yaşında 3 çocuklu ve doğalgaz faturası yatırmak için yana yana banka arar. hayırlısı deyip geçiyoruz.
hayata erken başlamış fakat üniversite hayatına erken girmiş ergendir. zararı yalnızca budur. üniversitede ergen olmak.

edit: sakin ol ergen.
normal bir insanın yapabileceği action. 21 yaşında bitirenleri de mevcuttur. ancak geri zekalı biri 23 yaşında üniversite bitirir zaten.
(bkz: aaa bu benim) * *
mümkün olandır aslında.
adam gibi gidip gelirsiniz okula, o da vektinde biter..
(bkz: beni tanıdılar siz kaçın)
o da birşey mi?
kavak yellerindeki aslı 22 yaşında ve tıp fakültesini geçen sene bitirdi. o derece...
aileye daha fazla yük olmayayım diye okulu uzatmadan bitirip, genç yaşta iş hayatının girdabıyla tanıştıktan sonra işten kaçmak için binbir bahane üreterek aileye tekrar yük olmaya devam eden bahtsız şahıstır.
pek sıradışı bir tarafı olmayan ve herhangi bir konuda herhangi bir avantaj sağladığı görülmemiş bir şeydir.
(bkz: kendimden biliyorum)

bunun yanında, okuma - yazmayı 3 yaşından önce sökmüş biri olarak eğitim-öğretim hayatım boyunca biri ilkokul 1. sınıf, diğeri de lise ve üniversite hazırlık olmak üzere (ki üniversite hazırlıkta aldığım 97 puanı henüz alan olmamıştır, hayattaki tek başarım olduğundan her sene kontrol ederim) 3 tane sınıf atlamışımdır ve düşündüğümde, uzun vadede, aynı yaşta olduğum bir arkadaşım benden 2 sene sonra mezun olmuş olsa 70 yaşına geldiğimizde o 46 yıl önce mezun olmuş olacak, ben 48. ne değişecek ulan?
askerliğide tamamladıktan sonra yavaş yavaş hayata atılmaya başlar o kişi.
evet benimde içinde bulunduğum insan tipi. güzeldir ama üniversite yıllarının sadece son iki senesi iyidir çünkü ilk iki yıl ağır ergensindir resmen. okumanın tadı tam anlamıyla alınamaz. yüksek yapıcam arkadaş olmuyor böyle erkenden.
Sonraki bes yil bos gezip atama beglemek ve gene her turlu bir yanbasmislik edasi lansolmasi.
22 yaşında iş güç peşinde koşmayı beraberinde getirir. sonrasında aileniz başlar evlilik, çocuk olayına. *
daha da garip olan, 22 yaşında 5 yıllık fakülte bitirmiş olmak.

(bkz: ablam)
yüksek lisans için kasmaya başlamış mezun.
fakülte 4 yıllık bir eğitim süreci olduğu için ayrıca belirtilmesi gereksizdir.
mantıklı ve ideal olmaktır.
atanıp iş güç sahibi olanlar bile vardır. offf nasıl zora gider var ya... hatta meslek farklılıklarından dolayı birlikte olamadıklarımızla, bu tipler beraber olacak, mutlu mesut yaşayacak ve hatta sevgili olacaklardır!!!!!

edit, biz de anca hoooo ff geldi hooo fd gitti... *
(bkz: ben) 22 yaşında hukuk Fakültesi'ni bitirmiş bir kişi girdiği ilk sınavı kazanırsa 23 yaşından gün aldığı günlerde hakim ya da savcı olarak atanabilmektedir. (bkz: adalet terazisini bir Çocuğun ellerine teslim etmek) *
22 yaşında okul değişikliği yapıp sıfırdan başlamak isteyen birinin keyfini kaçırmıştır.
21 yaşında 4 senelik fakülte bitirmiş olmak kadar güzel değildir.
madalya takmayacaklar 22 yaşında bitirdiğin için. 22 yıl içerisinde hiçbirşey öğrenemediysen 31 yaşında profda olsan bir işe yaramayacaktır. bununla övüneceğine yaptıklarınla övün malum türk eğitim sistemi içinde okula düzenli giden ve hocaya yavşayan herkes okul bitirebilmektedir.
Birçok insanın hayalidir. Mühendislik fakültesinde olanlar bu hayali gerçekleştirmeye en uzak insanlardır. Benim içinde galiba hayal olarak kalacaktır. Oysa ki hazırlığı da atlamıştım.
kendini geliştirmediğin sürece bi boka yaramıycaktır.
zamanında mezun olsam 21 yaşında yapacağım olaydı.

işin özü, 32 yaşında yüksek lisansı da uzatmakla meşgulüm.

gayet normal, hatta olması gereken durumdur.