bugün

SiNiR KRiZi OLARAK YERiNi YENiDEN ALMIŞTIR. iÇiMiZDEKi ARAPLARI GÖSTEREN ALi AĞAOĞLU ÖKÜZLÜĞÜNDEN SONRA NE KADAR BÜYÜK VE NE KADAR ANLAMSIZ BiR ÜLKE OLDUĞUMUZU YENiŞDEN GÖSTERMiŞTiR. BEŞ PARA ETMEZ iNSANLAR AĞA OLDU. GERÇEK AĞALAR YERLEBiR OLDU. ALLAH BELANI VERSiN iÇiNDE OLDUĞUMUZ BU DÜZEN.
babamdan bana kalan para üzerinden bile para kazanmaya çalışan bir zihniyet var oldukça bu krizin adı ekonomik degil zihinsel olarak kalacaktır.manterite değişmediği sürece öpülen sadece halk olacak..

3 kişi 3 farklı uçakla aynı yere gidiyorsunuz sonra halk tasarruf yapsın diye açıklama yapıyorsunuz..
tuik'in o kadar kasmasına rağmen yurtiçi hasıla 3. çeyrekte küçülme göstermiştir ki bu bizimki gibi gelişmekte olan ülkelerde gelişmiş ülkelerle kıyaslandığında daha yüksek çıkar.
devletin maşası olan istatistik kurumu bile saklayamayacak konuma gelmiştir. hatalı yürütülen ekonomi politikası sayesinde son yıllarda yapılan özelleştirmelerden gelen canlı para beton ve inşaat olarak yurtiçi hasılaya dahil olmuştur, beton ölü yatırımdır kanıtını şu an canlı yaşıyoruz.
özel sektörün devlet kurumlarının veya halkın dolar satması ile sadece günü kurtarma yoluna gidilmiştir.

ihracat ekimde bir önceki yılın aynı ayı için 1.6 puan gerisinde iken ithalat bir önceki yılın aynı ayından 4 puan üzerindedir. yani satamıyoruz ama daha fazla alıyoruz.

şimdilik bu darboğazın çıkışı görünmüyor, en azından ben öyle yorumluyorum.

kayıtdışı likit girişine göz yummaktan başka bir çare kalmamış gibi (bkz: kara para aklama)
akp'nin en büyük kozu idi ekonomi. şimdi o da gitti elinden. bu yüzden açıklamalara bakarsanız, akla yatkın hiç bir şey duyamazsınız. panik içinde ve ne yapacaklarını bilmez bir haldeler.
çünkü hala "dış güç, bizi kıskanıyorlar, darbe" diyen kitle olsa bile kriz etkisini hoyratça gösterdiği zaman bu kitlenin kime hesap soracağını çok iyi biliyorlar.
o yüzden nifak eken, düşman yaratan söylemler ile safları sıklaştırma derdinler.
ekonomik kriz bir yana bu söylemlerde de ekonomiyi etkiliyor aslında.
ülkenin durumu şuan yunanistan, ispanya gibi ülkelerden daha iyi durumda değil. yalnız şöyle bir durum var ki; normal bir iktidar olmadığı için başımızda, insanlar - küçük bir kesim hariç - ülkenin durumu 100 dolar bozdurarak duzelebilecegini düşünüyorlar. malum şahıs o kadar güzel yönlendiriyor ki insanları, sanki diş mihraklar yüzünden bir ekonomik kriz varmış da, kendilerinin hiç suçu olmayıp, yine bu kriz kendileri olmadan onlenemeyecekmis gibi bir izlenim yaratiyorlar. insanlardan kanıyor tabi. fakat ülkenin durumu malum şahsında bildiği üzre çok felaket durumda. malum şahıs insanların algisini yonetememeye başladığı vakit, ülkede kaos ortamı olusup, ülkenin toparlanması için kemal dervisler gibilerden yardım isteyemecek çünkü tek bir kişinin reformlariyla duzelebilecek durumda olmayacağız. he tabi şunu da söylemekte fayda var. asıl dış mihraklar neymiş o zaman göreceğiz.
Kaç yıldır geldiği söylenen kriz.

2017 yi bekleyin artık.
dolarla ekonomik kriz ne alaka ki gavurun parasından bize ne abiş.

bizi ilgilendirmeyen krizdir.

(bkz: şimdi onlar düşünsün)
(bkz: güçlü türkiye)
Bugun itibariyle yil sonuna kadar dolarin 3.50-4 arasi bir banda oturacagi kesinlesmis gibidir.kesin bir rakam vermek zor.
Not:dolarla egonomik griz ne alaka diyenler sakince basligi kapatsinlar.
2017 de gerçekleşecek asıl kriz öncesi aparatif olarak gerçekleşen krizdir.
Derin bir nefes alir gibi batiyoruz, yukumuz agir.
yok arkadaş yok. bu koyun tayfaya bir şey anlatılmıyor. yatırımcı kaçıyor diyoruz "doları boz oyunu boz" diyorlar. reis halleder diyorlar, fetö diyorlar, faiz lobisi diyorlar. kesinlikle akp'nin yanlış politikası değil. cehape nin suçu tamamen, çünkü gılıçdaroğlunda başkanlık vasfı yok. 2017 şubat mart da görürüm ben sizi.
Dolarım yok diye Beni teğet geçti çok şükür.
şişman adam sahneye çıkmadan opera bitmez başlıklı bir haber vardı. tam da o sırada başlayan krizdir.
Suya atılan taş misali halka halka genişleyen bir krizdir.
Bütün maaşı ve alacağı dolar üzerinden borcu lira cinsinden olan ben ve benim gibiler için sorun teşkil etmeyen krizdir.

(bkz: Aklımı kullandım yaptım neden beyin bedava)
stokta kalmayınca paramız,
müdahale edemiyor merkez bankamız,
hiçbir zaman sağlam değildi arkamız,
başladı kampanyalarımız! Gel. gel.

neydik ne olduk, heyhat!

--spoiler--
DTiK Dünya Türk iş Konseyi Avrupa Başkanlığı olarak bu kampanyaya katılarak, 28.11.2016 tarihinden 28.02.2017 tarihine kadar en az bin avro bozdurup, TL’ye çevirip Türkiye’de hesap açtığını belgeleyen herkesi Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan ve Başbakanımız Binali Yıldırım ile bir araya getirme ve tanıştırma sözünü veriyoruz. Kampanyaya katılan herkese bir teşekkür belgesi takdim edeceğiz.”

http://www.haberilef.com/...eye-1000-euro-kampanyasi/
--spoiler--
Geldik 2017 ye çok da şeyapmayın.
artık akp bile saklamıyor. başbakan, bakanlar çıkıp "önlem alacağız" diyor. yani kriz var diyorlar açıkçası.
yandaş dediğimiz yani havuz medyası denen kepaze kesim ise "dolar dünyada yükseliyor" , "ekonomiz aslında çok iyi" veya "ekonomiye darbe" gibi iğrenç ve ahlaksızca haberler peşinde.

zaten piyasada durgunluk var. bir çok kurumsal firma bile küçülmeye gidiyor, işçi çıkarıyor.
bir çoğu ise işçi alımını dondurdu. özellikle nakit akıışı durdu ve çek ve senetler dolaşmaya başladı. bu krizin ayak sesi değil, gümbür gümbür sesidir.

ama beyinsiz ak döller hala yok yaptı, 15 temmuz, faiz lobisi diyor. ulan pezevenk; evine kim bilir et sokamıyorsun, bu kriz en çok senin sülaleni sikecek. sen aç köpek gibi gezerken, savunduğun adamlar amerikalarda, oğulları ile, gemicileri ile, milyon dolarları ile keyif çatacak.
Çomarlarin peygamber gibi taptığı şahsa türlü hakaretler savurmasıyla son bulacak olan komedi filmi.

(bkz: çomarların dini imanı paradır)
kriz olup olmayacağına ancak milli irade karar verir olmadı bi demokrasi nöbeti yaparız olur biter.
Bariz şekilde vurmaya gelen bir depremdir.

Olmasına hiç ihtimal vermezken az öncr atv anahaber'in merkez bankasının faiz artırma kararını 'faiz lobisinin dediği oldu' yorumuyla vermesi ardından dehşete düşerek gümbür gümbür geldiğini gördüğüm krizdir.
Neymiş efendim cumhurbaşkanı uyarmış, herkes faizde indirim beklerken tam tersi olması şaşkınlık yaratmışmış. Ulan bugün ekonomi kanallarını takip ettim, uzmanlar diken üstünde merkez bankası müdahale etmeli diyordu çok büyük bir gerginlik var hepsinin sesinde, duruşunda.
Hani olmaz ya, merkez bankası bugün faiz indirme kararı alsaydı ciddi söylüyorum kasırga kopardı kasırga, ekonomi fil girmiş porselen dükkanına dönerdi.
Bir çok kişi gibi benim de işimi kaybetmeme neden olmuştur. Gerçi yenisini buldum ancak bu yine de hayvan gibi bir yokluk yaşandığı gerçeğini değiştirmiyor. 2 sene önce çatır çatır iş yapan şirketin kasasına 100 lira girmediğine, piyasada para diye bir şeyin dönmediğine birinci elden şahit olan biri olarak diyorum ki; allah belanızı versin.
iç parçalayan inleyişleri mart ayında duyacaksınız.
Ak Çomarların göremediği kriz, evet ehonomi çoh eyi.

Ayrıca te ce Kürt halkına uyguladığı baskıya son verip doğudaki savaşa son vermedikçe işler daha da kötüye gider.
Etkilerinin görülmesinin 2017'ye sarkması muhtemeldir.