bugün

annelerin evin altını üstüne getirdiği olimpiyatlardır. evde o temizlik sırasında kim varsa bu olimpiyatlara katılmak zorundadır. büyük, küçük herkes mecburi katılım göstermek zorundadır.

yiyorsa katılma. akşam yemeğinde kapı önündeki bir tas suyla karnını doyurmak zorunda kalırsın.
trübünlerden atılan konfeti misali annenin balkondan kabloları atması ile açılış töreni gerçekleştirilecektir.
5 yıldır evimden uzakta olduğumdan hüzünlendiğim entrydir.
Katıldığım olimpiyatlardır. Dip köşe her yer temizlenecektir. Zordur, yorucudur. Katılan herkese başarılar.
evlenmiş ve erkek olan insanların aklına, bekarlık günlerini ve annesini getiren olimpiyatlardır. büyük ihtimalle, yarın itibarı ile açılacaktır.

anne, bayramdan önceki son üç gün çok streslidir. önce tüm evi elektrik süpürgesiyle alır. ardından evde vileda olmasına rağmen, yerleri deterjanlı bez ile siler. bu iş 5-6 saat sürer. ardından halı yıkamaya gönderilmiş halılar gelir ama o halılar bayram sabahına kadar serilmez. Salona asla girilmez! çünkü orası misafirlere ayrılmıştır. yapacak bir işin yoksa, evde sap gibi beklersin. ardından camlar, kapılar silinir. mutfak, banyo ve wc silinir. mutfak silinirken muhakkak buzdolabı öne çekilir. nedense bu işlem hep akşam saatlerine denk gelir. bayramdan bir gün önce, bu kadar yorgunluğun üzerine, 3 tepsi baklava açar anne. misafirlere sunmak için gümüş tepsisini ve kriştal bardak ve tabaklarını bayramdan bayrama açılan dolaptan çıkarır. çikolatalar hazırlanır. bayramda kapıyı çalan çocukların çikolata ve şekerleri ayrı kaba konur. çünkü; onların şekerleri piyasanın en ucuz ve en berbat olanıdır. terminatör anne, bu arada baba ve çocuklarını fena haşlamıştır. kesin küstürmüştür kendine. fakat, her şey bayram sabahı, annenin elini öpene kadardır.

şimdi düşünüyorum da, iyi ki eşim anneme, annem eşime benzemiyor. bayram, temizlik eşimin umrunda değil. annem utanmasa, bizim evin bayram temizliğini de yapacak ama buna gözü pek yemiyor. sonuç olarak; bayram temizliği olimpiyatları zordur, yapanlara kolay gelsindir.
1 gün sonra bizim ev sınırları içinde açılış törenini 'camsil+gazete kağıdı ve perdeler makineye'
klişesi ile yapacağımız etkinliktir.
yine annemden altın madalya benden de 'komşunun kızı şöyle temizlik yapıyo bıdı bıdı' madalyası beklenmekte efendim.
an itibariyle kardeşimin kanepeyi silkme ve koparmada toplam 46 kilo ile kaldırarak altın madalya alması ile ilk günün sona erdiği olimpiyattır.
ev içindeki aile bireylerinin tümünün katılımının zorunlu olduğu olimipiyatlardır. cam silme, yer temizleme, süpürge yapma, dolma sarma, eşyaların tozunu alma gibi dallarda yapılacak olandır.
En pis tarafı mutfak ve plastik doğramaları ciflemek olan olimpiyatlardır.
(bkz: sarı bezi getir)
altın madalya beklediğim olimpiyattır. şuradan antrenmanlarıma devam etmekteyim: http://oda.oyunuoyna.com/Bayram-Temizligi-2833.html
bizim evde sık gerçekleşmeyendir.niye benim annem temizlik ve kek yapmaz?
en son camların silinip, "yağmur yağmaz inşallah" duası ile kapanış yapılacak olimpiyatlardır.
Yarın itibariyle başlıyor efendim. zaten her gün temizlik yapan annem hiç yapılmazmış gibi yarın temizliğe başlıyoruz diyerek bi girizgahda bulundu.
il dışındaki ablamdan şanslısı yok şu durumda.
severek izliyoruz.
yüzmede michael phelps le kafa kafaya yarışacağım olimpiyatlardır. derya büyükuncu halt etmiş yanımda lan. türkiye ye özlem duyduğu madalyayı getireceğim.
mutfak, oturma odası, yatak odaları ve tuvalet temizliği dallarında evimizi büyük bir gururla temsil edeceğim olimpiyattır. başarılı olabilmek için, antrenörüm annem tarafından fazlasıyla çalıştırıldım. ellerim domestos kokana kadar pratik yaptım.
her dalda tek aday olarak dip bucak teşvik ödülünün ardından yorgunluk master degree ile onurlandırıldım. şimdi ise kapat perdeleri ışık girmesin yalnız bi kaç gün daha yatayım böyle tatilindeyim.
an itibari ile bitirdiğim temizliktir. 120 metre kare ev. perdeler dahil.
rakiplerimize annemle birlikte açık ara fark attığımız hede.
ohooo siz daha yeni mi bitirdiniz, biz üzerinden 2 kez geçtik.
sonuncu bitireceğim olimpiyattır. ama yarıda bırakmam. bitirip olimpiyat sevenlerin gönlünü ve alkışlarını alırım.
Aday olsam altın madalyayı almıstım.
perde takma gibi zorlu bir etapla başlayan olimpiyatlardır. geçen bayrama göre daha hızlıydık bu sene. yaklaşık 6 metrelik bir perdeyi 29,18 gibi bir dereceyle takarak güllaça uzanmasını bildik.
katılıp anlımın akıyla çıktığım olimpiyatlar. getiri madalya olmasada götürüsü kilo olmuştur. böyle çok daha iyi.
perde takma ve cam silme dallarında sahaya madalya için çıkacağım olimpiyatlar.