bugün

12/24 serbest atis bu ne ya ?
türkiyenin katılmadığı yarışma..
iki gündür maçları izleyemememden dolayı, hakkında yorum yapmak istemediğim turnuva.

ama iki maçın sonucunu da öğrendikten sonra tahmin edebiliyorum neler döndüğünü.

almanya da otuz sayı yemişiz lan. oha oha...
bu akşam çek cumhuriyetine yenilerek elenmemizi dilediğim turnuva. aksi takdirde yine masallar dinlemeye devem edicez. 2010 öncesi federasyon başkanından koçuna, oyunculara kadar köklü bir revizyon şart. bugün çekleri yenip olmaz ya gidip final dahi oynasak neye yarar almanya macindan sonra.

gecti istemem gelmeni
yoklugunda buldum seni
birak vehmimde golgeni
gelme artik neye yarar..
ilk iki maçlar sonunda, yunanistan, rusya, slovenya, litvanya, almanya, ispanya ve fransa ikinci turu garantilemişlerdir.
geçen seneki dünya şampiyonasından sonra,bu avrupa şampiyonasının sürprizini de türk milli basketbol takımı yapmıştır.
çekleri yendik ikinci turdayız lakin kimsede bir sevinç göstergesi bir kutlama havası yok çünkü ortaya konulan tablo gerçekten çok vahim. gerek istatistik olarak gerekse ruh olarak çok kötü bir oyun sergiliyoruz. hayırlısı olsun ne diyelim. hidayetin çek cum. maçındaki performansından başka avunacak materyalimiz yok.
an itibariyle türkiye için hayal kırıklığı olan turnuva. duygulara tercüman olan bir yazı için;

http://www.ntvspor.net/pages/14644.asp
sırbistan gibi bir takımın gruplarda elenmesiyle şaşırtmış turnuva.
ilk 3 maçımızı seyrettikten sonra madrid vizesi aldığımızı öğrenince ''elenmenin mümkün olmadığı turnuva'' diyebileceğim organizasyon.
tanjeviç'in saçmalamalarını izlediğimiz turnuva. kim ne zaman ne olursa oyuna girer? oyun stratejimiz ne? hiç birşeyin belli olmadığı kaplumba hızında basket oynadığımız rezillikler serisi. almanya yenilgisinden sonrada doğan hakyemezin nba oyuncularına laf atarak konuşması basketbol severleri çileden çıkarmıştır. bu sporu bilmeyen biri bile sorunun tanjeviçte olduğunu bilebilir.
http://www.eurobasket2007.org
tanjevic in türk izleyicisini çileden çıkarmak için elinden geleni yaptığı turnuva. kerem ve ömer alınmaz mı bu takıma yaaaa. hadi tamam kadro artık oluşmuş elden ne gelir.
tam oyuncular ısınıyor derken efendimiz hoooppp oyuncu değişikliği yapıyor. maçlar izleyici için işkenceye dönüşüyor. kaya nın çek maçı sonrası söylediği sözler oyuncuların bu değişiklerden bezdiğini gösteriyor.
diğer taraftan doğan hakyemezde nba oyuncularımıza laf atarak, oyun kurucularımız topu hücuma getirsinler yeter diyip onları aşağılayarak beni ayrıyetten sinir etmiştir. günah keçisi tanjevictir.
şunu da belirtmem lazım her topa atlayan, yüreğini ortaya koyan kerem gönlümü çok çok sevmekteyiz.semihle birlikte japonya yüreğini ortaya koyuyorlar. teşekkürler.
ilk tur maçları sonunda en büyük sürprizler
- bu şampiyonada daha önce 14 ü altın, 21 madalyası olan rusya nın * mükemmel performans göstermesi .
- 8 i altın, 17 madalyası bulunan sırbistan ın ilk kez ilk turda elenmesi.
hiç oynatılmayan hakan demirel yerine tutku açık ya da kerem tunçeri kadroya alınsaydı herşeyin türkiye için farklı olucağına inandığım şampiyona. bogdan tanjeviç'e ülkerde iyi koçluklar.
bugün itibariyle iddiamızın bittiği turnuva. son maçta hidayet türkoğlu muhteşem oynadıysa da, hiç bir oyuncumuz tebriği ya da en azından bir teşekkürü haketmedi iyi-kötü çıkıp 5 maç oynadıkları için. biz ne maçlar gördük, 12 cesur adam, sahip oldukları tüm yetenek ve enerjiyi, düşünmeden sarf edip, potansiyellerini aşmışlardı. ne maçlar gördük, kağıt üzerinde bizden bir kaç gömlek üstün rakiplere, deyim yerindeyse kök söktürmüştük, inanmıştık, dua etmiştik, zafer sarhoşu olmuş ve mutluluktan ağlamıştık.

bu takıma teşekkür etmek, 2006 dünya basketbol şampiyonası'ndaki takıma*, 2001 avrupa basketbol şampiyonası'ndaki* takıma saygısızlık olur.

artık turnuvanın diğer maçlarını izleyeceğiz, kaliteli basketbol oynayan takımlar var***, çeyrek final itibariyle çok zevkli maçlar olacak gibi.
(#2265267) demiş miyim, demişim...
basketbol takımımızın gelmiş geçmiş en kötü turnuvasıdır kanımca, milli takımımızı sahada göremedik bile... bu durum basketbola olan ilgiyi de azaltıyor ne yazik ki...
muhtemelen ispanyanın kazanacağı şampiyona olacaktır. adamlar koşmuyor, esiyorlar. süper bir mücadele, müthiş akıllı paslar, yardımlaşma, bireysel beceriler. yakışır adamlara.
12 dev adam'ın 6 maçın beşini kaybedip bir tanesini kazanıp; toplamda 388 sayı attığı buna karşılık 472 sayı yediği; ortalama maç skorunun Türkiye :64,67 - Rakip: 78,67 olduğu utanç verici turnuva.
sonunda biten(bizim için)kabus.bir daha hatırlamak dahi istenmeyecek şampiyona. kabusun uzamasına katkıda bulunan tüm ooooonn ikiii dev aaaaadama teşekkürler. neyse ki paul gasol var. gasol a devam.
turnuvada türkiye'nin başarısızlığının ardından kaan kural'ın radikal gazetesi'nde yayımlanan yorumu:
En büyük sorumlu Tanjeviç. Takıma almadıkları, aldıkları vs. bir yana sahada sergilediğimiz organizasyona, daha doğrusu dağınıklığa bir bakın. ''Mehmet ve ibo köşede boşsa onlara pas verilir, olmazsa Hidayet'in mucize yaratması beklenir'' şeklinde özetlenebilir hücum anlayışımız. Savunmamız da patır patır turnike yiyor. Ancak esas nokta takımın form durumu. Hidayet ve Kerem Gönlüm hariç herkes inanılmaz formsuz. Motivasyon ve inanç kalmamış ama bu kadar formsuz olmaları da inanılır gibi değil. Takım halinde yüzde 57 faul atıyoruz. 1.5 ayda Tanjeviç bu takıma ne bütün halinde ne bireysel olarak hiçbir şey vermemiş, tersine almış. tanjeviç'in gitmesi Meseleyi çözmeyebilir ama yararı olacağı kesin. Çünkü hiçbir şey bu durumdan kötü olamaz. Kısa ve uzun vadede çözüm için Öncelikle yeni bir koç gerekli. Gelecek yaz eleme oynayacağız. Nispeten kolay bir eşik bizim için. 2009 şampiyonası öncesi önümüzde iki yıl var. Kaliteli de oyuncularımız var. Doğru yapıyla en azından kapasitemizi sahaya yansıtabiliriz. Kapasiteyi aşma konusu ise çok daha derin bir mesele. Tanjeviç'i bunun için getirmiştik, tersini yaptı.
tanjevic efendi sayesinde milletçe basketboldan soğumamıza ve 12 dev adam efsanesinin sona ermesine neden olan kabus dolu günler.
basketbol erkek milli takimimiza son kez 12 dev adam denilen turnuva olacaktir kanaatimce.
fermuar'da barış atar'ın çizdiği "angola basket milli takımı"nın katılmış olsa dev denilen 12 adamdan daha başarılı olacağını düşündüğüm turnuvadır.

benim gördüklerim arasında böyle bogdan oynamamıştır bu takım.