bugün

türkiye ekonomisindeki gelişimi gösteren verilerden biridir.

http://m.haberturk.com/pa...yi-en-cok-calan-ucludeyiz
türkiyenin satıldığına işarettir.
Duyunca "acaba Arap kalkınma bankasına veya sair emirlik, krallık bankalarına ne kadar borçlandık, kalkıp hacze gelirler mi, vs." diye düşündüren haber.
(bkz: reyhanlıda ölenlerin hesabını kim verecek) gibi bir durum varken pek önemli olmayandır.
haklılık durumu vardır ama başka açıdan, ülkemize son 3 ayda 8.2 milyar dolar sıcak para girdisi vardır. yabancılara hep arsa,konut ve tarla satışlarından gelen para ve ortadoğunun çalkantılı olmasından dolayı hesapların buraya aktarılmasından yoksa üreten büyüyen bir ülkeden söz etmek abestir.

nasıl ki 28 şubatta medya birden bire ihlas holdingi kötüledi insanlar parayı çekti holding battı. yıl 2013 şimdi yine sektörde büyük oyuncudur.

nasıl ki ecevit hükümeti sırasında depremden yeni çıkmış bir ülke tabiki borçlu olurdu ve medya velvele yaparak insanlar bankalara koştu bankalar battı ve hükümette bitti.

yarın nerden geleceği olmayacak bir velveleyle bankaların sıcak parayı kaybederek tersi bir durumda yine ülkenin aynı noktaya gelmeyeceğini kim bilir.

not:pardon bankalara sınırsız kazıklama yetkisi verilerek vatandaş ses çıkaramıyor ve herkesin mutlaka borçlu yapıldıgı gerçeği var ayrıca sıcak paralar araplara ait oldugundan giren çıkan yine bize olacak..

dünyanın kaderidir a.q sağcılar bozar solcular düzelttiği vakit sağcılar yine kazanır.
koyunları köşeye sıkıştığı günlerde "bakın imf borcunu bitirdik bu bizim başarımızdır yaşasın akp yaşasın tayyip" diyerek yüzsüz yüzsüz dolaştırabilecek gelişme.
türkiye'de yaşayan ve 1961 yılına göre daha çok sömürülen insanlarımızın kredi borçları içinde yüzdüğü gerçeği yanında pek de umursamadıkları durumdur.

edit : bu meyanda, 2002’de 129.6 milyar dolar olan Türkiye’nin toplam dış borcu, 336.9 milyar dolara ulaşmış durumdadır. imf'ye borçlu olmasak ne yazar.
(bkz: imf ye borcun 2013 nisan ayında bitmesi/#19543562)
reyhanlı'da kaybedilen insanların ikamesi, bir nevi örtük maliyetidir.
1961 aldığını bitirmiş ellaam darısı diğerlerinin başına.

https://fbcdn-sphotos-b-a...905828444_783052046_n.jpg
önemli olan vatandaşın alım gücüne bir faydası var mı bu durumun. ımf'e 5 milyar dolar borç veriyorsun ama vatandaşın açlık sınırı altında yaşamaya çalışıyor. çelişkiye gel.

5 milyar doları ımf'ye vereceğine vatandaşa düşük fazili kredi ver. yatırım yap. illa ımf'ye borç vererek itibar kazanacağım mı diyorsun.

vatandaşın refah çıtasını yükselt senin ne işin var ımf'le. mitinglerde bangır bangır bağıran ben değildim; imf ile ilişkilerimiz bitecek, ımf'bu ülkenin kanını ememez bunu yaptırmayız diyen yine ben değildim.
son 10 yılda yapılan zamlar hesaplandığında pek de şaşırılmayacak hadisedir. vurun millete, daha da büyütürsünüz ekonomiyi.
başka yabancı imflere borçlanın esas imfnin borcunu ödeyerek yapılan icraat.
hükümeti ne kadar sevmesemde yiğidi öldür hakkını yeme derler gerçekten tebrik edilecek bir iştir.
(bkz: borcu borçla ödemek)
(bkz: türkiye nin dış borcunun bittiğini zanneden mal)
borç cep değiştiriyor bu rosava gibilerde kandıracak keriz arıyor.

ya rakam bilmiyorsun? ya ekonomi senin için sadece tasarruf etmek demek.

bu ikiside değilse sen milleti koyun yerine koyan bir şark kurnazısın.

dış borca bak diyeceğim ama ağzımı yordurma boşver sen zaten biliyorsundur.

ahmetin borcunu mehmetden borç alarak öde. sonra git deki ben ahmete olan borcumu ödedim lütfen beni alkışlayın. beyin salatası önerilir üstüne bol limon faydalıdır.
(bkz: ekmek yoksa pasta yesinler)
efendim, imf ye olan borç bitmiş olabilir. ya diğer borçlar!
iki gün sonra cari açık çıkmasın sonra.
akp döneminde gerçekleşmiştir.
bakkala, kasaba ,manava, ev sahibine, eşe dosta, kredi kartlarına borcu olan ve her geçen ay borcu katlana katlana artan birinin ama bunların içinden manav'a olan borcu kapattım demesi gibi bişeydir.

2002'de türkiyenin dış borcu 127 milyar dolar iken bugün 2013 yılında 337 milyar dolara çıkmıştır.

bunun adı net ifadeyle vatana ihanettir.
çünkü daha fazlasını batının bankacılık sistemine borçlanmıştır.
oturan değişmemiştir, kucak değişmiştir. 373 milyar dolar (671 milyar tl) dış borç nasıl olmuş? rte efendi palavra sıkacağına buna cevap versin.

büyük ihtimalle, tek parti döneminin, ismet paşa'nın uygulamalarının etkisi olduğunu söyleyecek kadar yine zırvalar ve sıçar. gülüp geçmek lazım. yakında firavunluğunu ilan ederse şaşmayın.
Hayirlisi olsundur.
Borcun kapanmasi iyidir hostur ama cok birsey ifade etmez. Halihazirda disborcumuzun ne duzeyde oldugu ufak arastirmalarla ogrenilebilir.
Cari acigi kapatmadan ulke ekonomisi soyle iyi boyle iyi diyemeyiz. Cunku her ab gote gelme ihtimali var.
Turkiye ekonomisi son on yildir kisa vadeli yabanci fonlarla ayakta durmakta. Uretim yok denilecek kadar az yani. Olur da birgun bu fonlar ulkeyi terk etmeye karar verirlerse yasanan krizi olcmek icin gecmisteki krizlerle karsilastirma yapmak yeterli olmayacaktir.
(bkz: 11 mayıs 2013 reyhanlı patlaması) nı unutturmaya yetmeyecek olandır.
yalan yalan olali bu kadar yalan olmadi.