bugün

bbc nin haberini bölgesel kürt yönetimide doğrulamış.
rakam bana abartılı geldi.
gerçi ordunun verdiği rakamın da gerçeğin çok altında olduğunu düşünüyorum.
belki totalde 500 civarı olabilir.

http://www.haberprogram.c...-bbc-1400-pkkli-olduruldu

hadibedit: kesinlikle operasyonların durması için uluslararası kamuoyu oluşturulmaya çalışıldığı belli. buda gösterirki örgüt hakikaten çok zor duruma düşmüş. keşke çok önceleri yapılsaydı bu haraket.
madem öyle, askerlerimizin ölmesini mi bekliyordunuz? illa ki 20'nin üzerinde şehit mi vermeliydik harekete geçmeniz için? inanamıyorum ne yazık ki bu habere, artık basına inanamıyorum.
yürekleri ferahlatmaya yetmeyecek haberdir.
haberin çıkarılma sebebi ve bbc de yayınlanma sebebi apaçık ortadadır. pkk yı koruma politikası altında yeter 1400 tane öldürdünüz daha fazla öldürmeyin tankları geri çekin anlamına gelen haberdir. külliyen yalan haber olduğu apaçık ortadadır. büyük ihtimalle tsk nın verdiği rakamlar doğrudur.
uzun zamandır devam eden bir pkk operasyonu var. pkklılar askerlerimizin saldırılarına cevap vermek için 24 askerimizin şehit olduğu bir saldırı düzenlediler. çoktandır inanıyorum ki hükümet ve tsk öldürülen pkklıların sayısını az açıklamakta. bence de en iyisini yapıyorlar. çok fazla pkklı öldürülmesi yüreklerimize su serpecekte olsa dışardan büyük bir baskı gelmesine de neden olabilir ama gerek yok. pkk'nın hakkari civarında ki kavaklı kampında 500 terörist barınıyor deniyordu. ordumuz orayı ortadan kaldırırken şu kadar pkklı öldürüldü diye hiçbir açıklama yapmadı. düşün, öyle bir kamp 1 kişi bile öldürülmeden mi yok edilir. ordan kaçmayı başarabilenler intikam için 24 askerimizi katlettiler.
kim ne derse desin son aylarda tsk'yı oldukça başarılı buluyorum. 24 şehit vermemiz acı da olsa başarının karşılığı. silahlı bir mücadele de düşmanında saldırıda bulunması doğal. pkk'nın son aylarda sivil saldırılarda bulunması da nasıl bir kuyruk acısı ve panik içine düştüğünü gösteriyor. pjak iran'a tek taraflı artık eylem yapmayacağını açıkladı. yıllar sonra bazı şeyleri daha iyi göreceğiz.
ne hikmetse bbc'de böyle bir habere rastlayamadım ama türkiye medyasında böyle bir haber dolaşıp duruyor. bbc'de daha çok "kürtleri öldürüyorlar" şeklinde işleniyor pkk konusu ama dediğim gibi 1400 rakamı biraz sallamasyon bir haber gibi duruyor şu aşamada.
onlar saddamın kimyasal silah saldırısında ölenleri sayıyodur bence.
ulan o kadar leş olsa selahattin 'ki ona selahattin demek bile istemiyorum. çünkü o adı taşıyamıyor' ve tayfası şu an türkiye yi cehenneme çevirmezlermiydi.
rahatlamanın bir başka yolu. teröre kürt isyanı diyen denyolar bakın gerillalarınız gebermiş.
yalan haber. doğru olsa bölgesel yönetim doğrulamazdı. amaç türk kamuoyunu rahatlatıp teröre karşı olan baskıyı azaltmak.

ülkemiz zor durumda. her yönden baskı altına almışlar. medya, siyaset ve terör saldırıları arasında kalmış benim yalnız ve güzel ülkem.
tank harekatını önlemeye yönelik bbc propagandası.

(bkz: seni siktiler ben kaçıyorum) *
bbc linkini arayıpta bulamadığım asparagas haberdir.
külliyen yalan haberdir.
1400 ppk lı demek (allah muhafaza)100-150 civarı şehit verebiliriz demektir(operasyonlarda).
1400 pkklı demek abd nin müdahale etmesi demektir.
1400 pkklı demek terör örgütünün dağılması, elebaşlarının kaçması, kalanların teslim olması yani terörün minimize edilmesi demektir.
1400 pkklı aslında kan davasının artması demektir. yıllar önce yapılan dersim harekatının ceremesini bizler çekmekteyiz.
(bkz: güç ona sahip olmayanı yok eder)
1400 pkklının ölmesi pkk nın çok ağır darbe aldığı anlamına gelir ki; ne akp ne tsk ne de diğer faktörler böyle bir şey olmasını istemez, müsaade etmez.
bu ülkede bir şeyler olması için illa ki masum insanlar zarar görecek. ancak ondan sonra devletimiz devlet olduğunu hatırlayıp bir şeylere müdahale edecek. yeter artık bu millet bıktı insanların ölmesine. bu gün 80 askerimiz ölür yarın 500 terörist öldürülür nereye kadar. artık soruna kökten bi çözüm getirmenin vakti gelmedi mi? daha ne kadar kardeş kardeşi vuracak?
keşke. lakin hakikat değil. belli ki birileri gene siyasi oyunlar peşinde. hem ülkeye baskıyı sağlayacaklar hem de halkın gazını alacaklar. çift kutuplu fayda sağlama oranı yüksek. fakat dikkat edilmesi gereken durum şu? kara harekatı yapılıyor, tanklar hazırolda bekliyor, uçaklar uçup uçup cehennem gibi iniyor itlerin tepelerine, eyvallah. peki bunun tek sebebi verilen şehitler mi? belki en büyük etkeni o. ancak atlamadan geçmeyelim. türk halkının bu kadar etkili protestolara girmesi, hiç bir siyasi yapının organize etmediği, sadece vatandaşların öfkeyle ansızın toplanıp eylemler koyması, devlet ricalini korkutmuş olmasın. yani bu halk öfke seline kapılmasaydı gene aynı operasyonlar aynı ölçekte yapılır mıydı? açıkcası hiç sanmıyorum. çünkü 10 ayda 800'ün üstünde şehit verdik. teker teker olunca problem yapmayan, bir günde 24 olunca da yapmaz.
düzelttik. imla kuralları
bbc sitesinde pkk ile ilgili verilen son haber 49 teröristin öldürüldüğüdür. böyle yalanla dolanla halka rehavet yaymaya çalışılıyor.
yanlış haberdir.
1400 mü oha. pkk da o kadar adam olsa mayın döşemekle falan uğraşmaz direk şehir basarlar, usturuklu sallayalım lütfen.
zaten dağda 1000 tane pkklı var toplasan. ee ölen o 400 kişi kim acaba?
(bkz: nerde o günler)
bazı gerizekalıların '' oha 1400 mü '' diyerek ne kadar cahil olduğunu göstermiş haberdir.
1993 yılında bile pkk'nın sadece dağ kadrosu bile 5000 bin kişiydi.
o dönemden bu döneme lojistik ve siyasal olarak ne kadar geliştikleri belli bir durumdur. pkk adına sadece köyden dağa çıkan gençler veya kaçırılıp yetiştirilen militanlar değil, aralarında paralı askerlerde olan gruplarda savaşır.
akıttıkları asker kanı, şu anda bir yerlerinden söke söke çıktığı için mabadları tehlikeye girmiş durumdadır.
askeri kanadını kırdığınızda geriye siyasal kanadı kalacak ve kendini o kanadıyla kurtarmaya çalışacakdır.
her zaman yaptığı gibi.
gerçek olma ihtimali bir nebze de olsa mevcuttur. bildiğiniz üzere iran terör örgütüne yaptığı operasyonlarda başarılı olmuş, ilgili kanadının kendisine karşı silah bırakmasını sağlamıştır. amerikanın ise terör örgütünü irana karşı desteklediği de malum, durum böyle olunca türkiye aracılığıyla pkk'ye iletilen bir ceza olabilir.

edit. bbc nin türkçe ve ingilizce versyonlarına baktım böyle bir haber yok.
edit2. reuters'ın birleşik devletler ve birleşik krallık versyonlarında da yok..
edit3. http://www.bbc.co.uk/turk...ed&utm_medium=twitter bbc biz bilmiyoruz böyle birşeyle yanlışlıkla olmuş arası bir açıklama yapmış..
biri başbakana gelip -ohoo sen soykırım yapıyorsun yeter artık dur diyene kadar belkide sevineceğimiz durumdur. batı medyanın abartılarıdır inanmayınız, son örneği libya'da görülmüştür ve öfkeli halkı daha da körükleyerek kaosa sürüklemişlerdir.
Türkiye de internet en büyük " yanlış bilgi " kaynağıdır. Halka intikam duygusunun yeterliliğini benimsetip, "geri çekilelim" mantığını düşündürmek istenen haberdir.
yanlış anons beyler.

reuters'ın 1400 terörist öldürüldü haberine şüpheli yaklaşmak gerek. zaten dün genelkurmay başkanlığı sitesinden yapılan açıklamaya göre ırak'ın kuzeyine girilmedi ve ele geçen ölü sayısı 270 olarak belirtildi.

siz de hemen gaza gelmeyin. bu kadar kısa sürede 1400 sayısına ulaşmak çok istisnai durumlar dışında imkansız gibi. zaten geçmiş operasyonlarla karşılaştırıldığında durumu sizler de fark edeceksiniz. dünyanın hiçbir ordusu, örneğin amerika bile çok üst teknoloji ürünü silahlarını kullansa bile böyle bir rakama ulaşamaz. orduların teknolojik düzeyi ne olursa olsun gayri nizami harbin doğası budur.

bunların amacı avrupa birliği ülkelerinde karşıt kamuoyu oluşturmak ve büyük çaplı bir kuzey ırak operasyonunu başlamadan engellemeye çalışmaktır.

sakin olun hepimiz aynı taraftayız. ordunuza devletinize güvenin. sadece genel kurmay başkanlığı'nın açıklamalarına kulak verin.
Gündemdeki Haberler
güncel Önemli Başlıklar