bugün

norveç

ki$i ba$i ortalama yillik gelirin 40.000 euro oldugu, sari$in guzel hatunlari barindiran iskandinavya ulkesi.*

ulke aydinlarinin bilgisiz ve ate$li $ekilde kurt sempatizanligi ve propagandasi yaptigi, ismi cok bilinen bir gazetecinin kurdistan isimli bir kitap yazip arkasina sozde harita ekleyip guneydogu anadoluyu icine dahil ettigi goz ardi edilmemesi gereken bir gercektir. oyle ki bu aydinlar pkk'nin hakli bir sava$ icinde oldugunu savunabiliyorlar. ayni paralellikte pkk norvecin teror listesine alinmami$tir.

ulkenin buyuk cogunlugu ayrimcilik ve irkciliga kar$i sozde tutum sergilerken, bundan tam 25 sene oncesine kadar kanunlarinda semi kizlari kisirla$tirmak vardi. bu insanlara kar$i yurutulen soykirim hala kabul edilmeyip sadece utanc diye adlandiriliyor. tum bunlarin ardindan turkiye'nin kar$isina futursuzca cikip "kurtlere egitim hakki" "kendi dilleri ile konu$ma ozgurlugu" verilsin gibi laflar ediliyor ki bu aydin diye gecinenlerin bahsedilen haklara zaten kurtlerin ezelden beridir sahip oldugundan bile dogru duzgun haberi yok.

sava$ kar$itligi yapip 4 milyon civari nufusun 25.000 ki$ilik bolumunu silah sanayinde istihdam eden, irak i$galinde cok payi bulunan bir ulke. $uan kurtlere bu denli sahip ve arka cikmalarinin en buyuk nedeni kuzey irakta bulunan petrol kuyularinin i$letmesini ustlenmektir. ve malesef kuzey irakta ya$ayan halk bunlari yanlarina alip yonetime siz bize kari$amazsiniz ayari gonderebilecek kadar gaflet icine du$ebiliyor.

(#57055) nolu entryde bahsi gecen tekerlemenin ciki$ noktasinda; kralin yanilmiyorsam 8 kizini farkli ulkelere gelin olarak vermesi bulunuyor. bu ulkeler arasinda; almanya, rusya, isvec, danimarka, belcika, hollanda gibi ulkeler bulunuyor. bu sebepten dolayi bu ulkeler arasinda degisik bir bag vardir. birbirlerine kuzen der, ekonomik anla$malarda oncelik verirler. sembolik olarak var olan kralin bu yuzden iskandinav ve cevre ulkelerde az bile olsa gucu bulunur.