bugün

brezilya milli futbol takımı

2002 dünya kupasında guruplarda karşılaştığımız, talihsizce yenildiğimiz takımdır. ayrıca bu maçta ilhan mansız harika bir çalım haraketinin altına imza atmış ve bizlerin kalbini çalmıştır.

ancak daha önemli bir hadise cereyan etti bu maçta. yıllar geçmesine rağmen hatıralarımızdan silinmedi. milli takımımızın atak yönüne göre, sol köşe gönderinde rivaldo ya atılan bir top sonucu, karnına gelmesine rağmen, yüzünü tutarak kendini yere atması neticesinde bir oyuncumuz kırmızı kart görmüştür. bu talihsiz olay, gerek futbolu çirkinleştirmesi, gerek brezilya milli takımında oynayan bir futbolcunun bu eylemde bulunması bizi derinden yaralamıştır. üzücü olan başka bir konu bu kırmızı kartı veren hakemin, dostumuz sandığımız kore nin vatandaşı olmasıdır. neyse bu bambaşka bir konu.

gelelim konunun aslına. rüzgar eken fırtına biçer efenim. alma mazlumun ahını çıkar kereste kereste demişler. tamam kaka iyidir, hoştur, karakterli futbolcudur bugünkü olayda suçu da yoktur lakin durup bir düşünmek lazım. şimdi sorarım size ey brezilyalı futbolcu arkadaşlarım: yıllar önce rivaldo abinizin yaptığından sonra, bugünkü kırmızı karta kızmaya, keita ya çirkef demeye hakkınız var mı?

not:keita yı falan savunmuyorum. galatasaraylı da değilim.