bugün

chp nin müslüman düşmanı olması

görünen köye klavuz arayanlar için chp'nin bugüne kadar müslümanlara faydalı ne yaptığına bakmak gerekir. bir tane örnek verilirse yeterli olur. seçimlerden önce çarşaflıları partiye alıp sonrasında çarşafı yerlerde sürüklemek veya çarşaflı birinin zorla çarşafını çıkartıp darp etmek mi?

genelleme yapmamam için bana bir örnek yeter. somut örnek de aramıyorum. soyut söylemlere razıyız.

ayrıca insanların dinini yargılarız efendim. bir insan islamın emirlerini red ediyor ve yasaklanmasını istiyorsa yani açıktan açığa kuran'ın ve hadislerin karşısına çıkıyorsa o insanın hakkında kafir denir. örnek vereyim; chp genel sekreteri önder sav "boşver Araplara para kaptırma" diyerek hacca gitmemeyi savunurken islamın beş şartından birini red etmiyor mu? size kalsa ebu leheb'e de kafir denmez.
http://www.tumgazeteler.com/?a=2857335

bu başlıkta chp'nin ne olduğundan konuşuyoruz. başka partiler şunu yaptı bunu yaptı diye kıyaslayıp kefelerde tartmıyoruz. başkası yanlış yaptıysa onların başlığı altında o da konuşulur. bu şuna benziyor. chp anayasa değişikliklerine karşı çıkıyor ve bahane olarak yargı değişiklikleri ile dokunulmazlıkların kaldırılmaması, memura grev hakkı verilmemesi, siyasi partilerin seçim barajının yüksekliğinden, daha birçok şeyden bahsediyorlar. madem bu kadar geniş kapsamlı bir değişiklik istiyordunuz toptan bir anayasa yapılmasına destek verseydiniz... şahsen anayasanın toptan değiştirildiği bir durumda seçim barajları ve dokunulmazlıklar aynen kalsaydı bende karşı çıkardım. ama anayasanın ne kadarı değiştirilirse o kadarına da destek veririz. akp sizlerde önerge verin ve gerekirse ekleyelim diyor ama hiçbir katkı sunmamaya kararlı muhalefet sadece herşeye karşıyız demeyi biliyor. anayasa değişikliğine ekleme yapmaya yetecek kadar chp, mhp ve bdp'nin milletvekili var. ek madde koymayı isteyen koyardı... akp değişiklik paketine sokmadıysa siz sokun...

başka partiler din üzerinden siyaset yapıyormuş, demek ki chp dinsizlik üzerinden yapıyor... oy verenleri muhafazakar olmadığına göre bu sonuca ulaşıyoruz... dini siyasete alet eden bizzat chp'dir. tabiki olumsuz yönde. dindar cumhurbaşkanı istemiyoruz, başbakan istemiyoruz, hsyk, danıştay, anayasa mahkemesi üyesi ve daha başka dindar kamu görevlileri istemiyoruz, dindar ordu mensubu istemiyoruz diyen bir parti ve zihniyetindekiler dini siyasete alet etmiyor mu? bir ülkenin yarısı aşırı muhafazakar ama yetkili devlet kurumlarında çok nadir rastlanır. bu ülke birçok cumhurbaşkanı gördü. kaç tanesinin dindar kaç tanesi din karşıtı bakmak yeter. bir tesadüf eseri inançlılar yüksek mevkilere başarılarıyla ulaşamıyorlar mı yoksa birileri önlerini mi kesiyor?