bugün

alevilerin benden özür dilemesini bekliyorum

aleviliği hala hz. ali ye maletmeye çalışmak aleviliğin kendi içinden kendi kendini dinamitlemesinden başka bir anlam ifade etmemektedir.

alevilerin hz. ali ye sempati kurmalarının temel nedeni onun yaşadıklarını bir empati süzgecinden geçirdikten sonra kendi yaşadıkları haksızlıklarla bir izdüşüm içinde olduğunu farketmeleri ve bu farkediş neticesindede onu kendileri gibi öteki olarak görmeleridir.

islamiyet bu topraklarda yayılırken alevile dağlara kaçmış ve kendi öz kültürlerinin bir asimilasyona uğramaması için çabalamışlardır.

aleviliğin inanç ritüelinin olmazsa olmazları, saz çalıp deyiş söyleyen bir dede, bu dedenin karşısında doğaya minnettarlıklarını sunmak için semah dönen canlar ve bunlara eşlik eden kadın ve erkekli bir grup. işte bu ritüelin genel adı cem dir.

şimdi insan merak etmiyor değil, hz. ali saz çalıp deyiş mi söylerdi, acaba hiçbir ceme katıldı mı, semah dönen canlara saz çaldı mı....vs...

demem o ki canlar, islamiyet aleviliği içinde barındırabilecek kadar geniş bir çeper değildir, alevilik islamın içinde boğulur nefes alamaz, çünkü alevi yaşam perspektifi devamlı sorgulama, din,dil,ırk gözetmeden tüm insanları eşit görme ve benim kabem insandır diyenlerin
benimsedikleri bir yaşam pratiğidir. bu pratiği muhammede ve ali ye empoze etmek aleviliği kendi içinden dinamitlemektir.

ha coolgate diş macunlarını zaten oldum olası sevmem, dişte acımtırak ve her an tükürüğe yolaçmaya maruz bir etki bırakıyor, tükürüp atmak gerekiyor.
güncel Önemli Başlıklar