bugün

kadının yalnız başına seyahat etmesi caiz değildir

panik halindeyim sayın sözlük, 3 kadın bir arada oturma ihtimali yaratmayan otobüs firmalarını aklı *"kerim" tiktak çalışanlara sevkediyor ve gözyaşlarım içinde inildeyerek soruyorum; bu biletleri alacak er kişi var mı? yok ben daha fazla nacaize rüşvet veremem!

yahu sansür konulası fikri kıt takım öncülü -ki bi yerde andaval olur yer yer yağışlı eblehe bağlar bi yerden sonra kekeleyerek adını ihsan eder, yağmadan yataşa, hiç hatırlatmayın bi tire daha açamam, kanepeye istikbal, pede de orkid derler bizim orada!- sen ne istersen yap caizin sana, biz böyle olmaz bu işler demiyoruz. beni rahat bırak, iki adım ötede seyahat edeceğim, bırak acil işlerimi. ruhumun acil, tıngır mıngır eserken terelelli rastgelmiş tanınmadık bir kuyuya, başlıklı sonsuzluk tıkanması "an"a ihtiyacı var. gelgelelim, limanları kapatmışsın kadına; "bayanlar çoğul önden, erkeğin yoksa geber!" minvalli açıklamalarla bi yerlerde içime oldu mu böyle soğuğu sevmem; ama cayır cayır da yanmak neyin nesi minvalli iki boynuzlu tohumlar atmak uğraşındasın. kadınına gitme diyemiyorsan kitap yazarsın din olur bazen. eleştirmiyorum, tapınmadan yorumlayıp tercihimi sövüyorum. kötü olan şu değil mi? sen caizlerinle yaşa, bu senin tercihin de diyebilirken kimi insanlar, kimi insanlar da "bunu yapacaksın!"dan 2 adım bir geri üstüne bölü ekle aman ha çarpma çoğalmasının ötesine geçemiyor. "haklılık kimin nesinde"nin tartışması olmaz, olmazı; olsa da bitmezinden ama, saygılılık "o böyle yaşamayı tercih ediyor"un bilincinde bi saygılılık payının haklı direnişi vardır ki onu es geçtiğinde dişlerin uzar, burnun düşer, sesin kavganın pes tonundan bağırmak eylemliliğine yapışık itici bir çekici savunma ihtiyacı doğurur.

şayet hak dile getirirsen, yaşamını dilediğin gibi idame ettirmeye dair, sözleşmesi sana aittir ve dilediğin gibi kısmını elinden alanlara karşı seninle birlikte savaşacak pek çok insan vardır. ama ve şayet hakkını gereklilikle dile getirirsen, haklılık payı kendinde saklı olanlar sana telif davası açsalar? kim haklı?

sen gel o olma; ama sen gel onu da bunu da seni de anla. kendini dünya'nın sahibi mi ilan ettin? pekala, peki bu caiz midir? dünya kaç kişiyle ele geçirilince baskıdan kişisel nefsi donanların caizesi makul olur?