bugün

gülen hareketine sövenlerin tek bir okul açamaması

kuruluş amacı, kuruldukları ülkelerdeki süper beyinleri alıp, kendi hedefleri doğrultusunda yetiştirip, sonra da kendi isteklerini malum ülkelerde uygulamaları için onları önemli pozisyonlara hazırlamak olan okulları görüp de; aynı yöntemi uygulayan ama kendisininkine zıt mantıkta eğitim veren okulları görmeyen, görmek istemeyen insanların üç maymunu oynayarak ortaya attıkları iddiadır.

iki * tarafın da birbirinden farkı zihniyet değil, ideolojidir. bu konuda, fetullah'ın okulları dünya çapına yayıldıkları için * daha teşkilatlıdırlar sadece. ama sonuçta mantık aynıdır.

zaten okulların mantığı nedir ki? bağlı olduğu otoritenin koyduğu müfredata göre ham beyinleri şekillendirmek değil mi? sizce bu işi devletin resmi ideoloji kisvesi altında yapması ile, bir grubun ya da kişinin istediği başka bir ideoloji doğrultusunda yapması arasındaki fark nedir? devletin örgün bir yapı olması mı?

tabi ki fetullah'ın okullarını destekleyen bir adam değilim, fakat sizce yukarıdaki durum ne kadar mantıksız?

bu noktada eleştirilmesi gereken durum, fetullah'ın yetiştirdiği gençlerin, devletin yetiştirdiği gençlerin oturması gereken makamlarda oturuyor veya oturacak olmalarıdır. o zaman devlet kendi ideolojisine göre yetiştirdiği beyni değil de, başka bir konseptle yoğrulmuş bir beyni neden bünyesine alır, önemli makamlara getirir? devleti yönetenlerin, fetullah'ın ideolojisini içten içe benimsemiş olmaları, ya da üstten*gelen emirlere boyun eğmeleri, fakat halkından korkmaları ve bunu gizlemeleri midir bunun nedeni? kulağa mantıklı geliyor değil mi?

peki fetullah gülen kim? mit'in, müslüman ahalisinin atatürk hakkındaki olumsuz düşüncelerini silmesi için yoktan varettiği bir adam. tabi sonradan 90 derece bir dönüş var kendisinde. ama hala bir cia kuklasıdır kendisi. bir de tapınıyorlar bu adama...
Gündemdeki Haberler
güncel Önemli Başlıklar