bugün

dıral dedenin düdüğü

cok derin anlamlar tasiyan bir baska baris manco sarkisidir. konusu "ölüm" dür... diral dede "azrail" düdügüyse "bitis düdügü" dür.

malin yüzünden degerlendirmelere tabii tutulacagini, dünya da ne ettiysen, nasilsa ölecegin icin, sonrasinda da dünya daki hal ve tavirlarina göre, paranin diger yüzünü cevirdiklerinde ona göre ettigini bulacagini söyleyen bir sarkidir. hiciv sarkisi degil cok ciddiye alinmasi gereken bir sarkidir.

"birgün duyarsin elbet, diral dedenin düdügünü..."...maykil bile duydu, hepimiz duyacagiz o düdügü.... ve mac bitecek... sonra da "en büyük mac yorumcusunun" önünde,yaptigimiz bütün"faullerin" hesabini vermek durumunda kalacagiz.

uzun zaman sonra gelen ekleme ; gene dıral dedeyi dinliyoruz, ve bak bu sefer ı ları, ş leri ç leri yazabiliyoruz, entry´nin bu kısmı "daha bir türkçe".

dıral dede birgün gelecek düdüğünü çalacak. enterasan olan şey de bu şarkıyı söyleyen adam, bunu bu şarkıda böyle söylüyor, ama sonrasında "dıral dede" ona da "bitiş düdüğünü" sahiden çaldı. devekuşu gibi bakınsan da, bakınmasan da, dıral dede, mutlaka birgün düdüğünü çalıyor. bu iş böyle.